РАЗБРАХА СЕ! ГЕРБ, ДПС и Асен Василев си стиснаха ръцете, сглобката остава - пада вноската за "Газпром" (ВИДЕО)

АВТОРСКИ НОВИНИ

РАЗБРАХА СЕ! ГЕРБ, ДПС и Асен Василев си стиснаха ръцете, сглобката остава - пада вноската за "Газпром" (ВИДЕО)

185237
на 17.11.2023
РАЗБРАХА СЕ! ГЕРБ, ДПС и Асен Василев си стиснаха ръцете, сглобката остава - пада вноската за Газпром (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев и министърът на финансите Асен Василев дават брифинг в Народното събрание.

препоръчано

"След липсата на кворум имахме много интензивни разговори, в които участва г-н Асен Василев като представител на ППДБ. Поставихме няколко условия за това, че в сряда ще участваме с ДПС в кворума и че ще го има евроатлантическото мнозинство. Първа тема - дерогация на "Лукойл", втора тема бюджета, трета тема демонстрация на евроатлантическото мнозинство.

Получихме гаранции от ППДБ в лицето на Асен Василев, че занапред няма да има случаи, в които тяхната парламентарна група ще гласува с "Възраждане", БСП и ИТН.

По темата за дерогацията - тя ще бъде отменена в две стъпки - от 1 януари спиране на квотите за износ, от 1 март окончателно на дерогацията", обяви Атанасова.

И добави, че са стигнали и до разбирателство по темата за бюджета, като ще бъдат удовлетворени исканията и на трите парламентарни групи.

Теменужка Петкова обяви, че след конструктивни разговори са постигнали съгласие по темата за бюджета.

Асен Василев също благодари за конструктивните разговори. "Отпада вноската от "Газпром", а в същата сума се намалява и същата част в капиталовите разговори", разкри финансовият министър.

"Имахме откровен разговор с колегите от ГЕРБ, че нито ние, нито те трябва да формират мнозинство с другите партии в Народното събрание. Това води до нездравословни отношения", каза той.

А Йордан Цонев добави, че са удовлетворени от решението за дерогацията. "Формулата, която намерихме, хем ще удовлетвори българските граждани, хме ще спре паричните потоци към Русия", добави той.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ПО ПИК TV!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО)
ново
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК