Радев си отмъсти по жалък начин на главния секретар на МВР Ивайло Иванов

АВТОРСКИ НОВИНИ

Радев си отмъсти по жалък начин на главния секретар на МВР Ивайло Иванов

171062
на 15.05.2021
Радев си отмъсти по жалък начин на главния секретар на МВР Ивайло Иванов
Автор:   Данка Радева

През септември 2020 г. президентът Радев привика “на килимчето” главния секретар на МВР Ивайло Иванов да му държи сметка защо полицията “упражнявала насилие” над “мирно” протестиращите.

препоръчано

Ивайло Иванов тогава доказа, че е истински мъж и професионалист.

„Не знам дали е удобно да казвам какво се случи – да ги бият с българските знамена...полицаите бяха удряни с дървени прътове, замеряни и стискани между краката, за слабините…Тези момчета и момичета също трябваше да се приберат вкъщи и да прегърнат семействата си.

Елате да видите пораженията по тях от самоделните взривни устройства. Защо мислите, че те се интересуват от политика или споделят партийно мнение. Те са полицаи и дългът им е да пазят институциите, обучени сме и си знаем задълженията...

Каквото и да кажа, може да се сметне, че съм пристрастен, но кадрите не са. Те показват какво се случи с тези полицаи. Бомбите падаха върху тях.

Ами ако не бяха с каски и щитове, какво щеше да стане?! Имаме служител, чието зрение не се знае дали ще се възстанови. Какво да му кажа на него – че да се защитава с щита е полицейско насилие ли? Много повече са критиките от хората срещу полицията защо се търпят блокадите...

Трябва ли да ме плашат, че като дойдат на власт, ще се върнат за мен и колегите. Полицаите трябва да ги е страх да си вършат работата ли? Ние не живеем ли в правова държава и страна членка на ЕС“, попита риторично Ивайло Иванов.

Президентът не прости този тон и тези истини. Вчера позорно, без предизвестие, без мотивировка уволни главния секретар на МВР. За да назначи на негово място някой жалък послушник.

Ако в системата са останали мъже на честта, би трябвало да се вдигнат и да защитят своя изхвърлен началник, който навремето защити тях.

Сподели:
Бомба x
6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено 6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 165
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това