Вход
София
Времето в София 20 o C

Разводите в Пловдив намалели, има бум на делата за извънреден труд

Разводите в Пловдив намалели, има бум на делата за извънреден труд

на 02.07.2020
3478
0
Разводите в Пловдив намалели, има бум на делата за извънреден труд
Автор: ПИК
02.07.2020
0
3478

За първите шест месеца на годината има значително увеличаване на гражданските дела в Районен съд-Пловдив,съобщи председателят Иван Калибацев. Той уточни, че от 2526 от януари до юни 2019, сега образуваните дела за шест месеца стават 3013.

Ирландците с решаващ вот за разводите

Ирландците с решаващ вот за разводите

Ирландците гласуваха с преобладаващо мнозинство, за...

на 26.05.2019

Това се дължи както на искове по бързи кредити, така и на множеството заведени дела за извънреден труд. Там най-много са исканията на работещите в затворническата администрация, гранична полиция, полицейски служители и пожарникари, уточни заместник-председателят на Районен съд Александър Точевски, предаде БНР. 

Той каза още, че при тях дори има спад на делата по искове за разводи. От 500 през първите шест месеца на м.г. сега те са  едва 361. От тях тези по искове по Семейния кодекс по взаимно съгласие са 191, отчитат от съда.

Съдия Калибацев смята, че от отмяна на извънредното положение до 2 юли, ако то е било причина да се увеличат броя на делата, както посочват някои юристи, то в този месец и половина в РС би следвало да са образувани дела, но ние не сме установили повече такива в Пловдив. 

В полза на потребителя най-често завършват делата по исковете за бързите кредити, уточниха съдиите. Те посочиха, че спазват европейското законодателство, където се толерират потребителите за начислени - допълнителните такси, лихви и неустойки. Потребителят дължи главницата, като най-често споровете са за допълнителните тежести по договора. 

Остава същата и статистиката за искове по Закона за защита от домашно насилие, където са подадени само 100 срещу 103 за миналата година. Това са дела, които в голям процент предшестват делата за разводите и се подават от съпругите. Има и случаи, в които родители съдят децата си, но при тях се касае за болести като алкохолизъм, наркомании и т.н.

НЯМА МЪРДАНЕ: Разводите в Русия - след 1 юни

НЯМА МЪРДАНЕ: Разводите в Русия - след 1 юни

Службите по гражданско състояние в Русия ще регистрират...

на 03.04.2020

Като цяло има намаляване на общия брой производства, като общо образуваните граждански и наказателни дела са 11 494.  През миналата година да 3 юни са били 14 934. Съдиите смятат, че това се дължи на кризата с Ковид-19, но съдът не е спирал работа.

Сподели:
свързани новини
COVID-19 доведе до пик на разводите в Турция COVID-19 доведе до пик на разводите в Турция
Значителен скок на разводите е регистриран в Турция след...
на 08.04.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 21697
архив

Маскен бал. Всички са маскирани и се веселят. Изведнъж в залата влиза съвършенно гола блондинка. Музиката спира, всички се обръщат и я гледат. Към нея се приближава салонният управител и прошепва:
- Вие какво? Да не сте се побъркала?
- Защо? Аз съм в костюм на Адам!
- Глупости! В костюм на Адам! Да си беше сложила и една пишка!
- Сега идвам. Може би до няколко минути ще си сложа! 

няма нови новини
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
сега
1344
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов твърд: И аз искам оставката на Радев, но в демокрацията това се решава на избори. Виждате какво става с протестите в САЩ, Израел и Германия, но аз не искам никой да пострада (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ДАМИ, ВИЕ СТЕ НА ХОД: Грешките, които всяка жена допуска при орален секс
x