ПЪРВО В ПИК TV: Старозагорската епархия даде благодарствен знак на премиера Борисов за помощта за храма "Рождество Христово" в Шипка, той проговори за 2000 лв. заплати (ВИДЕО)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV: Старозагорската епархия даде благодарствен знак на премиера Борисов за помощта за храма "Рождество Христово" в Шипка, той проговори за 2000 лв. заплати (ВИДЕО)

22983
на 05.03.2021
ПЪРВО В ПИК TV: Старозагорската епархия даде благодарствен знак на премиера Борисов за помощта за храма Рождество Христово в Шипка, той проговори за 2000 лв. заплати (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Премиерът Бойко Борисов посети днес храм-паметника Рождество Христово в гр. Шипка, Старозагорска епархия. Той получи от старозагорския митрополит Киприян благодарствен знак за възстановяването на камбанарията на храма - орден "Св. прпмчк. Игнатий Старозагорски" I-ва степен.

препоръчано

Владиката благодари и поиска помощ за изграждане на заболекарски и лекарски кабинет в гр. Шипка. 

"Някои идват на 3 март, веднъж в годината, снимат се тук, а ние ще им възстановим и паметника на Шипка, и тук помогнахме за камбанарията в храма, който пази паметта за героите от руско-турската освободителна война. Естествено ще направим на манастира и другото крило, както искате. Оказахме помощ и за джамии в Разград, защото ние живеем в мир, посочи Борисов.

Вашите молби са заповеди за мен, отсече той, обръщайки се към Киприян. 

Камбанарията всеки момент щеше да падне и нямаше какво да осветяваме, заяви той. 53 метра ще бъде скелето от земята до камбанарията, каза представителка на фирмата-изпълнител на ремонта. 

Не може тези паметници, които пазят паметта на нашите герои, да не бъдат в брилянтно състояние, посочи Борисов.

Владиката пък го покани догодина да дойде на 100-годишнината на храма.

Има ли вяра, има народ, има морал, има бъдеще, така че работете, заяви премиерът. 

За радост все повече хора се обръщат към църквата, допълни той.

„До 100 милиарда евро ще вдигнем БВП през следващите 4 години и ще постигнем поне 2000 лева средна работна заплата. Убеден съм в това, което правим - ще продължим и санирането, но на първо място с изграждането и ремонта на църквите, манастирите и джамиите. Защото има ли вяра, има народ, морал, има и бъдеще“, заяви председателят на ПП ГЕРБ.

По-късно Борисов се отби пред читалището в Шипка, където местните му благодариха, че е първият, който е отпуснал средства за възстановяване на сградата.

Много ви е хубаво сакото, обърна се на шега към него местен мъж, след като вчера Борисов подари сакото си на друг мъж от обект, който той посети. 

8-км велоалея от Казанлък до Тракийските гробници се изгражда в момента и премиерът премина през строежа. Средствата са по европроекти.

22-километрови велоалеи свързват селата в Казанлъшко, похвалиха се местните. 

80 компании в района ще получат 11 милиона лева, обясни министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който е с премиера на обиколка.

Десетилетия камбанарията е била под риск да се срути и сега правим ремонт. Казвам го заради тези, които говорят за разруха, те са разрушили всичко, подчерта министър-председателят.

Той получи везана риза с национални мотиви от местните. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите
ПИК TV x
ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО) ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това