Вход
София
Времето в София 20 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Шокиращи разкрития за убийството на Станка Марангозова - служител на НСО е главатар на групата за убийства, в аферата - масонска ложа със съдии и държавни служители (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Шокиращи разкрития за убийството на Станка Марангозова - служител на НСО е главатар на групата за убийства, в аферата - масонска ложа със съдии и държавни служители (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 21.05.2020
131251
0
ПЪРВО В ПИК TV: Шокиращи разкрития за убийството на Станка Марангозова - служител на НСО е главатар на групата за убийства, в аферата - масонска ложа със съдии и държавни служители (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
21.05.2020
0
131251

Прокуратурата направи разкрития за убийството на Станка Марангозова в столичния квартал "Младост" през октомври 2019 година, след като преди ден разследването достигна до група, заподозряна за извършването му.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева разкри, че разкритата престъпна група е действала от началото на годината. Привлечени към обвинение са три лица. Ръководител на ОПГ е действащ дългогодишен служител от НСО, който е офицер с чин подполковник. Той е притежавал специални умения, свързани с взривни устройства и е отговарял за охрана на масови мероприятия.

"Установена е активната му комуникация с действащи магистрати, бивши министри, адвокати и държавни служители, вероятно членуващи в една и съща масонска ложа. С тях са обменяни документи, както и удостоверения  и номера на преписки и досъдебни производства.

Военна окръжна прокуратура ще направи преценка дали от материалите да бъдат отделени други с оглед евентуално извършени престъпления от съдии и други членове на ложата за търговия с влияние - т.нар. уреждане на дела.

В съдържанието на телефона му са открити доклади за различни лица, в които е имало номерата им, навици, роднини и маршрути. При изземване на автомобила на служителя на НСО е намерено техническо средство за проследяване и подслушване. Той е играл логистична роля в групата и е разпределял задачите, като той е приел и поръчката от поръчителя за убийството", каза Милева.

Поръчител на убийството е лице, което е имало неуредени финансови отношения с жертвата. Той е обещал внушителна сума за убийството. "Част от обещаната сума - 50 хил. лв. е разпределена между участниците в ОПГ", каза още Милева. 

Поръчителят към момента се издирва международно и е обявен и с бюлетин на Интерпол, тъй като е напуснал страната. Той е имал неуредени финансови отношения с жертвата, уточни още говорителят на главния прокурор. 

Шефът на Национална полиция Христо Терзийски заяви, че убитата е имала финансови отношения с много хора, заради което има много съдебни производства. 

При обиските в домовете на задържаните са открити дрога, оръжия, боеприпаси, както и проследяващи устройства. 

Шефът на СДВР Георги Хаджиев каза, че полицията е започнала разследването по основната следа за моторист, който е извършил убийството. "Пробивът в разследването дойде, когато попаднахме на следа по подготовката на убийството. Установихме кръг от хора, които са били ангажирани в тази подготовка и техническото обезпечаване.

Нямаме съмнения за извършителите, поръчителя и помагачите.

От 2017 г. столична дирекция работи по сигнал за изнасилване и отвличане, по което един от участниците е лежал в затвора и там е станало запознаването на участниците. След излизането им от затвора, те са поели поръчката", каза Хаджиев.

Делото се поема от военната прокуратура, заради участието на военния офицер от НСО.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че президентът Радев трябва да подаде оставка заради секретаря си Пламен Узунов и заради аферата със СРС, свързана с жена му?
Общо гласували: 14443
архив

Петима дядовци седят в кафенето - четирима играят карти, петият кибик само акъл дава. За да го разкарат, единият му рекъл:

- Я иди да купиш едни цигари и един кибрит.

Тръгнал дядото и за да не забрави по пътя си повтаря: цигари-кибрит, цигари-кибрит...

По едно време на едно кръстовище слязъл на платното, изскърцали спирачки... и дядото забравил. Стигнал до павилиона все пак и казал:

- Абе трябваше да купя две неща дето тъй много си подхождаха - комплект вървяха.

Продавачката го погледнала, помислила и попитала:

- Сапун и сапунерка?

- А, точно това беше, дай един сапун и една сапунерка.

Прибрал се при компанията и го питат:

- Купи ли бе?

- Купих.

- И какво купи?

- Сапун и сапунерка - гордо се изпъчил дядото.

- Ей, помниш, бе!

няма нови новини
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
сега
2853
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
УНИКАЛЕН ЕКШЪН ПРЕД БНТ: Попове гонят демона Горан Благоев на протест (ВИДЕО/СНИМКИ)
x
СВЯТ ДЕН: Честваме един необикновен празник, черпят и три имена
x