ПЪРВО В ПИК TV! 72 часа арест за убиеца от "Гурко". Шофьорът возил приятелката си и детето й, прегазил момчето с 80 км/ч. Катастрофата - като тази с Милен Цветков (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

Епицентър

ПЪРВО В ПИК TV! 72 часа арест за убиеца от "Гурко". Шофьорът возил приятелката си и детето й, прегазил момчето с 80 км/ч. Катастрофата - като тази с Милен Цветков (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

142235
на 03.09.2023
ПЪРВО В ПИК TV! 72 часа арест за убиеца от Гурко. Шофьорът возил приятелката си и детето й, прегазил момчето с 80 км/ч. Катастрофата - като тази с Милен Цветков (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Градският прокурор Иво Илиев и директорът на СДВР Любомир Николов дават брифинг във връзка с тежкото пътнотранспортно произшествие, при което загина непълнолетно момче в центъра на София.

препоръчано

Малко след 21:00 часа на 2 септември момчето пресичало пешеходната пътека на кръстовището на улиците "Генерал Гурко" и "Цар Иван Шишман", когато било пометено от бързо преминаваща кола.

По предварителни данни на разследващите автомобилът се е движил с около 70 км/ч, когато е блъснал детето на пешеходната пътека, като има данни, че е ускорявал преди удара.

Градският прокурор Иво Илиев заяви, че сигналът за ПТП е получен малко след 21 ч. в идеалния център на столицата за починало непълнолетно лице. Извършват се съответните действия, събират се материали, образувано е досъдебно производство. Има достатъчно събрани доказателства, за да бъде повдигнато обвинение по чл. 343, ал.1-в - за причиняване на смърт след умишлен нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Аналог на тежкото произшествие е това, погубило журналиста Милен Цветков, заяви прокурор Илиев.

Колата се е движила с около 80 км/ч, нямало е никакъв спирачен път, а наоколо е пълно със заведения. Не на последно място водачът е употребил алкохол, поясни прокурорът.

За това престъпление законът предвижда от 10 до 20 години затвор, както и лишаване от правоуправление доживот.

Директорът на СДВР Любомир Николов изказа най-искрените си съболезнования към родителите и близките на загиналото момче.

Той обясни, че 37-годишният водач на автомобил "Мердецес" е бил в колата с жена и нейното дете. Колата се води на името на друго лице.

Водачът не е направил опит да избяга. Той има предишни нарушения - една регистрация през 2005 г. за управление на автомобил след употреба на алкохол и фиш за превишена скорост през 2020 г. Има също санкции за неспазване на пътната маркировка.

Установяват се всички обстоятелства по делото, от които ще стане ясно къде и колко е пил. Тестът за дрога е отрицателен.

Жената не се е опитала да спре шофьора, тъй като според нея не е имал "неадекватно поведение". 

Тя не е съпруга, а приятелка на водача и от прокуратурата обясниха, че на този етап "не могат да интерпретират нейните показания по какъвто и да смисъл".

Предвид високата обществена опасност прокуратурата е преценила мярката задържане на обвиняемия за 72 часа, впоследствие ще се поиска мярка "задържане под стража". Това ще стане във вторник, тъй като е необходимо време за предоставяне на всички доказателства пред съда. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК