Вход
София
Времето в София 9 o C

Радев, кръгом към февруари! От ГЕРБ, ВМРО, НФСБ, "Воля" и ДПС и министрите много преди президента са дали от заплатите си. Вече ги дариха и за март в пълен размер

Радев, кръгом към февруари! От ГЕРБ, ВМРО, НФСБ, "Воля" и ДПС и министрите много преди президента са дали от заплатите си. Вече ги дариха и за март в пълен размер

на 08.04.2020
153922
0
Радев, кръгом към февруари! От ГЕРБ, ВМРО, НФСБ, "Воля" и ДПС и министрите много преди президента са дали от заплатите си. Вече ги дариха и за март в пълен размер
Автор: ПИК
08.04.2020
0
153922

Умишлено или неволно излъга Румен Радев вчера, като обяви на депутатите "Кръгом и бегом към март да си дарите и предишните заплати"? 

Предвид нрава му, въпросът е риторичен, но по-важни са фактите - депутатите не само са дарили мартенските си заплати, но голяма част народните избраници от управляващата коалицията са дали и февруарските.

И то много преди Румен Радев да направи дарението, за което сам съобщи вчера, но никой не знае в какъв размер е. Нито пък е ясно къде е отишло и дали е лично от него или от президентската институция. ПИК ще разузнае това, но сега ето фактите, които напълно оборват манипулациите на Радев. 

Куп дарения са направени през март от депутатите, партиите и министрите. На вниманието на Радев - тогава се получават заплатите за февруари.

На 19 март от "Воля" правят дарение на консумативи на "Пирогов" - закупено със заплатите им, които са за февруари.

Още на 23 март депутатите от парламентарната група на ГЕРБ даряват 100 000 лв. от заплатите си на Министерство на здравеопазването. Това са пари от заплатите им за февруари. 

На същата дата партия ГЕРБ дарява други 100 000 лв. от субсидията си също на МЗ. 

В същия ден - 23 март, министрите и зам.-министрите от кабинета на Борисов също даряват от февруарските си заплати по 1000 лв. -  общо 30 000 лв. Дарението е за МЗ.

На 25 март депутатите от НФСБ със заплатите си от февруари купуват и даряват апарат за обдишване на Специализираната болница за активно лечение на инфекциозни и паразитни болести „Проф. Иван Киров” в София.

На 25 март депутатите от ВМРО също даряват от февруарските си заплати - 20 000 лв. за Банско. 

На 27 март ДПС дарява 101 000 лв. на Министерство на здравеопазването.

Отделно от това още от 15 март до момента всички депутати в избирателните си райони, както и съответните партийни организации по места, даряват маски, ръкавици, консумативи, храни, лекарства и труд! Няма да ни стигнат няколко страници, за да изброим всички и делата им, но те ежедневно се публикуват в медиите, а и са видим за обществото във всички градове. За разлика от мартениците на Десислава Радева.

В началото на този месец - април, депутатите гласуваха единодушно да останат без заплати. Тоест, през април те няма да получат заплатите си за март.

Или специално като за Радев, на прост език - депутатите след като са дарили вече през март част от заплатите си за февруари, а някои и целите, сега дариха и заплатите си за март в пълен размер!

Другия път Румен Радев да се довери на други съветници, преди да манипулира обществото. Не че някой вече му вярва.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Към кого изпитвате най-силно доверие?
Общо гласували: 27968
архив

– Не намираш ли, че имам великолепна талия, скъпи? – О, да! – И сини като лазур очи? – О, да! – И златисти като пшеница коси? – О, да! – Ах, скъпи! Как знаеш да говориш на жените!

няма нови новини
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
сега
659
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! СДВР с разкрития за рекордното количество кокаин, спипан в Студентски град в София: Оценяват го на 10 милиона лева (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ФОРМУЛА ЗА ЛЮБОВ: Това са съставките на щастливата връзка
x