Вход
София
Времето в София -4 o C

Радев - говорител или президент

Радев - говорител или президент

на 11.01.2020
69529
64
Радев - говорител или президент

В края на първите три години от мандата на президента Радев имаме всички основания да приемем, че той беше последователен в своите намерения и действия. Още в предизборната си кампания, която започна едновременно с пенсионирането му от Българската армия, Радев заяви намерението си за активно участие в политическия процес. Тогава той се обяви за поддръжник на тезата за „Европа на нациите”, обещаваше да брани България от мигрантите, да се бори с корупцията и най-вече да контролира управляващите.

Въпреки призивите за прозрачност и отчетност, които са неотменна част от изказванията на президента по повод на управляващото мнозинство и най-вече на партия ГЕРБ, в края на предизборната кампания на независимия кандидат останаха съмнения по отношение на нейното финансиране предимно чрез дарения от физически лица, част от които се оказаха „социално слаби”. Темата бе удобно забравена въпреки останалите съмнения относно произхода на средствата, с които независимият кандидат, подкрепен от Инициативен комитет, беше избран за президент на републиката.

Първоначалната представа на Радев за обхвата и отговорностите на президентската институция не се промени съществено. В хода на кампанията и веднага след това той заявяваше, че ще използва Консултативния съвет за национална сигурност, за да поставя важни въпроси и да определя дневния ред на държавата. Тази представа доведе по същество до почти пълното обезсмисляне на КСНС, доколкото президентът възприемаше този институт не като пространство за постигане на политическо съгласие по отношение на съществени проблеми пред националната сигурност, а като трибуна за лансиране на неговите собствени тези.

От самото начало президентът Радев не криеше критичното си отношение към народните представители и Народното събрание. Първата от общо двете му речи в парламента се запомни с репликата: „Остават ви още две седмици.” Всъщност три години по-късно трябва да се отбележи, че едно от основните правомощия на президента – да прави изявления в Народното събрание, остана най-рядко използвано.

Освен серия от критични бележки за работата на парламента неговото отсъствие от пленарната зала по време на важни заседания и решения остана един от най-разпознаваемите знаци за този президентски мандат. В същото време Радев най-вероятно ще запише своето име като президента, упражнил най-много пъти правомощието си да връща за повторно разглеждане приети закони. Той се възползва от това свое провомощие по време на парламентарни избори и съставянето на нов състав на Народното събрание, което му позволи по същество да бламира Закона за концесиите. По-късно стана ясно, че той „брои” този случай като успешно вето.

Поддръжниците на президента в борбата му за налагане на политически дневен ред от самото начало и до днес продължават да твърдят, че неговото най-важно качество е това, че не мълчи, а говори. Ако оставим настрана факта, че той не беше избран за говорител, а за президент, важно е как и какво говореше президентът Радев през изминалите години. Преди всичко той наложи стил на публична комуникация, в който по-голямата част от онова, което искаше да каже, прозвучаваше в медийното пространство като коментар, правен между другото, по време на събития, нямащи нищо общо с казаното от президента. Най-често това ставаше в кулоарите на някакво събитие в отговор на журналистически въпрос или като целенасочено търсен коментар на събития от деня. Този тип блиц коментар, който почти винаги беше насочен срещу управляващото мнозинство, се превърна в „запазена марка” на президента Радев.

При всяка възможност президентът Радев се опитваше да изведе на преден план своята професионална военна експертиза. Тези три години се оказаха недостатъчни за смислен преход от статута на висш български офицер към качеството на президент на републиката. Това позволи на Радев не само да заявява почти непрекъснато своята позиция по отношение на модернизацията на Българската армия, но и да настоява открито за приемането на определени решения, преди всичко по отношение на модернизирането на българската военна авиация. Този стил на поведение създаде недопустими съмнения за пристрастност в позицията на президента и внесе допълнително напрежение в процеса на този стратегически за Българската армия избор.

Темата за борбата срещу корупцията доминираше през изминалите три години от президентския мандат. Изграждането на единна институция за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество се превърна в пространство на оспорвано съперничество, при което опозицията в лицето на БСП отчетливо подкрепи президентските амбиции за еднолично назначаване на председател на комисията. Дебатите бяха доведени до открито противопоставяне срещу парламентарната демокрация с твърдението, че Народното събрание не може да избира членовете на комисия, която да се бори с корупцията, а това може да направи само пряко избраният от гражданите президент. Сама по себе си представата, че корупцията „по високите етажи” може да бъде преодоляна чрез еднолично назначаване на председател на комисия, която е колективен орган, говори за дълбоко разминаване както в представата за държавно устройство и институционално взаимодействие, така и за корупцията сама по себе си.

В досегашната си практика администрацията на президента следваше модела на по-скоро формална оценка на постигнатото. Назначенията на президента, както и конкретните постижения на неговите представители в останалите държавни институции не бе предмет на самостоятелно внимание. Досегашните отчети на президента бяха по-скоро използвани за критика към управлението, отколкото за представяне на собствените резултати. В това отношение отчетите на вицепрезидента Йотова продължиха да бъдат по-скоро добър, но несподелен от президента пример за институционално поведение.

Съществена част от приоритетите и темите на президента Радев намериха израз в позицията му по отношение на избора на нов главен прокурор на републиката. Той започна сепаративни консултации преди началото на самата процедура, заявявайки, че именно президентът е в края на процедурата, след което върна за повторно обсъждане решението на Висшия съдебен съвет за избор на главен прокурор. След като изборът беше потвърден, президентът Радев заяви, че започва консултации за внасяне на проектозакон за промяна на Констутицията по отношение на главния прокурор.

Това е единственото правомощие на българския президент, от което нито един от предшествениците на Радев не изяви желание да се възползва. Лансирането на подобни консултации, и то в самото начало на седемгодишния мандат на главния прокурор, не съответства на представата за отговорността на една подобна промяна. Времето за подобна инициатива бе в началото на 2019-а или дори в края на 2018 година, така че евентуалните промени в Конституцията да определят мандата на новия главен прокурор, а не това да се случва, когато той вече е избран.

Резултатите от първите проведени консултации при президента Радев очертаха прекалено широко поле на очаквания от страна на академичната общност, гражданските организации, както и на самите държавни институции. Причината за това се крие и в липсата на предварително очертан кръг от теми, по които е необходимо да се търси възможност за подобряване на конституционните текстове. Пределно широко дефинираната тема за несправедливостта в българското общество не може да бъде основа за ползотворни конституционни дебати.

Точно затова, изглежда, че в края на първите три години от мандата си президентът Радев дава начало на предизборната си кампания. Конституционните промени като част от правомощията на президента изглеждат като подходяща обща рамка, в която да бъдат разположени основните послания на Радев за следващите президентски избори. През оставащите двадесет месеца конституционните дебати биха могли да осигурят на Радев достатъчно възможности за изразяване на собственото му отношение към управляващите и активно участие в публичните дебати, без това да изглежда като нарушаване на собствените му правомощия.

Президентът Радев ще остане последователен в усилията си да налага дневен ред на обществото и да изразява своята позиция, независимо от това дали тя попада в обхвата на правомощията и задълженията на президента или не. Резултатите от изследванията на общественото мнение вече показват, че одобрението за президента спада и все повече се ориентира към стойности, характерни за политически лидер, а не за държавен глава. Въпреки това имаме основания да очакваме, че през останалата част от мандата му няма да настъпи съществена промяна нито в характера на президентските изяви, нито в качеството на работата на неговата администрация.

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(64)
1
ГЕНЕРАЛ РАДЕВ е МЪЖКО МОМЧЕ, за КОЕТО ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ПАК, И ПАК. :-)
2
ДА СЕ ЗНАЕ: ФАТМАКА Радев Не е ЧОВЕК, Той е КОМУНИСТ, На ХРАНИЛКА в НПО Москва ! ПЕДОФИЛА от ДС Гоце Първанов Назначи ФАТМАКА-КОМУНИСТ Румен Радев за Генерал ! Присъдата е Ясна: Да се ИЗБИЯТ Семействата на Болшевишките КОПЕЛЕТА ! КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК ! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
3
А, бе проскубан Гълъбе! Я по добре кажи вярно ли е че шефа на Агенции Митници си е подал оставката и Горанов я разписъл, а Генерал Губернатора на САЩ в България Борисов още не я подписъл?
4
ЗАДУНАЙСКА РАЯ ЧЕСТИТО ! ИМАТЕ ЦИГАНКА - КЮЧЕКИНЯ ЗА ПРЕЗИДЕНША ! https://s11.postimg.cc/65x683q4j/Desy_Ciganka.jpg Първата Дама Носи Всички Черти на Човек от Малцинствата ! Деси е Развела ФАТМАКА с Циганска Магия ! Казах ли ви че Тази Държава не е Българска а Долнопробен Славяно Мангалски КЕНЕФ ? ЛИКВИДИРАЙТЕ ЗAДУНАЙСКАТА КОЧИНА, ТЯ НЕ Е БЪЛГАРСКА! ИЗБИВAЙТЕ КОМУНИСТИ, ТРEПЕТЕ МИЛИЦИОНЕРИ, НАЙ-ВЕЧЕ ПОТОМСТВЕНИ,ТЕ НЕ СА ХОРА! KAЗАХ ! www.bulgarya.ga/russiangenocide.html
5
eбaч на герберастки майки
6
ПРЕЗИДЕНТ ...АМА НАШ КОГА ...РАДЕВ И РАДЕВИЦА НАПРАВИХА УДУРМА С МИГ - 29 И ТАКА РАДЕВ ГО ИЗКАРАХА ОТ ДУПКАТА ...И КОНЮКТУРАТА НА МИГ - 29 ГО НАПРАВИ ДРУГАР - “ ЛЕТЕЦ“ ...САМОЛЕТЕТЕ СТОЯХА В ХАНБАРИТЕ И НЯМАХА ГОРИВО - РЪЖДА ХВАНАХА ...ДОБРЕ ЧЕ БОЙКО ОСВЕТЛИ БЪЛГАРИЯ И ПОЧНА ДА РАБОТИ БЪЛГАРИЯ И СЕ НАМЕРИ ГОРИВА ЗА САМОЛЕТИ ...И РАДКУ ЛИТНА ...И БАБИТЕ ...“ ВАЙЙЙ....ТОВА Е САМОЛОТО НА РАДИИИИВВВ...“...
7
Делото по закона RICO /Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act/ в САЩ тръгна с пълна сила! Ответници са: Делян Пеевски, Цеко Минев, Ивайло Мутафчиев, ПИБ, БНБ... Там Цацаров, Гешев родните ченгета и свинските "дадзибао" на ПЕЕФ не ПЕЯТ Третият кабинет на ГЕРБ, оглавяван от премиера Бойко Борисов, няма да изкара пълен мандат. Ситуацията в държавата е кризисна, но не това ще е причината за поредната трета оставка. Това прогнозира в свой анализ сайтът ”Либерта”. В него се казва още: Презокеанските разкрития за трансгранични престъпления на български длъжностни лица, политици и олигарси съвсем скоро ще бъдат публично достояние и ще са налице повдигнати обвинения. С бясна сила текат и разследванията по акта RICO, като до края на месец януари на 2020 година ще има произнасяне за подсъдността на Нюйоркския съд. Другата новина е, че Щатският съд на Ню Йорк е дал разрешение за разкриване на тайната за всички свързани офшорни фирми с ответниците по делото РИКО. Очертава се невъобразим зимен български сериал, който ще бъде изгледан от целия свят. Действието ще се развие мълниеносно и до няколко седмици правителството ще е с оставка.
8
ВОДА И КАНАЛИ Е НА ЧЕРВЕНАТА ШАЙКА ...ТРЪБИ , НЕЗАКОННИ ОТКЛОНЕНИЯ , ТЕЧОВЕ , ПРОБИВАНЕ НА ВЛАДАЙСКИЯ КАНАЛ ...И ТВА Е РЕЗУЛТАТЯ ...КАПАН ЗАЛОЖЕН ОТ 30 ГОДИНИ ...И СЕГА ЛЪСНА УДУРМАТА НА КОМУНЯГИТЕ ..!
9
Връщайте се МИРИ3ЛИВИ и KPАДЛИВИ ГЕЙберасти.Отпуската ви свърши.Връщайте се ВЕДНАГА И3РОДИ...........До МИРИ3ЛИВЕЦА №8. Тръби НЯМА, защото ги ОТКРАДНА ГЕЙберастката П0ДЛ0ГА Гошето Харизанов.Ясно ли ти е, бе HACPAH ГЕЙберастки EБAH ГЪ3?!
10
Гешев - подпукай Фатмака и му сложи белезниците. Този е вреден за България
11
Георги Костов шефа на митниците е подал оставка. Всички мълчите защо така. Айде март месец идва.
12
политолога с вид на сериен убиец: Протестиращите от къде ще се насочат - към Министерски съвет ли към Президентството?
13
Типиш комунист е Фатмагюл. Само говори. Нищо не прави. Комунистите са така - много говорят и много крадат. Щеше да осветява с някакви прожектори, беше си въобразил че нещо нередно прави кабинета хи хи
14
Скоро няма ли да замине по някаква дестинация само с билет за отиване,без връщане ...!?
15
Фатмака лапа пи**шката на Деса Травестита
16
Знаеш ли че президента не носи наказателна отговорност бе БАЛЪК :)
17
Огладнели хиени,се чудят от къде да дръпнат пари,за да я карат и те като нормалните хора.Борисов като не слиза от държавния джип,като го следват още един бюлюк коли,той таксиметров шофьор ли е или водач на колоната?Имаш ли представа "гълъбе",колко пенсии издухват ауспусите на тези автомобили?Не се занимавай с президента на държавата,за да бъдеш четен само от герберските тролове.
18
А знаеш ли колко пари дръпва президентското семейство от парите на данъкоплатците ?
19
радеф е обикновенна радио точка
20
на ............ и от първи път познах! Бинго! Ще подам сламка – Голямо, дебело и яде тикви.
21
Сричащият селски простак многократно в изказванията си не пропуска да намеква, че на следващите президентски избори отново ще бъде фаворит, но на този подлец не му е ясно, че неговите избиратели /селски неграмотни комунисти, турците и крадливите цигани/ пак ще бъдат тука, но по това време Империята на злото ще бъде изчезнала от картата на света... социално слаб
22
отговор на коментар
до 1 ти на това ако му викаш мжко момче,браво,но колкото до президетското място следвьщият пьт радев ще го гледа през крив макарон.КАПИШ.
24
отговор на коментар
О да другарче вечно надупено и готово да го целува.Мошеник ,Лъжец и Крадец е другарчето ви
25
МУР'ГА'ВЕЛ'КАТА-ДЕСА И КУ'РВА'НЕЛКА...ГО НАПРАВИА... ШАШАВ!
26
Омархолевен съсел,не разделяй българите с твоите кухи простотии.
27
Най-напред научи българския правопис, проскубан комунистически трол.! В две изречения си направил четири грешки! До кое отделение си учил, май не е повече от второ? Неграмотници като теб не би трябвало да имат право да гласуват и да определят бъдещето на страната ни. Така че, марш на чина, неграмотнико и после изказвай невчесаните си мисли!
28
ДО 18 И ЩЕ ПРОДЬЛЖАВА ДА ГИ ДЬРПА ,ДОКАТО Е ЖИВ ,ДАЖЕ И ДА НЕ Я НА ТОЗИ ПОСТ,ЗАЩОТО ТАКА ЩЕ СТАНЕ,ТОЙ ПАРИЧКИТЕ СИ ГИ ОСИГУРИ.
29
Гълъбе, голям натегач си , но професор ще станеш , но от запаса .Що се отнася до президента е ясно ,че ще бъде преизбран и то още на първи тур!!
30
Гълъбе, че си зле, отдавна се знае на длъж и на шир!Поне не си такъв ,,идиот,, , граничащ с ,,олигофренията,, като Рудолф/Тони шайката/.Но и ти се пази от ,,падащи ,, предмети!Редно е да я докараш поне до пенсия!
31
Внимание! Ние се месим в изборите в САЩ, та Резидента ни в Болгариа ли няма да преизберете, хаха хеха!! Ако не се вземете в руки, будете смотрите тоя каун още адна петильетка, товарищи! Еййй ухнем!
32
Тази особа, наричаща себе си президент, е абсолютно неадекватен към ситуацията. Злобен, комплексиран, отмъстителен, корумпиран и не е в час с никакви събития. Още се чуди какво прави на този висок пост. "Ага ти държавата, щом аз съм и президент". Не успя да се научи що е то протокол и какви са правомощията му. Разделя и обижда народа, като нарича страната "блато". А не се сеща, че това блато му осигурява пари, за да разхожда служебната си жена по свата. . Осигури му 200 000 лева при пенсиониране, 11 000 лева заплата на месец и 1 200 лева пенсия. И тъй като не е рабравил, че цървулите му още са накрая на града, не е дал нито стотинка за благотворителност, а прави кампании. Все сме имали президент, но такъв простак досега не сме имали. Срамувам се, че този ограничен човек представлява моята страна . Много тъжно.
33
От цялата дипломатична дисекция излиза,че Радев работи единствено за собственото си его за частни цели ,надявайки се на чуваемост като критикар на мнозинството с гръмогласна риторика,,без да отчита никакви положителни резултати дори и да са очевидни.Егото му не позволява обективност за работата на конкуренцията,така я възприема,защото не желае да е обединител,а следва последователно целта разделяй и владей!Грубо и цинично настройване на обществото в отчаяние към днешна дата неглижирайки всичко постигнато и труда на хората.Умишлено говори на повърхностно ниво,без цялостна обективност..Заучени речи на зубрач,изкуствена показност по сценарии на задкулистни играчи.А за тези които унищожиха държавата през прехода за нула време като талибани ни вопъл ,ни стон,без връзка,че крушката си има опашка.Не е имало убийствен преход,всичко е започнало от днес.Помага техните кражби да биват заметени ,обществото забрави откъде тръгна падението и последователстта на събитията/ 3 долара заплата ,обезценка лева,банкови фалити,че и декларация за национално съгласие от Костов да замете отговорноста на виновните,фалирали заводи ,скрапажийки период и видимото забогатяване на кръг олигарси.Ако не се отчете тръгването от ниско ниво и видното възраждане ,овцете ще изберат един евтин дърдорко без идеи,но в служба на други..Нищо при него не е случайно,сценария е видим.
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Този просташки стил тук показва само едно, безсилие и тъпота, липса на обективност, злоба от превъзходството на Радев и страх. Нищо повече. Обидите показват и липса на факти и обстоятелства чрез които да се злепостави президента. Само ще подчертая, че докато Сикаджията е слугувал на Маджо и Пашата, на Маргините и Бай Миле, докато в биел бухалки длъжници, придавал амфети и крал коли, после придавал нелегални цигари и бул агент на ДС, Радев е учил, изучил, развивал се като пилот и завършил военни академии в САЩ, знаейки два чужди езика. А Сикаджията започнал да чете една книга, стигнал до средата и го заболяла главЪта. От тогава не чете и в чужбина разиграва с ръце, понякога и с крака. Като не разбира нещо се блещи, пучи очите все едно разбира и аха да проговори. Но...не може.
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
НАЙ ВЕЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ГО ЗАПОМНИМ С МНОГОБРОЙНИТЕ ЕКСКУРЗИИ НА НАШ ГРЪБ!ЩЕ ГО ЗАПОМНИМ КАТО ЕДИНСТВЕНИЯ ПРЕЗИДЕНТ,КОЙТО БЕШЕ РАЗЕДИНИТЕЛ НА БЪЛГАРИТЕ,ВМЕСТО ОБЕДИНИТЕЛ!
38
Както се е оплел и омазал в лъжи Сикаджиев, остава му още малко и американците ще му отперат шута. Ще се кефи целия изстрадал от него народ! А миже и при Нено да отиде, да разделят една килия, зависи колко гневни ще бъдат американците.
39
Доцент Бойког@золизачев, Президент Радев е ЕВАЧ на ж@на ти!
40
Птостако прочети конституцията на Република Булгариа, ако не ожеш да четеш помоли някои да ти я прочете. Носи ито голяма съдебна отговорност като всеки Български гражданин. Писна ми у,,, я от такива неграмотни социалисти и червясали СОЦИДИОТИ.
41
НАЛИ СА СВИКНАЛИ СПАРТИЍНОТО СИ ЧЛЕНСТВО ДА ИМ ДАВАТ И ДИПЛОМИ ОТ РАБФАК И СТАВАХА ПАРТИЍНИ СЕКРЕТАРИ,ПРОФПРЕДСЕДАТЕЛИ И ДЕБНЕХА НАРОДА ДАЛИ НЕ ПРОТЕСТИРА ЗА ТОВА РЕВАТ НАЧЕЛО С РУСКИЯТ СИ УЖ ПРЕЗИДЕНТ ТРУДНО СЕ ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ КОГАТО Е МНОГОПАРТИЍНА СИСТЕМАТА ЗА ТОВА РЕВАТ,ЧЕ ВЛАСТТА НЕ ИМ Е СИГУРНА И ТРЯБВА ДА СЛУШКАТ ПУТИН И ДА ИЗПЪЛНЯВАТ-БЕЗРОДНА ПАПЛАЧ
42
Помните ли? Плявнелиев? Него Тиквата го назначи за призидент, като магаре! Скъсваше се да срича по площади и да ходи по ифтари. Та плазмодия остави жена си, набързо прежали починалия си син и си хвана за любовница синоптичката. И най-важното. Не се кандидатира за президент за следващ мандат! Нали е кадърен? Нали разбира от всичко? Щяхме пак да го изберем! А той!?
43
“Полковник Румен Радев е бъдещ стратегически лидер”, воин от ХХI век, готов да спечели и да влияе на стратегическо ниво!”. Това пише в дипломата му издадена от Военновъздушния колеж “Максуел” в САЩ. Румен Радев се дипломира там с отличен успех през юни 2003 г., като магистър по “Стратегически проучвания”. Румен Радев успешно е завършил по дисциплините “Стратегия, доктрина и военновъздушни сили”, “Въоръжена борба”, “Проучвания по международна сигурност” и “Лидерство и етика”, които развиват умения за критичен анализ и стратегическо мислене. От документа става ясно, че полк. Радев се дипломира с академично отличие . Румен Радев е Top Performer в семинара в два основни курса и в по-голямата част от избираемите курсове. Той е силен съперник през цялата година, се казва в документа. Румен Радев е бил избран да ръководи тренировъчния Военновъздушен оперативен център по време на учебната програма с отлични резултати. „Румен Радев се отличава с нетрадиционно и стратегическо мислене, той е бъдещ стратегически лидер”.
44
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
45
Безгръбначният кремълски лакей Радев буди все по-голямо отвращение. Изказванията му ВИНАГИ унижават България и са в разрез с общата евроатлантическа позиция. Докога ще търпим това? Импийчмънт!
46
Защо не каже авиатора колко приятели с дебели пенсии е назначил в президенството!
47
Какъв говорител е този бе, обикновен четец, кукла на конци, която може да чете само това, което са й написали кукловодите.
48
ПОМИЯР СЪС ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ !!!
49
Нидейте да критикувате нашио президент щото е летял нависоко а от там нищо се не види ! В него ни е надеждата другаре да паднем на колене пред президентството и да бием чело у паветата ! Дотам ни докара г-жа Приватизаторката !
51
Мутрата от СИК - бухалкаджия , крадец на коли или пожарникар ? Отговорете си сами !
52
Защо мутрата беше осъден да плаща ? Нали Йончева била корумпирана ами защо не я осъдят нея ? Защото жълтия кенеф само лъжи ръси . Сикаджията с бухалката и слуга на Бай Миле със забавения интелект и откровено уличният си просташки език отива на боклука , дето е подписал да ни трови с него .
53
Един адвокат, който често говори по телевизията и по случай гей парада в прав текст каза - "генерал Радев, който сега е президент скоро пак ще е само генерал" След президенството едва ли ще става и за генерал, а по-скоро за обслужващ персонал на Десито. Колкото по-скоро толкова по-добре.
54
С всяко едно изказване Радев потвърждава народната мъдрост, че ПОД ФУРАЖКА АКЪЛ НЕ ВИРЕЕ..
55
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
56
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
57
Определено под неговата фуражка акъл не вирее,защото се е оплел в сложни зависимости и подчиненост,а те не може да са други освен финансови в услуга на определени лица.Още от предизборната му кампания е гнило,няма разследване на " социално слабите" дарители,че и на почивка ги води тяхната " бедна" кметица.Няма и да е само това финансиране.Коментира се на официално нищо,не се подават сигнали.Иначе да,първи" борец" за честни избори,без неговите,многословие,натяквания,от мухата слон.Влезе в ролята на драматичен актьор ,с изкуствени постановки на комплексар.Злобата и арогантноста му ще се засилват при всяко успешно начинание и свършена работа на правителството.Те "не трябва" да показват успехите,за да не изпадне Радев в криза.За него е важно да унижава и стъпква постигнатото,да обижда ,защото кухата му глава си е повярвала,че точно с този инженеринг ,с гадости срещу опоненти ще спечели първосигналните.Разчита единствено на дебилите които не са малко,интелигентния човек вижда колко е жалък.
58
ИМПИЙЧМЪНТ НЕЗАБАВНО! Или да го изхвърлим от Президентството с ритници, стига е харчил парите на данъкоплатците за собствен гъз единствено и за тоя на селянката си!!!! Не е луд тоя , който яде баницата, ЛУДИ СА ТЕЗИ, които му я дават, нали така?
59
Значи програмта казва че ще бъде борба с корупцията, и същотото казва и Борисов и го казва вече 3 мандата и повече от 10 години че ще бори корупцията. Едно е казването а друго е правенето, Борисов нищо не е направил срещу корупцията.Като започнат да питатзащо така стана след поредната криза или кражба.Действието на Борисов е да прокара нов закон срещи корупцията или да измисли нова агенция към вече съществуващите и неработещи анти корупционни агенций. така той записва че е свършил работата но, агенциите срещу корупцията не работят е най-важния резултат. Та театралните постановки на Борисов все още вървят в България, но не вървят при Тръмп.
60
Радев е една празна кратуна и най-добрата кукла на конци! Да си ходи! Само разходи прави на гърба на всички нас! Георги Петров може да си го прибере в къщи и да го издържа,щом толкова го харесва!
61
..А, КАКВО ПОЛЕЗНО ДЕЙСТВИЕ има тоя пРЕЗИДЕНТ за тези 3 години, КАКВО??? Освен да получава БЕЗПОЛЕЗНАТА си заплата и да са екскурзианти с простакесата си на държавна издръжка ( пак от нашите данъци), да си развяват гъзовете с коли и охрана, ПЛАЩАНИ от тоя народ, който той насъсква с отровните се дрънканици...и т.н? Помисли народе и кажи ТОЯ, ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДНО ПОЛЕЗНО ДЕЙСТВИЕ? Той е просто един БЕЗПОЛЕЗЕН ПЛЕВЕЛ и аз не искам от моите данъци да издържам античовеци!!!
62
Защо България е единствената държава в Европа, която има вицепрезидент?!Всъщност, България и Индия са единствените парламентарни републики, в които има институция "вицепрезидент". Длъжността Президент също е излишна в Парламентарна България!
63
Смърдящ вонящ ПЛЪХ и нищо друго.
64
рАдев е кон с капаци чиито юзди чрез БСП държи Русия Точно такъв генерал губернатор на задунайска губерния Бълхария му трябва на Путин Русофилите петата колона и руска диаспора вБългария упорито настойчиво и безнаказано работят за излизането на страната ни от ЕС и НАТО и особено от НАТО което предполага автоматична окупация основаваща се на безредици организирани от русофили и помощ от Русия за овладяване на положението Крим №2
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 5827
архив

Син на мутра се прибира вкъщи след последния учебен ден. Баща му го пита: – Е, сине, как завърши? – Ами, тате, 5 двойки… – Мале-е-е, голям бой ще падне! – Знам, тате, взел съм адресите на даскалите.

няма нови новини
Днес: 280
hot
най-четени новини в момента
сега
2336
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Валери Симеонов с разкрития за екшъна в хазарта - проектът за промени в закона мина на финансова комисия (ОБНОВЕНА)
x
Тези три зодии преживяват чудеса всеки ден
x