Радев продължава консултациите с парламентарните групи в 47-то НС

Политика

Радев продължава консултациите с парламентарните групи в 47-то НС

3378
на 07.12.2021
Радев продължава консултациите с парламентарните групи в 47-то НС
Автор:   ПИК

Президентът Румен Радев продължава политическите консултации с парламентарните групи в 47-то Народно събрание преди да връчи първи проучвателен мандат за съставяне на правителство. Днес държавният глава ще разговаря поотделно с три от формациите в новия парламент.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

"Провеждаме третия цикъл консултации за съставяне на правителство тази година. Надявам се да бъде последен", каза президентът Румен Радев по време на вчерашните си отделни срещи с представители на "Продължаваме промяната", ГЕРБ-СДС, ДПС и БСП: "Очакванията на обществото ни са за редовно правителство".

Първи на днешните разговори на "Дондуков",2 са от парламентарната група на "Има такъв народ" - една от четирите партии в евентуален бъдещ коалиционен кабинет с мандата на "Продължаваме промяната". От "Има такъв народ" декларираха, че ще работят за съставяне на правителство, потвърди го след изборите и лидерът на партията Слави Трифонов: "Защото на България й е необходимо правителство, което е в страни и е различно от правителството, което управляваше дотук 12 години".

Има ли надежда за стабилно управленско мнозинство? Отговор на този въпрос се очаква и от обединението "Демократична България", чиито представители ще бъдат втори на днешните консултации при президента. Формацията преговаря за участие в бъдещ кабинет. Председателят на парламентарната група Христо Иванов: "Ние ще дадем своя принос за съставяне и излъчване на правителство. Как точно ще го направим, зависи от преговорите. Освен отстояването на нашите приоритети, на програмите, които имаме, е добре да си спомняме понякога, че можем да помогнем, правейки крачка настрани, ако не и назад".

Последната среща на президента в рамките на политическите консултации е с представителите на "Възраждане". Председателят на групата Костадин Костадинов: "Започва да тече последният срок, в който България може да се оттласне от дъното и е крайно време българската политика да бъде направлявана от достойни мъже".
След политическите консултации със седемте партии, предстои президентът да реши кога ще връчи мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група - тази на "Продължаваме промяната".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за Турски поток: Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за "Турски поток": Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО)
ново
Днес: 71
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК