РАЗБИВАЩ КОМЕНТАР! Калина Андролова попиля Нинова за опитите й да затрие БСП

Акценти

РАЗБИВАЩ КОМЕНТАР! Калина Андролова попиля Нинова за опитите й да затрие БСП

177464
на 10.09.2024
РАЗБИВАЩ КОМЕНТАР! Калина Андролова попиля Нинова за опитите й да затрие БСП
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Свиленски и Ченчев, лица, които вече не са членове на БСП, представляващи Корнелия Нинова, която вече не е председател, нито член на БСП, регистрират БСП за изборите с подписка, която не е събрана от легитимните местни структури на партията. Не мога да разбера какво точно иска Корнелия Нинова! Тя не може да се оплаче, че животът й е изпълнен със страдания.

препоръчано

Спокойно може да се оттегли, осъществявайки се в едно достойно поведение. Има моменти, в които човек просто губи. Иска да не губи, но губи - избори, позиция, пари, здраве, приятелство, любов, близки хора, доверие, авторитет, спокойствие, дом и др. Всеки може да загуби някое от тези фундаментални необходимости, а понякога и всички наведнъж. Но в крайна сметка, ако се смири по един осъзнат, интелигентен начин за приемане на удара (някаква съдбоносна неумолимост), може скоро да получи възможност за реванш. Но ако продължи да рие с такава несмирима алчност, сякаш не е забелязал знаците на Създателя, със сигурност ще натрупа още по-големи загуби. Дори да спечели момента, ще загуби продължението.

И ако днес Корнелия губи просто позиция, утре ударът ще е по-силен, за да схване главата нестройна, че трябва най-после да се откаже. Най-после да поспре. Както казва Епиктет, "ако Бог те насочва, то не е защото обича да вижда как получаваш удари, а за да станеш голям човек". Ударите те тренират и усъвършенстват. Понякога могат да те направят и велик.

Самата Корнелия предложи времеви ограничения за ръководителя на партията, които сега й изглеждат "неприемливи" за нея самата, защото властта дори в ограничени и малки групи е наркотик, който променя човешкото възприятие. Всеки овластен е извън реалността. Той има усещането, че управлява Вселената, защото някой зависи от неговата воля и го гледа като господар. Трябва да имаш специална нагласа на сърцето и ума, че да не се встрастиш във властта и да я ползваш като дар, разбирайки обективната й краткост.

Властта е да оставиш следа към по-добро, да направиш стъпка напред. За общото, не за личното! Ако не разбираш това, логично е да искаш да откраднеш собствената си партия. От кого? От другарите си... Слава Богу, че най-после ВКС заличи Корнелия Нинова като председател на БСП и вписа Атанас Зафиров, за да не остава Корнелия в ролята на полтъргайст или Дама Пика, да се върти около властта, да посяга към нея, да изгася осветлението на "Позитано", но фактически да обитава пространство, съседно на реалността...

Калина Андролова, фейсбук

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК