Вход
София
Времето в София 10 o C

ПЪРВО В ПИК TV - Бойко Борисов в Саудитска Арабия: Няма да коментирам партийния лидер Румен Радев (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV - Бойко Борисов в Саудитска Арабия: Няма да коментирам партийния лидер Румен Радев (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

на 25.02.2019
52759
56
ПЪРВО В ПИК TV - Бойко Борисов в Саудитска Арабия: Няма да коментирам партийния лидер Румен Радев (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
25.02.2019
56
52759

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия Ибрахим Абдулазис ал- Асаф. Двамата разговаряха в рамките на Срещата на върха ЕС-Лига на арабските държави в Шарм Ел-Шейх.

ПЪРВО В ПИК: Премиерът Борисов пристигна в Египет (ВИДЕО)</p><p>

ПЪРВО В ПИК: Премиерът Борисов пристигна в Египет (ВИДЕО)

Министър-председателят на България Бойко Борисов...

на 24.02.2019

Активизирането на сътрудничеството в сферите на търговията, инвестициите и енергетиката бяха във фокуса на срещата между премиера Бойко Борисов и министър Ибрахим Абдулазис ал-Асаф. Двамата подчертаха добрите отношения, които поддържат България и Кралство Саудитска Арабия. Външният министър приветства предстоящото откриване на българско посолство в Рияд, а българският премиер посочи, че това допълнително ще засили двустранните ни отношения във всички сфери. "Саудитска Арабия е важен външноикономически партньор на България и за нас е важно да надграждаме потенциала в сферата на инвестициите", каза премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов и министър Ибрахим Абдулазис ал-Асаф обсъдиха възможностите за инвестиция от страна на Саудитска Арабия в проекта за изграждане на европейския газов хъб "Балкан". Борисов съобщи, че газовият хъб "Балкан" е важен за енергийната сигурност в целия регион на Югоизточна Европа.

"До момента е направено предпроектно проучване за газоразпределителния център, в което се разглеждат няколко източника за доставки на природен газ – от Русия, от Каспийския регион през междусистемната връзка с Гърция, от Румъния, както и евентуален местен добив от Черно море, където в момента се осъществяват проучвания", каза българският министър-председател.

Премиерът Борисов посочи още, че само преди седмица Министерският съвет одобри създаването на съвместно дружество между Министерството на земеделието, храните и горите и Компанията за инвестиции в земеделието и животновъдството (SALIC) на Кралство Саудитска Арабия. Министър-председателят заяви, че така ще се засилят бизнес-контактите и преговорите между фирми от двете страни.

"Чух се със жена му сутринта. Толкова бързо свършва живота. Агенция "Фокус" под негово ръководство беше обективен сайт. Оставил е голяма диря в съзнанието на хората, които го познават", каза премиерът за неочакваната смърт на Красимир Узунов.

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Бойко Борисов с първи думи от Египет (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Бойко Борисов с първи думи от Египет (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Министър-председателят Бойко Борисов говори пред...

на 24.02.2019

"Ако нещо се разклати със Саудитска Арабия, Сирия ще ни стори детска приказка. Днешната среща и участието ми в изготвянето на декларация е именно в този тон, независимо от огромните различия, които има. Само диалогът може да помогне. Тероризмът на първо място, миграцията, контролирана миграция, трафикантите, обучението, което могат да получат в България, да учат и после да се върнат по своите места. Десетки хиляди туристи отиват в Желязната църква, а щеше да падне след една-две години. 

Премиерът на Люксембург заяви, че живее с мъж и една такава толерантност носи много за различните. Тежка среща, в разговорите, които се водят е по-добре да си говорим, да се съобразяваме", допълни той.

"Имам много работа, освен това с политически лидер не се бъркам в техните решения. Когато взимаш страна на една партия, се превръщаш в политически лидер", коментира Борисов поведението на президента Румен Радев. 

"Никоя държава не й е добре да излезе президента и да каже, че ще вземе няколко милиона бежанци. Това може да го направи само Ердоган. Спорът за оградата в САЩ стигна до извънредно положение. Позициите ни са много ясни, с Ципрас си говорихме да направим едно четириъгълно заседание и среща, написах писмо до Сърбия, Румъния и Гърция да включваме в нашите срещи и Северна Македония. С колегите вървим много напред. Юни се надявам да направим първата копка на интерконектора с Гърция, той е много важен. Суми никога не обсъждам, има конкурси", заяви още премиерът. "Нашата цел е газовият хъб "Балкан". Лично Жан-Клод Юнкер каза благославяме го този хъб. Не става въпрос за ново количество газ, а да не си изпразним тръбите. Имаме интерконектор с Румъния, с Гърция, имаме "Силистар" и блок "Хан Аспарух", имаме и азерския газ", продължи Борисов.

"Когато има газ и бъде добит, ако нямаш тръби само ще слушаме по Би Ти Ви, че някъде добиват газ и го карат някъде. Когато ние имаме нашите тръби, добре дошли и египетски, кипърски газ. Затова сега върви смяната на шест компресора. Ако няма хъб, думата транзит е забранена и ще ни заобикалят както ни заобикалят и сега. Той гарантира да остане същото количество газ, не повече, което е разковничето", заяви Борисов по темата за газовия хъб "Балкан".

"Никога не говоря предварително. Живот и здраве ще имаме пресконференция, днес сме в Шарм Ел-Шейх", отговори Борисов за предстоящата срещу с руския си колега Дмитри Медведев.

"Много съм тъжен и аз за Краси Узунов", завърши българският премиер.

Ето и цялата реч на премиера в Египет на срещата по-рано:

„Предизвикателствата, пред които е изправен регионът на Близкия изток и Северна Африка, са предизвикателства и за ЕС. Това може да се обясни както с географската ни близост, така и с изградените в годините връзки в търговията, икономиката, образованието, културата и други“. Това посочи министър-председателят Бойко Борисов в изказването си на Първата среща на високо равнище между държавите членки на ЕС и на Лигата на арабските държави (ЛАД) в египетския град Шарм Ел-Шейх.

Българският премиер акцентира, че е необходимо в рамките на наличния инструментариум и институционални възможности, ЕС и ЛАД да намерят подходящия и възможен начин за справяне с общите проблеми и предизвикателства.

„България смята за изключително важна дейността на ЛАД и своето сътрудничество с нея в контекста на всеобщия стремеж за избягване на нови разделения и конфронтации на основата на религиозни или културни различия“, обърна се министър-председателят Борисов към световните лидери в Шарм Ел-Шейх. Той подчерта, че установеното тясно партньорство, основано на доверие, исторически връзки и споделени интереси, ще придобива още по-динамични измерения както в интерес на страните ни, така и за справянето с глобалните предизвикателства. „В тази връзка бих искал да повторя известното мото „Единни ще устоим, разделени ще загубим!”, каза премиерът Борисов по време на първия панел на срещата на върха. Той бе посветен на укрепването и задълбочаването на евро-арабското партньорство и справянето с глобалните предизвикателства.

Министър-председателят Борисов заяви, че настоящата Първа среща на върха между ЕС и ЛАД е логично продължение на вече съществуващите формати на провеждане на съвместни министерски срещи. Но тя е и нещо повече - силен политически сигнал за ангажираност с проблемите на региона, които се обсъждат в Шарм Ел-Шейх.

„Нашето присъствие днес е категорично доказателство, че въпреки съществуващите различия между нас, можем да водим честен и открит диалог. Уверен съм, че в дух на сътрудничество и взаимно доверие може да бъде намерен правилният подход за обсъждане на въпросите от взаимен интерес“, каза още българският премиер. В изказването си той се спря още на сериозните промени в някои страни от Близкия изток и Северна Африка, които из основи промениха облика не само на региона, но и на света като цяло.

„В тази връзка глобалните предизвикателства, пред които сме изправени, изискват глобални решения. ЕС и ЛАД трябва да се опитат да задълбочат сътрудничеството си в области като борбата с тероризма, превенцията на конфликти, ранното предупреждение и управление на кризи, в хуманитарната помощ, борбата с трансграничната организирана престъпност и неразпространението на оръжия“, изброи премиерът Борисов.

Министър-председателят добави, че фокус на общите действия трябва да се постави също върху неконтролираната миграция, трафика на хора, икономическата и социална несигурност, екологичните проблеми и др. Те също изискват многостепенни отговори, формирани на основата на солидарност и споделена отговорност.

Сподели:
свързани новини
Приключи първата сесия на Срещата на върха в Египет с участието на премиера Борисов (СНИМКИ) Приключи първата сесия на Срещата на върха в Египет с участието на премиера Борисов (СНИМКИ)
Приключи първата пленарна сесия на Срещата на върха между...
на 24.02.2019
Напиши коментар »
(56)
1
Къде му е сабята на великия Вожд на славните крадливите-корумпираните КАЛИНКИИИИИИИИИИИИИИИ-СУДЖУЦИИИИИИИИИИИИИИ....
2
По нареждане на ФАЩ Tukвата сигур' пак договаря износа на калашници за джихадистите чрез тоа с шаршафите !!!
3
Какво са откраднали тези от ГЕРБ. Аз следя процесите в държавата много внимателно и до сега кражби не съм видял. Моля кажете нещо доказано. Празните приказките на Нинова, Йончева и Радев ги знам!
4
Факт е че Бойко върши работа и като Президент! Не става за нищо Кауна Руменчо, само от боб,джолан разбира!Чехлю е тотален неграмотник! Еманация на войнстващата посредственост!Чехлю обяви,че без Деса Интелекто никъде не отива,а без Иво КГБ-то нищо не казва! Чехлю Радев и Деса Интелекто трябва да се изказват по-често, защото простотията и парвенющината обича да е под светлините на прожекторите!
5
Партиен лидер Румен Радев ?
6
На Тиквун са му вдигнали малко летвата.Сега се среща с министър,/за снимка/,не с помощник на помощника на заместника.
7
Страхотен си, господин Борисов! Няма нужда от коментар, снимката красноречиво говори сама за себе си! "Партийният" лидер Радев не може и да мечтае за подобен форум, камо ли снимка като тази!
8
Не съм от тях како Сийке....
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Глупак
11
Ето и първата снимка с Саудитска Арабия както знаем те са ни важен стратегически партньор при тях човешките права и свободата на словото са като в България точно затова никой от Европа не иска да се снима с тях освен нашия Питек и чао на блатото че ме чака Юнкер за целувка в устата както знаем той вода не пие Герб победа винаги
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
За пореден път ставаме за смях. До кога е въпросът......
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
Експериментът пенсиониран фатмак да работи като президент се оказа неуспешен. Време е фатмака да се преквалифицира на пазач на паркинг или охрана на банка. Ще може да си залепи снимки на бай Тошо и на Путин в кабинката и ще се успокои.
16
!!! -----> Който не направи поне 50 коментара срещу ГЕРБ и Борисов - НЯМА ПЛАЩАНЕ !!!
17
Лесно се вземат чужди пари,ама трудно се връщат, когато не си изпълнил заданието!Не случайно шведската представителка му намекна за неприятности, а Руския Патриарх му начука канчето! Дори и Путин му се подигра, че е елементарен и прост!Не ми хвали мъжленце под чехъл!Не случайно е известен като Чехлю Дескин!Само това че е Терлик със зелени чорапки и петолъчка на челото, не означава че е алтернатива, а жалба за комунистическа младост, когато БКП бяха по-равни от Народа!
18
ФАТМАКА Е ТЪП!
19
А срещата МУ да не е продължила толкова дълго колкото продължи срещата със Тръмп...:)))g
20
Абе тъпаци , яз съм у Египет и се срещам с външнио министър на Суадитите ! Бахти боклуците сте .... че ме пртите и на Луната .
21
Като обслужващ персоналразнесох чая и шербета, И МИ ТЕГЛИГА СИКТИРА.....лошо, много лошо седларов.Отновоси НАПРАВИХА ГАВРА С МЕН-Боко ТИКВАТА.
22
А снимка с целувка?????????????????????
23
Очилатият Румчо Чехлюто пак каканиже и сричкува лъжи и обвинения, защото е обикновен завистлив комплексар! Да си пие Простанола, че съвсем си изтърва нервичките :) Чудесно е че обикаля шкембеджийниците, поне за реклама на субпродукти става Артелчика! Свинкята Корни като я сготвят на конгреса на БСП, става за субпродукт също.Трябва да си пълен малоумник за да даваш оценка на събитие, на което нe те допуснаха дори като Наблюдател, а Деса като професионална сервитьорка!
24
Какво можеш да коментираш без да ти го напишат.Смешник тъп и мизерен.
25
Подхвърлят ме като ПАРЦАЛЕНА КУКЛА...От Кмета, на ЧАРШАВИТЕ,и всички ме еВат, и си ПРАВЯТ ГАВРА С МЕН Боко ТИКВАТА...Ставам САМО ЗА Т@Ш@К, и НИЩО ДРУГО.....Вече и ГАРГИТЕ МИ СЕ СМЕЯТ,КОЛКО МНОГО СЪМ ТЪП....ТЪП СЪМ КАТО ГЪ3.....
26
Кой прави двустранни срещи с главните действащи лица преди самото откриване на международни конференции? Снощи Борисов имаше пет двустранни срещи на закрито с ръководителите на арабските делегации, включително и с ген.Сиси, непосредствено преди той да излезе и да открие конференцията като съпредседател. Колегите от съвета на ЕС на международни форуми се срещат в неформална обстановка.
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Да го не онодят тия къмилари бе, че ще я фтасаме ептен... баш преди изборите...
29
ТиквоРапона не искал да коментира или не може да коментира??? Богатсво на езика трябва, речников запас от думи, интелигентност, логична мисъл. Къде ги виждате у Рапона? Накарайте го да напише няколко изречения и ще се хванете за главата, колко грешки ще направи. Несравними са с президента!!! Президента го превъзхожда във всичко за което се сетите. Мъка му е на ПростакоПитека, но това е релността.
30
Очаквал да го забремени черен африканец!Румянка Радева също искала да я забременят и Десислав Радев да не я бие по канчето,защото много пъпки му излизали и му пречели на фуражката!
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
Радев каканижеше и сричковайки се плюнчеше! А Путин каза само : Очаквам скоро да се срещна с Бойко Борисов! Това му бе изказването, а Радев го даваше куриер да предаде поканата на Путин до Бойко! Те това не може да се прости от Радев и БСП, Путин също им показа че са никои, а истинският ръководител е Бойко!
33
Да, помним това. Тогава Радев отиде в Русия по покана на Путин. Радев поиска от Медведев да покани Борисов. Медведев уважи молбата на Радев. Покани Борисов , а Путин изгони Борисов 36 часа преди да му е завършила визитата. Това всички го помним. Тогава Радев си направи ташак с Борисов. Това само тъпанарите като теб не са го разбрали. Но вие сте правени в гъзовете на вашите майки , при това от пикня на комшията. Какво може да се очаква от вас, да eбa майка ви скапана и тъпа.
34
Може да ходи БОС, ама търговски стъпва, същи АРТЕЛЧИК, който разпределя порциона :) Може да е ТЪП, ама дълбокомислени лакърдии сричкува! Може да е НЕКАДЪРНИК, ама от всичко разбира и съвети за всичко има готови! Може да е КАУН, ама с каунски акцент и на английски сричкува! Може да е Президент, ама е КЛОУН и ни развеселява :) Обичам този човек, обичам и БСП Корни, обичам всички БСП свине, с лимончета в зурличките!
35
А да не да са го викнали да им пази колите на паркинга...че той е с опит:))))
36
Както и ползите от другите държави в оня регион след визитите на Фотопитека там. Нула ! Единственият кяр за наш беше да гледаме как Тиквопитека хвърляше къчове с дебелия си гъз държейки в ръка бутафорната картонена сабя. Има данни, че по време на тази церимония единият принцовете му е дъл две евро бакшиш. Днес може да го извъртят и на пилона и не само. Колко му е.
37
! Нали Жабата Рапонска Грипенова е най-великият международник, само че никой не го знае ! #кой е Радев и защо никой не е чувал за него! Поне Шербет да поднася да го бе извикал Бойко, както го привика за Макрон и Макроница! Много лош този Бойко, можеше една фотосесийка на Деска Бургаската Бръмчилка да осигури!
38
отговор на коментар
Уточнение знаем че всички симпатизанти на Шайката сте олигуфрени това няма защо да се доказва според постовете ни става ясно че е факт сега за Русия Радев отвори вратите на Питека за енергийните проекти Тиквата трябваше само да покаже респект към Вова както Ердо той какво направи говори глупости през цялото време на ПУТИН му писна и го изгони нашия се върна посран в Бг и почна да лъже какво се е договорил с Русия чак трябваше руското посолство да го опровергава но в Бг дебилите са 99%затова вярват на сайтове като тоя кенеф други се информират и гледат внимателно какво руските медии предават абе дебили това е
39
Столицата на Саудитска Арабия се нарича РИАД а не РАБАТ
40
Пачата ще гледа какво може да приватизира и на изхода ще я задържат като колежката и Елена Поптодорова! Артелчика ще каканиже и сричкува написаното му от Позитано, редактирано от Иво Христов и ще запецне ако му зададат уточняващ въпрос ! Обидено било нищожеството, че не го посетили по време на Председателството! Смешник и клоун от цирка, иначе е майстор може да се превърти на пилон навсякъде и до там Смешник и клоун от цирка, объркано е човечето, не може да оправи посоките,защото е мъж за три дебели жени: Нинова му държи ръцете,Йотова краката, а Деса му сере в устата!Това е причината да каканиже, предъвква златото на Деса! Видя се, че който ГРОБ на ГЕРБ копае, сам в него пада!!! Следващият път ще е завинаги!
41
Другари, гледайте си телевизията, че след изборите Нинова ще я приватизира а ленчето ще отмъкне оборудването.
42
МЪКА,ГОЛЯМА МЪКА,нечленоразделна реч,обратен словоред,и най-важното пълни глупости
43
АКО ПРОКУРАТУРАТА И СЪДА СИ СВЪРШАТ СМЕЛО И ЧЕСТНО РАБОТАТА,НИТО ТЕЛЕВИЗИЯ НА БСП ЩЕ ИМА , НИТО ЙОНЧЕВА И ОВЧАРОВ ЩЕ СА НА СВОБОДА.
44
В тази статийка се курдисали само седем снимки на г-н Борисов ! Нормално е при такива международни визити да има поне 15-20 снимки и няколко изречения. Кой ви плаща за тези осакатени информации ?
45
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
46
Кое е нецензурно? Не искаме Турция и арабите да ни купуват! Не искаме само турски филми! Ние сме европейци!!!!!!! Немски, френски, италиански, чешки и други европейски филми да се гледат! Да попиваме от европейската култура, а не мангалската!
47
каква работа може да има българия със са където убиват жените с камъни не искам посолство в тази територия още повече посланик и то от лабораторията на иван костов
48
НЕЗАБАВНА ЗАБРАНА НА ФАШИСТКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА БСП-БКП. ПО-ГОЛЯМ ФАШИЗЪМ ОТ КОМУНИЗМА НЯМА.
49
Кога пак ще танцува нашия Буда и " прост човек' както самия той се нарича танца със сабийте? Белкем изкара пак някой и друг лев от шейховете?
50
Ти се герберски дебил така че не само нищо не виждаш и нищо не усещаш.. Ще го усетиш когато паднете от власт-четвъртит
51
ЕХА ТОВА МЕ РАЗВЕСЕЛИ. НОВИЯ РАДОЙ РАЛИН ЗА БЪЛГАРСКИЯ ДИКТАТОР МАДУРЧЕВ Б.БОРИСОВ 25 Февруари 2019, 14:57 СЪС САБЯ ТАНЦУВА - " ЧАРШАФИ " ЦЕЛУВА,ХОДИ ПО ГОСТИ- СЪС СУЖУЦИ ПОСТИ , МЕРКЕЛ ПРЕГРЪЩА - ПАРИ НЕ ВРЪЩА, БАЙРАМ ПРАЗНУВА- С МАНАФИ ДРУГАРУВА , КОНВЕНЦИЯ ПОДПИСВА-С ГЕЙОВЕ СЕ ЗДРАВИСВА.................... , НО ИМА ПРОКОБА- ЩЕ ЛЕГНЕ ВЪВ ГРОБА !!!
52
Сега Google плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от home.I са се присъединили към тази работа преди 2 месеца и аз съм спечелил $ 20544 през първия месец от тази работа. ------->>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m
53
Гледате сериала "Простотия без граници " .В него Тиквата играе трагико-комична роля.Плямпа дивотии от които на човек,мъка да му стане.Жалък треторазряден актьор.
54
Какво прави баба ви Беновска в Саудитска Арабия?! Кой и плаща на тази подлога, че се до падишаха се отърква?!
55
Има ли някой разумно обяснение на факта, че Борисов закрива посолства не само в Южна Америка, ами и на други цивилизовани места и разпродава държавно имущество, а открива посолства и засилва връзките със страни като Саудитска Арабия?! Грамотните хора ще се сетят, въпреки че управляващите мислят народа за прости като тях
56
отговор на коментар
Всичко! Живота ми и на още няколко милиона нвщастни българи.Глупак!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 13817
архив

Пролет.. Нощ... Те излязоха на балкона, потръпвайки от нощния хлад. Бяха леко облечени... Тя - по обеци. Той - по часовник.

няма нови новини
Днес: 141
hot
най-четени новини в момента
сега
2978
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Депутатите ваканцуват, докато четат докладите за бюджета (НА ЖИВО/СНИМКИ)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена със супер хороскоп за сряда - Везните с пълни джобове, Козирозите жънат успехи
x