ПЪРВО В ПИК TV - Бойко Борисов посече БСП: Правим ударно магистрала "Хемус", а тях ги мързи и не ходят на работа (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Политика

ПЪРВО В ПИК TV - Бойко Борисов посече БСП: Правим ударно магистрала "Хемус", а тях ги мързи и не ходят на работа (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

177176
на 11.05.2019
ПЪРВО В ПИК TV - Бойко Борисов посече БСП: Правим ударно магистрала Хемус, а тях ги мързи и не ходят на работа (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Премиерът Борисов продължава с обиколките си из България. В късния следобед днес той посети Индустриалната зона на Русе и завода на "Витте Аутомотив".

препоръчано

"Решихме с колегите да дойдем и вас да ви поздравим. В днешно време трудно се взимат решения за инвестиции, а в България по два завода на ден", каза той.

"Как дойдохме? С колите. Нали асфалтът не се ядал? "Хемус" ударно я правим, проектираме Русе - Бяла, което съм поел като ангажимент, го правим", обеща още веднъж Борисов.

"Щом има такива заплати, хората ще започнат и да се връщат", коментира премиерът, когато чу какви месечни възнаграждения се дават в завода.

"В мечтите на БСП това се нарича индустриализация. Те са в мечти", отсече той. "Седем милиона продукта на месец? Те затова искат да правят завод в България, защото тук се правят всички части за немския автомобилен бизнес", възхити се Борисов. "На два милиона артикула, една рекламация, чуваш ли Горанов", отбеляза премиерът, докато го развеждаха из производствените халета.

"Инвеститорите идват тук и заради работниците и майсторлъка", заключи Борисов. От завода се похвалиха, че нямат проблем с работната ръка.

"В Пловдив заводите дават по-добри резултати от австрийските в Австрия", постави отлична оценка на българските работници премиерът. Той посети и някои от работните точки в завода, а работниците с удоволствие му демонстрираха уменията си. "Благодарим ви всички, че работите така добре. Вие правите така, че да дойдат инвеститорите", каза Борисов на работничката Велина. "Много са доволни от вас. Вие доволни ли сте от заплатите?", попита той други работници, които му отговориха утвърдително.

"За десет години работи изключително добре с местната администрация, камо ли някой да му поиска рушвет", заяви Борисов пред журналистите.

"Впечатленията ми са отлични. Благодаря на Райнер, че дойде чак от Дюселдорф. 1500 работни места, 1500 лв. средна заплата. Много важно и благодарих на работниците - на два милиона продукта само един дефект. Виждате за най-новите модели на "Мердецес" се правят ключалките тук. Неслучайно германската автомобилна индустрия се ориентира към България, защото тук се правят всичките им части", сподели впечатленията си от видяното Борисов. "Българската квалификация с немското качество и нашите работници - един голям поклон към тях. На приказки всички казват инвестиции, но те се правят ако има умни хора", уточни той.

"Не се занимавайте с тях. Аз не съм шеф. Аз си откривам заводите месеци наред. БСП ги мързи, не ходят на работа. Да ги оставим да заробят държавата? Аз само показвам направеното. И Райнер потвърждава. Те са си вложили милионите тук. Кое осигуриха те? Пътя ли направиха? Напрамихме "Струма", "Марица", "Тракия". В момента, в който ми даде Русе проекта, пишат Дончев и Горанов на тефтерите, защо мислите, че съм ги взел? Виждате, че високите доходи идват от работа. Това го гарантирам", коментира БСП премиерът.

"С румънското правителство говорих. Румънците не искат втори мост над Дунав при Русе. Там има блата, трудно им е. Обещал съм - и на Свищов, и в Русе. Тези товари трябва да се движат, много натискам", заяви Борисов за новите мостове над Дунав - при Русе и Свищов.

"На Кирково ще го направим. Това е важно за диверсификацията на газовите доставки", каза той за предстоящата първа копка на интерконекторната газова връзка с Гърция. Нещо повече - премиерът Алексис Ципрас дори търсил дата, в която да дойде и да участва в първата копка.

Сподели:
Бомба x
Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 105
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това