Вход
София
Времето в София 0 o C

Радан Кънев предал България в Брюксел! По негов донос спирали "Струма"

Радан Кънев предал България в Брюксел! По негов донос спирали "Струма"

на 15.11.2019
390517
67
Радан Кънев предал България в Брюксел! По негов донос спирали "Струма"
Автор: ПИК
15.11.2019
67
390517

В Европейския парламент другата седмица ще бъде гласувана петиция срещу изграждането на автомагистрала „Струма“ в района на Кресненското дефиле, предупреди евродепутатът Ангел Джамбазки. Той заяви, че на този етап няма да посочи кой стои зад това предателство на българските интереси и каза, че всичко ще стане ясно след няколко дни, когато ще се проведе вотът в Комисията по петициите.

Източници на „Труд“ от Брюксел обаче разкриват, че подписката е придвижена от представителя на „Демократична България“ Радан Кънев. Той е и член на Комисията по петициите в ЕП.

След последните евроизбори Кънев на практика зае мястото на Светослав Малинов, който умишлено не се яви на гласуването на пакета „Мобилност“, за чието отхвърляне не достигнаха два гласа. Така Малинов предаде интересите на целия български транспортен бранш. Последствията от това ще са фалити на български превозвачи и загуба на работа на хиляди шофьори.

Със сегашните си действия срещу АМ „Струма“ подобен саботаж прави и Радан Кънев – заради действията му изграждането на аутобана може да се забави. Ще продължат да загиват хора в сегашния тесен пътен участък, който е сред най-смъртоносните в страната. Освен това държавата ни ще трябва да връща 2 милиарда лева на Брюксел заради закъснението на строежа на магистралата, която е част от Паневропейския транспортен коридор номер 4, свързващ Германия и Гърция.

В момента Радан Кънев слугува и на коалиционните си партньори - „зелените“, които от години опитват да стопират изграждането на аутобана в опит да обслужат швейцарски интереси, пише още изданието. Преди няколко години чрез лобиране те успяха да вкарат в изпълнението на проекта швейцарския консорциум „Амберг“, който трябваше да направи идеен план за изграждането на 16-километров тунел срещу 2.5 милиона лева. Този вариант се оказа опасен и българското правителство избра друг, като преди това договорът на консорциума бе прекратен. Оттогава „зелените“ не спират с атаките срещу АМ „Струма“, които сега пренасят в ЕП чрез Радан Кънев.

Петицията, която ще бъде гласувана идната седмица, отлежава в Брюксел от 2018 година, но със съдействието на Радан Кънев наскоро е задвижена.

Зад подписката са организациите от коалицията „За да остане природа в България“. Преди повече от година тя е внесена от Димитър Василев-Велин. Самият той има бизнес интереси в района на Кресна – в село Влахи управлява така нареченото Училище за природа, което навремето е създадено основно с европари. Освен дългогодишен „екоактивист“, Велин е и учредител на политическа партия „Зелените“, която сега се нарича „Зелено движение“. Тя е едно с коалицията „За да остане природа в България“.

Неправителствените „екоорганизации“ от това обединение получават милиони от Брюксел за изпълнение на проекти в сферата на опазването на околната среда, които са със съмнителна полза. В същото време представителите на тези НПО са и неизменни кандидати на всички видове избори в последните години.

А докато се правят на безпартийни граждани, хората от „За да остане природа в България“ блокират десетки инвестиционни проекти, част от които са от национално значение. Заради тази дейност на „еколозите“ загубите за икономиката ни са стотици милиони лева.

Сред мишените на „зелените“ е и АМ „Струма“, която по план трябваше да е готова преди повече от 10 години. „Природозащитниците“ манипулират, че пътната артерия ще унищожи природата в Кресненското дефиле.

Сега тази клевета се разпространява в Европейския парламент от Радан Кънев, който очевидно вече е основният проводник на антибългарските политики на „еколозите“ в Брюксел.

Според източниците на „Труд“ през последните дни Кънев не спира да агитира всички членове на Европейската народна партия, които са в Комисията по петициите, да подкрепят подписката на „природозащитниците“. Основен помощник на евродепутата в кампанията е Зарица Георгиева Динкова, която е негов акредитиран сътрудник в Брюксел.

По-известна у нас като Зарица Георгиева, тя е сред водещите активисти на „зелените“. В момента е член на Националния съвет на „Зелено движение“, а доскоро бе и съпредседател на партията. Георгиева е и кандидат за депутат на последните парламентарни избори.

Според информацията напъните на евродепутата и сътрудничката му може да са дали резултат и членовете на ЕНП в Комисията по петициите вече да са убедени, че като гласуват „за“ попдиската, ще защитят българските и европейските интереси. Всъщност е точно обратното.

Според сегашния проект или така нареченият „източен вариант“, в района на Кресненското дефиле АМ „Струма“ се разделя на две - в посока Гърция ще минава през пролома, като опасният съществуващ участък от международния път Е-79 ще бъде ремонтиран и разширен. Към София ще се пътува от изток през Кресненското плато. По този начин трафикът през дефилето ще спадне с поне с 50%, като се очаква и катастрофите да намалеят драстично. В момента маршрутът през Кресненското дефиле е сред най-смъртоносните в България.

Източният вариант е избран, след като отпада идеята за 16-километровия тунел. Именно за мегасъоръжението лобират „еколозите“, но идеята е отхвърлена от специалистите.

Доводите на експертите са, че това е най-сеизмичната зона в страната, в която е било най-силното земетресение в историята на България – 7.8 по скалата на Рихтер през 1904 г.

Друг много сериозен аргумент срещу тунела е, че скалите в района са с повишена естествена радиоактивност. Между 5 и 10 милиона тона ще е изкопаната радиоактивна скална маса, която трябва да бъде депонирана в близост до строителните дейности - тоест в хабитатите на защитените видове, които „зелените“ уж бранят.

Огромен проблем е и високата цена на съоръжението – над 1 милиард евро, като поддръжката му ще струва около 50 милиона евро годишно.

Всичките тези и още доводи дават основание на българската държава да избере по-бързия, евтин, екологичен и не застрашаващ човешкото здраве „източен вариант“. За него е извършена екологична оценка, която е обжалвана от „зелените“. Миналата година съдът окончателно отхвърля жалбите им, а процедурите, предшестващи изграждането са в ход, като трасето трябва да е готово след 5 години.

След като всичките им атаки срещу Лот 3.2 са блокирани в България от съда и правителството, сега на „природозащитниците“ им остава само един вариант - да излъжат европейските институции. Ако успеят, подадената на 9 август апликационна форма за еврофинансиране, ще бъде отхвърлена. Така страната ни ще трябва да даде от джоба на данъкоплатците близо 800 милиона лева за довършването на магистрала „Струма“, вместо тези средства да отидат за други важни инфраструктурни проекти. Отделно ще има и последствия – България ще изпусне срока за завършването на аутобана и ще връща на Брюксел парите и за останалите участъци, което е близо 2 милиарда лева.

Очевидно това е основната мисия на Радан Кънев в ЕК – да саботира собствената си страна. Оказва се, че няколко хиляди български гласоподаватели са изпратили в Брюксел „евродепутат“, който работи срещу интересите на България.

Сподели:
Напиши коментар »
(67)
1
Гей с невродермит! На издръжка от Европейската комисия!
2
Какво сте очаквали от тоя БСПдираст, ако ще да е дълбока дупка. Рада Дълбоката е готова майка си да продаде камо ли държавата си. Ха ха ха, чета плиткоумните коментари на Импексовата крадлива БСПдирастия и стигам до извода, че Герберския вибратор, колкото по надълбоко им влиза, колкото и повече Герберски бой ядат, толкова повече пишат и бълнуват простотии. По интересно е, че психо десните, както ги наричаше Костинбродската разпоретина, водени от Рада дълбоката и Гнома, се одупи редом до своите крадливи червени братовчеди, и чакат някой да им нашиба вибратора с крак. Все пак по едно време, Импексовата Курабия и черния Мавър, си играеха на Бони и Клайд и чичко доктор!!
3
На вашия сайт кой вярва....
4
Той ли е виновен, че от 10 години не могат да намерят решение как да минат през Кресненското дефиле? 3 пъти променяха проекта, щеше да е тунел, после скоростен път с 13 моста над реката, после щяха да качат магистралата на планината, сега май пак се върнаха на скоростен път. Чудят се как да вземат парите.
5
Напълно понятна постъпка от един психо десен боклук, готов да продаде род и родина. Мая е жалък хамелеон, жалък алчен боклук, продал се на психо десните боклуци заради жаждата и за власт. Гнус ме е от нея, защото продаде мъжа си, продаде партията си, изплю се и на помощта на Борисов, продаде народа и феновете си, и се предложи на един гнусен гном с вибратор. Плюя на тая жалка и лека жена, за която съвест и чест са чужди за морала и неща.
6
ПIDERASTIте антибългари са долна паплач,за парата продават си душата,за парата изядат си месата!Великият Христо Ботев правилно ги е определил,преди 150 години!
7
По собствени канали ще проверя дали това е истина?! Ако действително се изсере по такъв долен начин върху лицето на българите тоа осран Гей,смятайте го за мъртъв!! Не само ще умре,но ще го направя показно за идните поколения,та който след него се осмели само да допусне в главицата си подобна мисъл,да предава родът си и Отечеството си,да се събужда облян от студена пот,насран до ушите от кошмарът ,който ще изпита тоа Гей некадърен!! По омразно копеле не съм срещал в живота си!!Гаден,гнусен червей!!
8
Боже, пази България от уроди като сбъркания раданкънев!!
9
тоя изрод да последва съдбата на десетките загинали при катастрофи там
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
Да им е честит продажния г-з на вибраторската ДеБъ и карикатурите им от кръвосмешението МОЛЕЦ на влашкия урод!
12
Аз съм президент на този Злобен народ.хихихихихихи
13
6,8 км от столичния кв. „Младост“ до разклона за АМ „Тракия“ струва 144,6 млн. лева. Няма такава цена дори в Германия, САЩ, Франция, Норвегия, Швеция… Има само в Русия, но дори там това се нарича корупция.
14
Страх го е да не извадят и други снимки от ония като оная, но пъл личи, че ролята на мръсник му харесва.
15
Как не го е срам г-н Радан Кънев да саботира изконното право на българските бизнесмени от правилните фирми да крадат на корем от европейските фондове?!?
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
курФа
19
Браво,само така ,,предавай,, мутренския ,,интелект от Банкя,, и шайката му.....
20
тоя е голям педерунгел , оня дето го издаде -също
21
Празна, гола глава, не се научи и пак действа срещу родината, през носа ще му излезе.
22
Евала !
23
НЯМА ПО ГАДНО ТВОРЕНИЕ НА ПРИРОДАТА ОТ ПЕДЕРЮГИТЕ! РАДА ДЪЛБОКАТА Е ПОРЕДНИЯ ЯРЪК ПРИМЕР!
24
Недьо скоро ще бъде изчукан и това не е заплаха, а неоспорим факт!
25
Bravo na Radan.
26
Рада и зелените паразите трябва да ги накаже вече някой. Баце защо ги търпи още?
27
Мъжката к.урва е по- страшна от женската.
28
Давай Радане, щом тези плоски червеи от Опикания сайт плюят означава, че си на прав път. Да умирГат фекалометите от яд и вече от страх, защото краят им идва и после ще стане страшно!!!
29
Давай Радане от гъ... в устата
30
БОЛШЕВИКИТЕ КАТО РАДАН ИСКАТ ДА НЯМА РАЗВИТИЕ НИКЪДЕ ..ДОРИ И В СОБСТВАНАТА СИ ДЪРЖАВА ...РОЗОВИТЕ ФАШИСТИ ОТ ДЕ БЪ и ДА БЪ..христо ивановци и атанаски дишевци - съдии от червената номенклатурна сган ...ТЕ НЕ ИСКАТ РАЗВИТИЕ ....ИСКАТ БОЛШЕВИШКА РУСИЯ чак до ПОЛША ..!
31
Защо не сте написали "нецензурно съдържание" под тези кофи с помия, които изливат щатните ви драскачи бе, перверзници от ПИКнята на Недю мазния! Същият Недю, който днес се изплю във физионммията на собствения си баща! Не, Недю, не, чудовище и лакей банкянски, не е донос, а предотвратяване на стряскащи грабежи на стотици милиони от тази прословута "Струма, за която мутрата от Банкя вече 10 години лъже сутрин, обед и вечер! Жалки сте, долни ПИКливи драскачи на Недю мазното нищожество!
32
Подъл мръсник
33
Ние си го избрахме,тоест народа.
34
РаТка пиратка,мръ'сната мЪстия!!!
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
С КАКВИ ОЧИ ЩЕ ОТИДЕШ ПРИ ЦВЕТАНКА РИЗОВА И ДА СЕ ПОДСМИХВАШ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ РАДАНЕ.
37
ЩОМ МУ ВИДЯ ФИЗИОНОМИЯТА В ЕФИРА,ИДВА МИ ДА ХВЪРЛЯ НЕЩО ПО ТЕЛЕВИЗОРА.ТАЗИ ЛИЧНОСТ МЕ ОТВРАЩАВА. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСКА ТОПКА!
38
Тоя не е гей а чист гьотверен!
39
Някои от """нашите евродепутати""" (в кавички) отидоха в ЕС с целева задача да събарят България до основи, че като, че ли за 20г след 89г не ограбиха България и я сринаха до основи!
40
Като сме ги изброли/изпратили не може ли да ги върнем тук обратно. Явно парите които получава в ЕП са му малко и да си задоволи нарастналия апетит се е уридил с още схеми. Що за мазници - защитници? Какво и от кого защитава ,той единствено за себе си работи
41
хак ви е сега този п..т дето го избрахте да го мушят в Брюксел!член на най най долната партия-файтон създадена от лаборант костов заедно с комунистите да продава българия!
42
отговор на коментар
Колкото навремето изгониха оня бареков за некадърност, беше при консерваторите!
43
Rada dalbokata drugo i ne moje da napravi o toi kato guruto si Kostov nisto ne pravi i amo pluje po darjavata Po dobre da si vzeme lubimia i da otide nalrai sveta i nikoga pove4e da ne stapva tuk I neka na negovata savest tejat jertvite ot PTP Sramota!
44
ПРОСТАК!!! Отзовете го от Брюксел и го пратете в гората да гони мечките.
45
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
46
отговор на коментар
Че далавера има е ясно но !!!! В Германия цената 1 км магистрала в поле е средно 28 милиона евро !!!!Никъде не са плащани толкова големи обезщетения като между Младост и АМ. Ще има 4 пътни възли - 2 моста и 3 пешеходни надлеза. Проллемът е че не излязат и ги кажат точно за какво ще са парите
47
Че кой бунак от Германия за Гърция ще мине през кочината МУ моля? Отдавана се пътува по магистралата през Сърбия и Македония
48
отговор на коментар
Ako ti e nujna pomosht razchitai na men. Nyama po dolno ot predatel, nyama.
49
Този,Кънев,като какъв се явява.Не ме касае каква му е ориентацията на секс,но и е в политиката си е пе..да..л.
50
ANTIBALGARIN! Zasto go pratiaha v Bruksel tozi tapanar? Rano ili kasno v Bruksel ste go razberat che ne e normalen! Vsichki uchenici na Kostov misljat samo za djoba si, ja vizte i kaka Kornelja
51
Цървул
52
Не сте разбрали, не Радан Кънев е написал доноса, а някой ДОНОСНИК, сега проверете в кои партии има ДОНОСНИЦИ и ако сте завършили 2 клас ще ви стане ясно, иначе за последните 12 години за всичко е виновен Костов, всички други в бяло начело с краля слънце.
53
отговор на коментар
Категорично подкрепям вашето мненение. За мем е очудващо, как този паразит се докопа до постът за евродепутат? До каква степен трябва да си неграмотен дебил, за да гласуваш за подобна личност? Раданчо трябва скоропостижно да бъде ОТЗОВАН, НО СЕ ИСКА И ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА. В името на лични облаги и мераци, целта е да се спре изграждането, което е в интерес на Б-Я. И само той ли е? Каква полза има Б-Я от обвиняемата с руски паспорт Е. МИЛИОНЧЕВА; недоказаност се режисьор А. СЛАБАКОВ (всички филми на известни ни артисти от САЩ печелят милиони и внасят високи данъци, т.е.печелят те, печелят и съответните държави). Кои бг филми са спечелили милиони; кой финансира филмите им и защо получават държавни заплати? Но се пишат елитни актьори. Филми от една стая в друга или филм с роли на полицаи, тичат на посоки с отвратителни крясъци, да те е срам да ги гледаш, какво остава този филм да бъде продаден. Препоръчвам им да гледат филма "От местопрестъплението Маями", това е поучително и за професията "криминалисти". Видните режисьори да се замислят. 1. ЗАПЛАТИТЕ ИМ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОТ ПРОДАДЕНИ ФИЛМИ, А НЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯТ БЮДЖЕТ. 2. ВРЕМЕ Е ДА СЕ РЕВАНШИРАТ НА ДЪРЖАВАТА И ДА ВНАСЯТ ДДС ОТ ПРОДАЖБИ НА ФИЛМИТЕ ИМ. Какви актьори идваха и идват в Б-Я, благодарение на които и те вземат някакво елементарно участие и финансиране. КАК НЕ СЕ НАУЧИХА ДА НАПРАВЯТ ФИЛМ, КОЙТО ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ДА ИСКАТ ДА ЗАКУПЯТ? ВТОРИТЕ ПАРАЗИТИ СА В БАН. Какви открития правят (и са направили) за високите си заплати? Въобще никой не е наясно с какво точно се занимават и колко служители има в БАН? ТОВА СА БЪЛГАРСКИТЕ ЕЛИТНИ ПАРАЗИТИ, ВИРЕЕЩИ И РАЗМНОЖАВАЩИ СЕ НА НАШ ГРЪБ! С подобни личности, Б-Я Е в загуба. АЗ СЕ СРАМУВАТ ОТ ПОДОБНИ ЕЛИТНИ ПАРАЗИТИ, А ВИЕ...?
54
Поредния гнусен педерунгел!Искам ги мъртви!
55
отговор на коментар
Моля, направете си фирма,подайте оферта и го направете по-евтино. Или ви е най-ЛЕСНО косури да намирате. Слепи ли сте, че няма професионалисти? За тази дейност да СЪБРАНИ от кол и въже най-неграмотните и необразованите. За пари на кого ли не се поддават. Според мен вина июат техническите ръкпводители, които да слефят съриктно и фа контролират качесъвото на изпълнение, не да си получат парите от общината и да си гледат кефа. От СО също строг контрол и в случай на отклоняване от офертите им, освен санкциониране, връщане на парите до стотинка, а направеното да е за тяхна сметка. Спрете да гледате към европейските държави. Първо, голяма част от народа не е скъсал със соцкомунистите и с мисленето от времето на соца. Всички държави скъсаха със соцкомунизмс преди 30г.и тръгнаха смело напред. За тях икономическото развитие и инфраструктура са най-важни. В Румъния си откриха газ и вече са независими. А тук си гласувате за комунистите, асфалт не се яде, протести против сондажи за газ или др.залежи. Е ТАКАВА ПРОСТОТИЯ ДЕБИЛНА, НЯМА В НИТО ЕДНА ОТ ИЗБРОЕНИТЕ ДЪРЖАВИ. Вместо да се срамувате, вие се гордеете, че сте с бетониране мозъци. Само мързеливи искащи плазмодей. Нормалните хора, с европейско мислене се срамуват от това бавноразвиващо се от времето на соца общество. А ВИЕ НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТЕ ОТ СЕБЕ СИ...?
56
Долна гнусна пачавра!Толкова важен път и крайно необходим ,това самозабравило се леке си позволява да си го менка за едната комисионна срещу провала за изгражданвто му.Зелен бил,вятър и мъгла.Урод!.
57
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
58
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
59
И защо се сетих за стария виц: Лордът:- Джон, какъв е този шум по улицата? Лакеят:-Протест на гейове, сър. Лордът:- Срещу какво? Лакеят:- Срещу пречките пред тях, сър. Лордът:- кой им ппречи? Лакеят:- никой, сър. Лордът:- Тогава защо протестират? Лакеят:- Пе....си, сър...?
60
А защо не пишете , че магистралата излиза по 45 милиона лева за километър.
61
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
62
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
63
отговор на коментар
Какво очаквате от слугата на мязащият на циганин Комунистически възпитаник Иван Костов който съсипа българската икономика.
64
Давайте да се вдигаме и този боклук да бъде отзован от ЕС и незабавно съден в България! Докога ще търпим помиярите от ДеБъ ?
65
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
66
Following a thorough analysis of the documents contained in the Project application, the Commission services consider, based on the information provided, that the requested financing contribution for the proposed Major project is not justified.
67
физиономията му е абсилютно същински Поп Кръстю ! РАДАНЕ , направи си пластична операция и я промени тази прилика. !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 24672
архив

Блондинка държи главата си над включена печка. Приятелка я пита: - Защо си се навела над тази печка? - Защото ми казаха да си опичам ума!

няма нови новини
Днес: 268
hot
най-четени новини в момента
сега
2110
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Полицията обяви резултатите от акциите срещу джигитите на пътя
x
Скритата захар - ето в кои продукти дебне
x