Разбиха наркооранжерия, иззето е оборудване и трева за над 150 000 лева

Крими

Разбиха наркооранжерия, иззето е оборудване и трева за над 150 000 лева

19907
на 21.06.2024
Разбиха наркооранжерия, иззето е оборудване и трева за над 150 000 лева
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

В рамките на операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества служители на сектор „Криминална полиция“ при ОДМВР Варна, съвместно с колегите им от Пето РУ, са проверили имот в местността Ален мак, обитаван от 45-годишен варненец, криминално проявен.

препоръчано

В къщата криминалистите открили три помещения пригодени като оранжерии, оборудвана със система за контрол на влажността и температурата, вентилация и отглеждани 1216 растения, в различен стадий на растеж. Полицаите открили и друга стая, в която се сушал отглеждания коноп. Там служителите на реда намерили и иззели суха тревиста маса – над 4 кг, и голяма електронна везна.

Общата стойност на конфискуваното оборудване и приготвената суха, зелена тревиста маса е над 150 000 лева.

Нарушителят  е задържан в ареста за срок от 24 часа. Действията по документиране на извършената престъпна дейност продължават под надзора на Окръжна прокуратура. Към момента има образувано  досъдебно производство по чл. 354а, ал 2 и чл. 354в, ал.1от НК.

Припомняме, че от началото на годината варненските полицаи разбиха седемнадесет оранжерии за отглеждане на наркотични вещества.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК