Вход
София
Времето в София 11 o C

Работата от вкъщи излага на риск файлове и данни

Работата от вкъщи излага на риск файлове и данни

на 28.09.2020
8967
0
Работата от вкъщи излага на риск файлове и данни
Автор: ПИК
28.09.2020
0
8967

Работата на компютър от парка или от вкъщи крие рискове. Хакери могат да стигнат до фирмени тайни, да следят служебна кореспонденция и да пращат фактури, предупреждават експерти по киберсигурност, предава БТВ.

Заради кризата с коронавируса в адвокатската кантора на Димо Господинов имат готовност да работят дистанционно, но само при определени правила.

„Ние имаме вътрешни правила за сигурност, които – ако се съблюдават, работата и от офис и от вкъщи е еднакво сигурна“, заяви адвокатският помощник Александър Александров.

„Ползват се само устройствата, които компанията осигурява, а не всеки ползва каквото си иска. При нас е забранено при работа от дистанция да се работи на публични места. Може да се работи само в дома, в домашни условия. Не може да си вземеш лаптопа и да работиш в парка“, обясни адвокат Димо Господинов.

Причината - хакерите лесно пробиват безжичните мрежи в заведенията и парковете и лесно влизат с вирус в пощата.

„Когато бъде заразен компютърът, той се превръща в отворена врата за всеки един хакер  така, че да придобие информация. Това са пароли за достъп до различни ресурси, това са банкови разплащани чрез Е-банкиране, така че е абсолютно неподходящо – за използване на такава мрежа“, каза Явор Колев, национален консултант по киберсигурност.

Дори и през един служител може да се стигне до цялата фирмена информация.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34634
архив

Най-добрата диета - ядеш каквото ти се яде, когато си поискаш и колкото си искаш. Вярно, не се отслабва, но затова пък ти е приятно да я спазваш.

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
ЗАПЛАХАТА COVID-19: Тези 5 характеристики правят коронавируса опасен
x