Вход
София
Времето в София 11 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Шестима депутати напускат групата на БСП и партията и скочиха на Корнелия Нинова: Цяла партийна телевизия е заета да изгражда образа й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Шестима депутати напускат групата на БСП и партията и скочиха на Корнелия Нинова: Цяла партийна телевизия е заета да изгражда образа й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 29.09.2020
144448
0
ПЪРВО В ПИК TV: Шестима депутати напускат групата на БСП и партията и скочиха на Корнелия Нинова: Цяла партийна телевизия е заета да изгражда образа й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
29.09.2020
0
144448

Вътрешната опозиция на Корнелия Нинова скача на лидерката след избирането й на вътрешнопартийния вот и гласуването за нов Национален съвет. Опонентите на Нинова я обвиняват в манипулации и изборни измами и на двата вота.

В днешния следобед тръгна слух, че шестима депутати ще обявят, че напускат парламентарната група.

Двамата най-остри опоненти на новоизбраната стара лидерка са Валери Жаблянов и Красимир Янков, така че техните имена са в списъка. Парламентарната група напускат още Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов. 

Ниската резултатност на алтернативните опозиционни политики през изминалия 4-годишен период се прикриваха зад имитации на активности, сред които "Визия за България", посочи Красимир Янков. Нейната уж активност се поддържаше от сайтове и телевизия, допълни той.

Партията намаля с 30 на сто, отсече Янков.

В тази среда нашето съучастие е нелогично. След нас ще останат неполучения отчет за финансовото състояние на партията и многобройните жалби срещу противоуставните правила за избора на лидер и членове на ръководството. Затова единствено логично е оттеглянето ни от ПГ на БСП и прекратяването на членството ни в БСП, отсече той и допълни, че остават социалисти.

Народният избраник Валери Жаблянов заяви, че напускането на парламента на групата за 4 месеца е нанесло непоправим удар. Шест месеца парламентарно време е отнело и обсъждането на Визия за България. Нашето отделяне на ПГ на БСП е мотивирано с несъвместимостта между нашите убеждения и фактическата политика от ръководството на ПГ, а това е политика, подчинена на деструктивен популизъм. Не приемаме БСП да е проводник на политическа конфронтация. България има нужда от консенсус, а партията на Нинова се движи в обратната посока, неразпознаваема за истинските привърженици на левицата, отсече Жаблянов.

Отсъствието на вътрешно-политически живот е следствие от съзнателната и несъзнателна политика на сегашното ръководство. Съобразявали сме се досега с устава и решенията на БСП, а този, който не се съобразяваше, има претенциите да води БСП, партията се връща във времена, които никой не желае, допълни Жаблянов. 

Оставаме български социалисти, каза още депутатът.

Не можем да бъдем заложници в деструктивната линия на поведение в българското Народно събрание, посочи Жаблянов.

Всички ние имаме десетки разговори с членове на БСП от цялата страна, които квалифицирам като разговори със съмишленици, това, което обявяваме днес пред вас, е получило потвърждение от съмишлениците ни.

Цяла телевизия, телевизията на БСП, работи пропагандно за изграждането на образ на Корнелия Нинова. Нито един от тук присъстващите не е поканен нито веднъж, нито е излъчено негово изявление дори от парламентарната зала. Това е ефир на партийна телевизия, насочен да громи опонентите на председателя на БСП. Това се оказа, че има висока ефективност, каза Красимир Янков.

Първи ред от ляво надясно: Лало Кирилов, Николай Иванов, Георги Андреев

Втори ред от ляво надясно: Димитър Стоянов, Валери Жаблянов, Красимир Янков  

Сподели:
свързани новини
ЧЕРВЕНИ СЪНИЩА: Корнелия Нинова реди кабинет - ето какви постове обеща на протежетата си (СПИСЪК) ЧЕРВЕНИ СЪНИЩА: Корнелия Нинова реди кабинет - ето какви постове обеща на протежетата си (СПИСЪК)
Корнелия Нинова съвсем полетя в облаците. След като успя...
на 28.09.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33958
архив

– Патенце, миличко, обещай ми, че ако умра, няма да се влюбиш и да ми изневериш! – Мише, а ако не умреш…

 

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! СДС крои бъдещето на дясната коалиция с Буруджиева, Антоанета Христова, Огнян Минчев и Антоний Гълъбов (ОБНОВЕНА)
x
Откриха нов симптом на коронавируса
x