Развалени кюфтета от CBA за малко да пратят в гроба цяло семейство

ЧАС ПИК

Развалени кюфтета от CBA за малко да пратят в гроба цяло семейство

46553
на 06.11.2013
Развалени кюфтета от CBA за малко да пратят в гроба цяло семейство
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Клиент на веригата магазини CBA в Дупница едва не натрови себе си и цялото си семейство с развалени кюфтета. Димитър Иванов от с. Ресилово си купил купил месните деликатеси  в късния следобед с намерението семейството му да вечеря с тях. Впоследствие обаче установил, че храната е развалена.

препоръчано

Той сигнализирал на Областната инспекция по безопасност на храните в Кюстендил. "Човекът първо ни се навика едно хубаво, след което обясни какво е станало и направихме проверка. Оказа се, че е прав", обясни шефът на структурата д-р Първан Дангов, цитиран от в. "Струма".

От кюфтета се носела воня на разлагащо се месо. В резултат на проверката цялата партида кюфтета и кебапчета от топлата витрина на магазин СВА са бракувани, съобщиха инспекторите. На управителя на магазина е написано предписание.

"Никой да не си мисли, че след като сме го проверили един път, няма да го проверим пак", закани се Дангов и допълни, че проверките по т.нар. топли щандове в големите хипермаркети на територията на Кюстендилска област ще продължат.

Както е известно, в големи търговски вериги има практика продуктите, които са в края на срока си за годност, най-често месните, да бъдат предлагани като храна за вкъщи на топлите щандове, след като минат топлинна обработка.

"Нали разбирате, че това няма да направи кюфтетата, на които срокът на годност изтича след ден-два, по-хубави или по-качествени, още повече че, когато тези, тръгнали на разваляне кюфтета и кебапчета, минат само през скарата, в тях могат да бъдат открити стафилококи, салмонели или даже листерии, вследствие на които се получават т.нар. хранителни отравяния", предупреждава д-р Дангов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 13 май - възможност за успешна изява за Близнаците, запознанство ще промени из основи живота на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 13 май - възможност за успешна изява за Близнаците, запознанство ще промени из основи живота на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на ПП от Перник: Само да смеят да пускат колажи срещу мен, излизам и започвам да разказвам за тях, и то с карикатури, които лично съм видял (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на ПП от Перник: Само да смеят да пускат колажи срещу мен, излизам и започвам да разказвам за тях, и то с карикатури, които лично съм видял (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК