Радев: България подкрепя суверенитета и европейската перспектива на Украйна

Политика

Радев: България подкрепя суверенитета и европейската перспектива на Украйна

7096
на 27.02.2023
Радев: България подкрепя суверенитета и европейската перспектива на Украйна

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Една година след началото на кървавата война искам да потвърдя принципната и последователна подкрепа на България за суверенитета и европейската перспектива на Украйна. Това заяви президентът Румен Радев.

препоръчано

Държавният глава награди посланика на Украйна Виталий Москаленко с орден „Мадарски конник“ първа степен на церемония в Президентството.

Държавното отличие е за всеотдайната работа на посланик Москаленко в тежките условия на войната срещу Украйна, както и за неговите особено големи заслуги за задълбочаването и разширяването на двустранните отношения между България и Украйна.

"Убеден съм, че във ваше лице България ще има един истински приятел в Украйна", заяви Радев. 

Посланик Москаленко припомни, че словото и писмеността в Украйна са "български" и са дадени от Светите братя Кирил и Методий.

"Нашите два народа са дълбоко свързани. Българската диаспора в Украйна е един много могъщ мост, който обединява и обогатява нашите два народа", заяви посланикът.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК