РАВНОСМЕТКАТА: Тотален крах на кампанията на АПС - Доган потъна вдън земя и не се срещна с нито един избирател, избяга и от медиите

Акценти

РАВНОСМЕТКАТА: Тотален крах на кампанията на АПС - Доган потъна вдън земя и не се срещна с нито един избирател, избяга и от медиите

100396
преди 4 часа
РАВНОСМЕТКАТА: Тотален крах на кампанията на АПС - Доган потъна вдън земя и не се срещна с нито един избирател, избяга и от медиите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Тотален крах претърпя кампанията на коалицията АПС, съставена от партиите "Сбор" и "Земеделски народен съюз". Това показват данните от социологическите проучвания на финала на предизборната кампания. Дни преди вота формацията, чийто неформален лидер е Ахмед Доган, се смъкна на под 8% и ще бъде задмината от ДПС-Ново начало на Делян Пеевски.

препоръчано

Според последното проучване на "Алфа рисърч" разликата между двете формации е под 1%, което е в рамките на т.нар. "стохастична грешка".

Няколко са факторите за низходящата тенденция на коалицията.

На първо място безспорно е потъването на Ахмед Доган вдън земя. Сокола оглавява листите на коалицията в Кърджали и Разград, но нито веднъж не се появи на среща с избиратели. От години Доган живее в сенките, страхуващ се и строго охраняван и въпреки обещанията, че ще излезе на терен през кампанията, това не се случи.

Мотото "Лидер се следва" рухна, тъй като симпатизиращите на Доган нито веднъж не видяха на живо своя лидер. Това разколебава доверието им и е съвсем логично процентите на АПС да вървят надолу.

Трябва да се отбележи, че Сокола все пак веднъж се появи публично - на малоброен протест в подкрепа на арестувания Джейхан Ибрямов. Тогава обаче го водиха за ръчичка до стълбите пред Бившия партиен дом, а след като промълви няколко думи на мегафона, които почти никой не разбра, беше съпроводен с кордон от охранители до колата си и отпраши в неизвестна посока.

Очакваше се Доган поне да се появи на закриването на кампанията в Момчилград, където АПС организира и голям концерт, но медийни публикации твърдят, че той е бил пиян и затова не е излязъл сред хората.

Друга причина за затъването на коалиция АПС е отказът му да се изправи пред медиите. Преди началото на кампанията журналисти го очакваха пред окупираната централа на ДПС на бул. "Стамболийски". В един от случаите Почетния поиска малко време, за да се адаптира и обеща да говори. До ден днешен обаче няма индикации, че ще събере смелост за такъв ход.

Слабото представяне на Алианса за права и свободи се дължи и на разкритията за купуване на гласове. Един от най-верните хора на Доган - Джейхан Ибрямов, беше спипан със 100 000 лева белязани пари. Пачките той получи като подкуп от бизнесмен и трябваше да ги използва за купуване на гласове. И до днес Ибрямов търка наровете, а съмненията, че от АПС играят нечестно допълнително разколебава част от симпатизантите им.

Фактор за лошите резултати е и липсата на кадри в АПС. Най-знаещите и можещи хора останаха в ДПС с Делян Пеевски, а Доган разчита само на стари муцини като Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров, както и на компрометирани фигури като евродепутата Илхан Кючюк. Работещите и харесвани кметове на ДПС също предпочетоха да останат в Ново начало.

Тенденцията за срив на АПС ще се запази и през следващите месеци с подобно поведение на Доган и хората му. А при нови избори напролет, каквато възможност е съвсем реална, те ще бъдат изправени пред угрозата да изпаднат от парламента.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Български възход“ закри предизборната си кампания. Ген. Стефан Янев с призив: Изберете да гласувате! Защото ако не гласувате, политическата криза ще продължи (СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! "Български възход“ закри предизборната си кампания. Ген. Стефан Янев с призив: Изберете да гласувате! Защото ако не гласувате, политическата криза ще продължи (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 126
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК