ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Атанас Георгиев, София
Необходими продукти:
За рулцата:
1 кг кайма
2 с.л. галета
черен пипер
чубрица
1 яйце
За плънката:
100-150 г кашкавал
1 кренвирш
100 г сирене
1 яйце
черен пипер
За соса:
1 връзка копър
черен пипер
чесън на прах (може и на скилидка)
сол и олио на вкус
1 кисело мляко
Начин на приготвяне:
Каймата се омесва с чубрицата, галетата, черния пипер и яйцето. Кашкавалът се рендосва и към него се слагат сиренето, черният пипер и яйцето. За соса се нарязва копърът, слагат се олио, сол, чесънът и накрая се слага и киселото мляко. Взима се от каймата и се разстила на дланта, след това се слага кръгче кренвирш и лъжичка от плънката. Завива се добре и се пържи до златисто в повече олио.