Радев се провикна от покоите на Прокопиев: Готов съм със служебен кабинет!

Политика

Радев се провикна от покоите на Прокопиев: Готов съм със служебен кабинет!

89583
на 30.07.2020
Радев се провикна от покоите на Прокопиев: Готов съм със служебен кабинет!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Румен Радев разкри зависимостите си - след като размаха юмрук в полза на Васил Божков, цъфна и при подсъдимия Иво Прокопиев. 

препоръчано

Тази вечер той приветства представителите на българския бизнес, отличени в класацията за 2019 г. на „Капитал“ за стоте най-големите компании у нас, с което влезе и в услуга на подсъдимия олигарх.

Така президентът даде заявка, че ще черпи дивиденти за бъдещо участие във властта от всички възможни антиправителствени играчи, а не само от партията-майка, която го издигна - БСП.

Междувременно днес КС излезе с тълкувание за неговия имунитет, от което стана ясно, че той може да бъде разследван. Това го накара отново да поиска единственото възможно спасение за себе си - бутане на властта и прокуратурата, така, че да бъде преследван за далаверите в президентството. Решението на КС, че може да бъде разследван обаче го кара да трепери от страх и затова час по-скоро иска да бутне Иван Гешев.

Затова той отново опита да нахъса всячески драстично намалялата тумба от метежници по улиците, която днес не надхвърля 100 човека и дори от камерите на Божков ТВ се вижда, че пред президентството има 30-ина души, а на "Орлов мост" са двойно по-малко 

"Преживяваме исторически дни и тази история се пише от всички хора на площадите, набира се огромна естествена енергия и не виждам сила, която да противостои", каза Радев, правейки се, че не вижда липсата на всякаква подкрепа към метежите му и опитвайки да убеди явно сам себе си, че има много протестиращи.

После призна какъв е единственият изход да се спаси:

"Няма изход от тази ситуация, призовах да си подадат оставките премиерът Борисов и главният прокурор и да има честни избори. Тези протести отварят пътя към бъдещето на България, всяко упорство води само до ескалация на протестите", посочи той. 

"Готов съм със служебно правителство, моята професия ме е научила да бъда готов и аз се гордея с моята професия, уважавам и всички други професии, включително и тази на пожарникарите", каза още той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК