Раздорът при Реформаторите с нови измерения - замерват се с вицове в публичното пространство

ЧАС ПИК

Раздорът при Реформаторите с нови измерения - замерват се с вицове в публичното пространство

16992
на 15.11.2014
Раздорът при Реформаторите с нови измерения - замерват се с вицове в публичното пространство
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От няколко дни насам между партиите в Реформаторския блок тече публична дискусия относно доверието и лидерството. Тя е гарнирана с обилно количество вицове, които си разменят основно формациите ДСБ на Радан Кънев и Движение "България на гражданите" (ДБГ) на Меглена Кунева.

препоръчано

В предаването "Деконструкция" на БНР днес Даниел Вълчев, който е член на ДБГ, коментира необходимостта от избирането на общ лидер на РБ. Той заяви: "Хората очакват от Реформаторския блок реформи. Нека да дадем няколко месеца на нашите министри, да видим на какво са способни, само ще приказват ли и все Космосът ще им е крив или наистина ще направят някакви реформи. Ако направят, може би там ще се роди истинският лидер на бъдещото дясно обединение. Лидер не се избира, лидер се става".

Вълчев разказа и два вица, за да обрисува положението: "Ние в момента сме точно като във вица за двете блондинки: "Муцка, направих си втора дупка на ухото. - И кво сега? По-добре ли чуваш?". Като си изберем лидер, какво точно ще стане, хората ще ни вярват повече, по-добри реформи ще направим, по-добри ще са отношенията между нас, какво ще спечелим повече от това, освен че някой ще се накичи с карамфил на ревера", каза Вълчев.

С другия виц той отговори на Петър Москов от ДСБ, който по-рано пред Би Ти Ви коментира вътрешния раздор и декларацията на ДБГ, според която в Блока има високо ниво на недоверие. Анекдотът на Москов бе следният: "Една жена искала за развод, защото след 4 години брак с комунист, той й обещал: "Утре ще го направим" и тя останала девствена".

"Аз пък на г-н Москов, когото харесвам и уважавам, да му кажа един друг виц с най-приятелски чувства, подходящ за начина, по който ДСБ се опитва да реши въпроса с РБ: "Кое е най-доброто средство срещу косопад? - Да си намажеш главата с мед, след една седмица пляскаш с ръце, мухите отлитат, но крачетата им остават", обясни Вълчев.

Той е на мнение, че "българските граждани не са мухи и те не налитат на нещо, което е уж ново, а самото то да си остане същото. Ако искаме да бъдем наистина траен съюз, каквато е била идеята, нека се уважаваме помежду си, а не една партия да се опитва да надделее над останалите", призова Вълчев.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК