Радев, кога ще махнеш охраната и на жена ти? Ето колко са опитите за убийство срещу Доган

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Радев, кога ще махнеш охраната и на жена ти? Ето колко са опитите за убийство срещу Доган

133805
на 08.07.2020
Радев, кога ще махнеш охраната и на жена ти? Ето колко са опитите за убийство срещу Доган
Автор:   Иван Михайлов

Силно възмутен от пиар акцията на партийни активисти от позабравената „Да, България“ на Христо Иванов в Росенец, президентът Румен Радев поиска веднага да се свали охраната на Делян Пеевски и Ахмед Доган. Чудесно!

препоръчано

Президентът отговаря на исканията на „добрите“. Според него нямало нужда от пазене с държавни пари на депутата от ДПС и почетният председател на движението, известен с прозвището Сокола.

Радев направи официално изявление пред журналисти в типичния си стил. Изговори бавно каквото имаше да каже и си замина. За четири години няма случай Румен Радев да е отговарял на въпроси на журналисти на „Дондуков“№2.

А имаше какво да бъде питан. Например знае ли кой сложи охрана на Доган и Делян Пеевски и защо ?

Румен Радев, бъдете сигурни, не знае. Затова му припомняме.

Обществото помни опита на Октай Енимехмедов да убие Доган на конференцията на ДПС в НДК на 19 януари 2013 години с газов пистолет, който засече.

Преди две години стана ясно, че това е не първият, а втори опит за убийство срещу Доган. Първият атентат е извършен по времето на кабинета на Тройната коалиция, с премиер Сергей Станишев. Нападението, извършено край т.нар. Сараи в Бояна, е пазено в дълбока тайна вече 11 години.

Инцидентът се разиграва в предпоследния месец на 2008 г, малко след потъналото и до днес в мистерия самоубийство на „мъжката секретарка“ на Ахмед Доган-Ахмед Емин.

Емин сложи край на живота на 17 октомври 2008 г.в Сараите.

Дали заради смъртта на Емин или за нещо друго, но по-малко от месец след това Ахмед Доган получава сериозно предупреждение за живота си.

Това се случва в една мразовита утрин, когато джипът на председателя на ДПС излиза от Сараите в посока София на ул. „Стар Беловодски път“.

Няколко метра след убежището на Сокола по автомобила е открит автоматичен огън от близката горичка. Три куршума от автомат „Калашников“ се забиват в дясната задна врата на джипа, точно до мястото където седи Доган. Спасява го само, че автомобилът е брониран.

Стрелците изчезват в неизвестна посока и от тях няма следа и до ден днешен. Оцелелият, но силно уплашен, Доган е прибран спешно обратно в Сараите и повече не смее да си покаже носа навън.

Оттогава имението в Бояна, където се крие Сокола, се охранява денонощно от въоръжени гардове от НСО. Решението е взето в началото на 2009 г.

По закон то се взема от „тройка“-шефовете на НСО и ДАНС и главният секретар на МВР.

Тройката“ тогава е Димитър Димитров, шеф на НСО и доворено лице на президента Георги Първанов, Петко Сертов, председател на ДАНС и човек на Сергей Станишев и главният секретар на МВР тогава Павлин Димитров. Дотогава Сокола ползвал частна охрана. Още по времето на Румен Петков като вътрешен министър Сараите са обградени и пазени от жандармерията.

Покритият случай с атентата срещу Доган обаче има развитие, твърдят запознати.

На 15 март 2013 г., почти два месеца след неуспешния опит на Октай Енимехмедов да убие Доган с газов пистолет, в недовършен строеж на къща в Бояна е открит автомат„Калашников“ със заличени номера, пълен пълнител, заглушител и оптичен мерник.

Строежът се намира на ул. „Владимир Димитров-Майстора“ в Бояна на 400 метра от Сараите. Според всички медии оръжието е трябвало да убие Борисов, току що подал оставка като министър-председател тогава. Но според хора от службите с това оръжие именно е стреляно по джипа на Доган пет години по-рано.

То е крито и е извадено умишлено именно когато падна кабинетът на ГЕРБ, смятат криминалисти. Дали е правена експертиза на това оръжие и сравнявано ли са пораженията върху джипа на Доган с изстрели от този автомат, остава загадка.

След атентата на службите експресно е наредено да се открие стрелецът и най-вече поръчителят на атаката. Първоначално се работи по версията, че поръчител е хазартен бос, с добри връзки в политиката и спорта. С него Доган е бил в конфликт по това време. Тази следа обаче е изоставена поради липса на доказателства. И пазеното в тайна разследване не стига до никъде.

Същото се случи с неговия наследник Лютви Местан. През август 2013 г. , по времето на правителството на Пламен Орешарски в Главна дирекция „Криминална полиция” се получава анонимен сигнал, че се готви покушение срещу Местан, чиято партия е част от управляващата коалиция заедно с БСП и „Атака”. Анонимният автор посочва, че бившият депутат от ДПС Касим Дал, преминал в Реформаторския блок, организира убийството на Лютви Местан и депутата Делян Пеевски.

Като съорганизатор на зловещото престъпление е посочен ходжата на Сърница Саид Мутлу, подсъдим по първия процес за радикален ислям у нас.

Авторът на сигнала, не дава подробности как Касим Дал и Мутлу ще организират убийството на Местан и Пеевски.

Независимо, че сигналът не е проверен и е повече от съмнителен, „тройката”- главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, шефът на НСО Ангел Антонов и председателят на ДАНС Владимир Писанчев светкавично решават на Местан и Пеевски да се сложи охрана.

По случая с „убийството” на двамата се използват СРС-та срещу Касим Дал, определени като „незаконни” от Бюрото за контрол на СРС.

До тук с фактологията по темата Доган-Пеевски. Защото президентът Радев може да бъде питан и докога държавата ще охранява съпругата му Десислава Радева.

По закон Радева няма право да ползва охрана от НСО, но я ползва. Защо?

Още в първия ден от встъпването на Румен Радев като президент, Десислава Радева бе удостоена с охрана от държавни гардове. В лаконичното съобщение на службите бе посочено, че тя е получила заплахи. Какви заплахи ? Кой познаваше тази дама преди да се появи до Радев?

Четири години по-късно още ли има заплахи за живота й?

Продължават ли държавни охранители да я возят, за да си пазарува в луксозни столични бутици и то в нарушение на Закона за движение по пътищата?

С Радева вече имаше два скандала с колите на НСО и полицията. Дали пък държавните гардове не са край нея, защото тя решава  важни държавни въпроси, като назначаване на посланици. Видно от чатове на обвиняемия Пламен Бобоков. Кой да ти каже. Държавна тайна.

Ще призная Радев ако утре каже, че освен на Пеевски и Доган сваля охраната и от жена си. Ама има да чакаме. Бъдете сигурни. 

Иван Михайлов за Breaking.bg 

Сподели:
Бомба x
НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО)
ново
Днес: 239
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това