Разбилият се самолет в Загреб стигнал до хърватската столица заради грешка в навигацията

Европа

Разбилият се самолет в Загреб стигнал до хърватската столица заради грешка в навигацията

11716
на 12.03.2022
Разбилият се самолет в Загреб стигнал до хърватската столица заради грешка в навигацията
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Според първите резултати от разследването самолетът, който се разби в Загреб в четвъртък вечерта, е собственост на украинската армия и е стигнал до хърватската столица заради грешка в навигацията, пише хърватският портал 24sata.hr.

препоръчано

Според хърватските медии ТУ-141 принадлежи на украинската армия. Това е самолет, който тежи повече от шест тона и е дълъг повече от 14 метра. Размахът на крилете му е около четири метра.

Според първите резултати от разследването самолетът е излетял от летище Виница в западната част на Украйна от мобилна пускова установка, на около 100 километра югоизточно от района, контролиран от правителствените сили.

По-рано румънските и унгарските власти също обявиха, че самолетът е влязъл в тяхното въздушно пространство. Румънските власти казаха, че самолетът е бил във въздушното им пространство само три минути, поради което не са имали време да реагират и че е дошъл от Украйна и е продължил към Унгария. 

От източници, близки до разследването, хърватският портал 24sata научи, че самолетът е бил засечен от румънски радар малко след като е напуснал летището. 

Около полунощ вчера самолетът се разби в Загреб, близо до общежитието „Степан Радич“. Според първите резултати от разследването той е попаднал в хърватската столица поради грешка в навигационната система, която според наличните данни е произведена през 1981 или 1982 г.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК