ПЪРВО В ПИК TV: Стотици аплодират Борисов пред чисто ново училище в Родопите, той отговори на президента: Всеки път, като си излее Радев злобата, излиза световна агенция и го зашлевява (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

ПЪРВО В ПИК TV: Стотици аплодират Борисов пред чисто ново училище в Родопите, той отговори на президента: Всеки път, като си излее Радев злобата, излиза световна агенция и го зашлевява (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

94721
на 28.11.2020
ПЪРВО В ПИК TV: Стотици аплодират Борисов пред чисто ново училище в Родопите, той отговори на президента: Всеки път, като си излее Радев злобата, излиза световна агенция и го зашлевява (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Премиерът Бойко Борисов е на поредна инспекция в страната, този път в Родопите. С него са и финансовият министър Кирил Ананиев, образователният Красимир Вълчев и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

препоръчано

На място хората помолиха премиера да се погрижи за подпорна стена, която чакали от 30 години и била уж укрепена по времето на Тройната коалиция. В действителност обаче не била направена и отново имало проблеми. 

"Добре, ще огледаме сега и щом може да се работи и няма сняг, се заемаме. Но вие да сте ни свидетели, че нищо не е направено. 

Защото те са толкова нахални и нагли, че ще дойдат и ще кажат, че правим втора цена, която е имало, а то няма.
Каквото сме поели ангажимент в Родопите сме го направили", отсече Борисов.

"Това, което сте направили от Юндола насам е много хубаво. Благодарим", казаха на място местните жители. 

"Всичко сте направили и искаме сега и към Малко Чолаково да ни направите пътя", заявиха жени пред местното училище, което е чисто ново и Борисов дойде да го инспектира. 

"Училище-дворец! Прекрасно е", възкликнаха хората на място и аплодираха дълго премиера. "Ето как се протестира. Това е оценката на хората", каза мъж, който отсече, че оставка не трябва да се подава и заявиха, че Борисов е единственият, който мисли за тях и се радват, че могат на живо да го видят.

"Корнелия и Радев викат, че хвърлям парите от джипката, а то ето - ето го пътя, ето го училището", коментира Борисов пред новото школо. Кметът му показа къде предстои да се строи и физкултурен салон, а премиерът заяви, че той е планиран в бюджета и пари ще има. 

До месец министър Вълчев заяви, че ще има нови чинове, дъски и всичко ще е готово за децата, когато се върнат на училище.

В същата сграда са предвидени помещения и за целодневна детска градина, кино, театрална сцена и музей, разказа на място директорът. Той заяви също, че всички деца са обезпечени 100% с интернет и електронни устройства за онлайн обучението и няма никави проблеми. 

Министър Вълчев заяви, че има одобрена програма за над 200 лева за нови детски градини и училища.

"Довършваме тези две махали, които хората искат, за да може да се затвори този цикъл. Ако нямаше пандемия е не беше толкова трудно за света, щях да бъда по-усмихнат и саркастичен, но България никога повече от сега не се е нуждаела от съвместни действия.

Въпреки, че вчера държавният глава използва много тежки думи, че бюджета, който сме създали не е добър, а даваме толкова много. А евтините приказки, че от джипа се разхвърлят пари, се вижда колко са верни - децата учеха в землянки, а сега виждате какво училище ново имат. Нямаше и пътища.

Как на тези хора да им кажем, че са български граждани, като нямат детска градина, пътища, училище, а сега виждате?!
Действията говорят повече. Ето сега с новия бюджет на разрухата помагаме на всички. А никой не знае кое ще е следващото правителство, но ние се готвим така, че да бъде изпълнен за цялата година бюджетът", каза Борисов, ползвайки определението на Радев за най-социалния досега бюджет у нас. 

"Не само извадихме страната от финансовата криза, когато ми се подиграваха, че пицата е постна, БВП беше към 56 млрд, а сега в кризата е 119 млрд, лв., не само извадихме и стабилизирахме финансите, но тази година ни приеха в европейския финансов съюз на най-стабилните държави и чакалнята на еврозоната.

Втория път заварихме изтърбушената КТБ 4.7 млрд. лв. дупка, която работихме да запушим и ги възстановихме.

Тогава платих, уважаеми Радев, двата руски реактора за Белене. Плюс неплащането на сметките на американските централи -  общо над 6 млрд. тръгнахме на минус и изправихме държавата. 
Кое ви дава право да ми кажете, че е разруха?!", попита Борисов.

"Световната кредитна агенция "Мудис" ни вдигна кредитния рейтинг. Аз силно подозирам този човек, Ананиев, получава ти се, излиза Радев да говори, а след това веднага някоя световна кредитна агенция опровергава всичко. Снощи "Стандарт енд пуърс" пак ни дадоха добър рейтинг и стабилна перспектива. Най-голямата прогнозираща в света агенция и всички инвеститори ги четат, казва че в България има стабилна перспектива. "Фич" също ни даде висок рейтинг.

Вчера излезе Радев и веднага го зашлевиха. Както и перспективата за следващата година - "разрухата на Радев" остава стабилна.
А очакванията на агенцията са бързо възстановяване на икономиката и гарантиране растеж за следващите две години. 

Всеки път като се излее на Радев злобата, излиза световна агенция и го зашлевява", отчете премиерът Борисов, шегувайки се с министър Ананиев как всеки път прави така, че най-големите рейтингови агенции ни отличават след думите на Радев.

"За разлика от други държави, ние лятото пуснахме всичко, когато нашите съседи затваряха, ние пуснахме икономиката за работи.
Нас може да ни обвините, че говорим неистина, но тези хора, тези световни агенции, ги слуша целия свят.
Видяхте вчера въпреки пандемията, моловете бяха пълни, това уплашен и беден народ ли е?! Нека купуват, това е хубаво.
Ние бяхме от седемте държави, които първи сложихме програмата за възстановяване.
България се развива правилно, харчи толкова, че и бизнесът, и работещите, и пенсионерите да имат повишени доходи! Имаме стабилни финансови резерви, членове сме на банковия съюз!", каза Борисов и отсече, че това, че най-добрите в света дават високи оценки за България показва ясно каква е истината.

"С една дума министър Ананиев направи бюджет, с който да може максимално много пари да отидат при хората, в най-голям кръг от хора. Хората на първа линия получиха възнаграждения, облекла, маски, всичко необходимо. Убеден съм, че след кризата, когато и европейската икономика тръгне, ние първи ще излезем от кризата. Първи затворихме пролетта, за да се подготвим за пандемията, последни затворихме сега и изчакахме, защото бяхме готови.

Виждате и как затваряме - само да не може да се отиде в ресторантите и кръчмите, всичко друго работи", отчете още Борисов.

Министър Ананиев заяви, че всички световни рейтингови организации и пазари имат доверие към България и това е най-важно за развитие на икономиката.
"Понеже ни обвиняваха, че увеличаваме дълга, се вижда сега, че отново се потвърждава положителната оценка за България", каза финансовият министър.
Борисов заяви, че не трябва да има разделение, докато има криза. "В тази война трябва консолидация", коментира премиерът, но хората на място казаха, че тези, които ходят по площадите не са добре с главата и отричат очевидното.

"Тук много сме били лъгани от години и само вие за първи път се погрижихте за нас и правите, каквото се обещали. Това училище остава и след 40 години като го видим, ще казваме - Бате Бойко ни го направи", заяви местен мъж. Борисов се пошегува, че скоро може да му викат вече "Дядо Бойко". 

Кметът на село Драгиново поиска да се оправят няколко улици около училището им, което благодари, че било обновено. Той уточни, че училището е санирано, физкултурен салон има и детска градина. Нуждаели се само от ремонт на няколко улици. Той пожела четвърти мандат на Борисов, за да могат да разчитат, че ще се решат и другите им проблеми в района. 

Директорът на чисто новото уличище в Бирково пък връчи плакет на премиера. "Мисията е изпълнена, щафетата на знанието е предадена! Това изречение е било приготвено от 30 години за този, който изпълни обещанието си, както направихте вие. Затова ви го даваме днес с голяма благодарност", каза той, а Борисов го подари на министрите и припомни, че и Владислав Горанов има заслуги за това. 

От Биркова премиерът се отправи към Кръстава, където хората искат да направи нов път между две села на мястото на черен такъв. 

Премиерът инспектира и нов път в района и се срещна с работниците, като се поинтересува как работят и добре ли им плащат: "Да ви дадат и премии за Коледа задължително!"

"Кръстава е пример за етническа толерантност. Преди два месеца, когато отново бях в селото, обещах да асфалтираме 3-те километра до Асанова махала, която също е към кметството. Днес пътят е факт, като по участъка се извършват довършителни дейности. Когато средата за живот непрекъснато се подобрява, когато се правят инвестиции, когато има достатъчно работни места - населените места в Родопите и цялата страна ще се развиват, младото поколение ще има перспектива, а християни и мюсюлмани ще продължат да живеят в дух на разбирателството и толерантност", каза премиерът в селото, където отиде по-късно и също бе аплодиран от стотици местни.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 287
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това