РАЗГАРЯ СЕ СКАНДАЛ! Кирил Петков посетил ресторант на ромски барони и лихвари, известни купувачи на гласове. Трият видеа във Фейсбук, за да замажат следите (СНИМКИ)

Епицентър

РАЗГАРЯ СЕ СКАНДАЛ! Кирил Петков посетил ресторант на ромски барони и лихвари, известни купувачи на гласове. Трият видеа във Фейсбук, за да замажат следите (СНИМКИ)

255754
преди 4 часа
РАЗГАРЯ СЕ СКАНДАЛ! Кирил Петков посетил ресторант на ромски барони и лихвари, известни купувачи на гласове. Трият видеа във Фейсбук, за да замажат следите (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Представители на ППДБ са присъствали на предизборна среща с столичния квартал "Филиповци". Това стана ясно от кратко видео, разпространено в социалната мрежа Фейсбук. На него Кирил Петков предлага на присъстващите да построят в центъра на гетото, както се изразява самият той, училище за рап.

препоръчано

Заедно със съпредседателя на "Продължаваме промяната" на срещата е и Николай Денков. Забавният клип с предложението на Петков беше споделен от пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова, а под поста й се завърза сериозен диалог.

Първо Петков обвини Арнаудова в манипулация. По думите му видеото било изрязано от целия контекст. Бившият премиер бил дал пример със "Сейнт Луис", който според него е много получителен.

В отговор пиарката на ГЕРБ пита дали срещата им с ромски представители се е провела в известния ресторант във "Филиповци" "При Оси". Съдържател на заведението е небезизвестният Януш Йорданов с прякор Оси. Като допълнение Арнаудова припомня, че Оси е известен като ромски лихвар и барон, разследван за купуване на гласове в кварталите "Христо Ботев", "Филиповци" и "Факултета".

Към дебата се намесва и другият пиар на ГЕРБ - Никола Николов, който задава въпрос какво точно са си поръчали Петков и Денков в ресторанта.

Справка на фона на видеото със снимки от заведението "При Оси" доказват достоверността на твърденяита на Арнаудова.

Кой е Оси?

През 2016 г. ГДБОП и спецпрокуратурата удариха банда лихвари, чийто ръководител е именно Януш Йорданов-Оси. Сестра му е жена на Кирил Киров-Японеца, сочен за ромски подземен бос от десетилетия.

Преди години Оси е зам.-председател на партията на Цветелин Кънчев - "Евророма".

В миналото Януш е шеф на погребална агенция „Афродита”. По онова време той е покровителстван от Мето Илиянски. След изчезването му излиза и от този бизнес и започва да се занимава с лихварство.

През 2021 г. излезе информация по медиите, че олигархът Васил Божков е ползвал услугите на Оси за купуване на гласове. Според запознати ромският барон държал над 3000 души от квартала с кредити.

Ето какво пише по темата и Никола Николов:

На вниманието на всички разследващи журналисти

Вчера Кирил Петков се издъни жестоко! След като се прибра от Пловдив, Петков мина да се снима на протеста пред парламента, а след това по тъмни доби с Николай Денков цъфнаха на предизборна среща в ромския квартал “Филиповци” в София. До тук нищо странно. Интерес у разследващите журналисти обаче сигурно ще събуди мястото на предизборната среща. Кирил Петков и Николай Денков избраха за срещата си с общността ресторант “Оси”

Заведението е собственост на Януш Йорданов, по-известен като Оси. Оси е шурей на Киро Японеца. А името на Киро Японеца фигурира в списъците на купувачите на гласове, разпространяван от Ивайло Мирчев (ДБ).

Прилагам още информация от медиите за “Оси”, на когото снощи гостуваха Денков и Петков:

-“Януш Йорданов, сочен от МВР за шеф на бандата лихвари, която бе разбита, е зет на Кирил Кирилов – Киро Японеца. На него е кръстен и по-големия му син Януш.

В ромските среди Йорданов се подвизава с прякорите си Оси и Ясо, действал е в лихварските среди с протекциите на влиятелния си зет…”

-Януш или Оси е част от организирана престъпна група, занимавали се с рекет, изнудване, каналджийство и лихварство, силово събиране на задържания и имотни измами, съобщава МВР.

-Изяснено е, че групата е действала дълъг период от време на територията на кв. „Филиповци“, срещу заем от 100 до 5000 лева „клиентите“ им са залагали автомобили или имот.

-При обиските в къщата на Януш Йорданов са открити 30 мигранти – незаконно пребиваващи в страната, представили се за граждани на Сирия и Афганистан;

За интересната среща на Кирил Петков, Николай Денков и кмета на район “Люлин” от ППДБСС на още по-интересното място разбрахме от лайф във фейсбук страницата “На Филиповци-официална страница”.

И за финал: ако нямаше нищо нередно във всичко това, ЗАЩО ЛАЙФА от снощи на страницата на Филиповци (https://www.facebook.com/Filipovci1956) беше изтрит Това последното предизвиква още повече въпроси. От кого и какво крият уважаемите бивши министър-председатели от “Продължаваме промяната”?

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с убийствена прогноза пред ПИК TV: Преговорите за правителство ще се влачат дълго. Ще има редовен кабинет, ако... (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с убийствена прогноза пред ПИК TV: Преговорите за правителство ще се влачат дълго. Ще има редовен кабинет, ако... (ВИДЕО)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК