РАЗДЯЛА: Богомил Грозев напусна "Старинен Пловдив" с пост във Фейсбук

Региони

РАЗДЯЛА: Богомил Грозев напусна "Старинен Пловдив" с пост във Фейсбук

15710
на 11.06.2021
РАЗДЯЛА: Богомил Грозев напусна Старинен Пловдив с пост във Фейсбук
Автор:   ПИК

Богомил Грозев се оттегля от директорския пост на ОИ "Старинен Пловдив". За изненадващия ход съобщи самият той в личния си профил във Фейсбук. В него Грозев обяснява, че напуска, за да няма съмнения за влияние и намеса около предстоящия конкурс за директор.

препоръчано

Едновременно с това изброява и успехите, които е постигнал за година и четири месеца начело на ОИ "Старинен Пловдив", пише още "Пловдив24" по темата. Ето какво написа бившият телевизионен водещ на новините:

"Оттеглям се с гордо вдигната глава и огромно удовлетворение от постигнатите резултати! Правя тази крачка, за да няма съмнения за влияние и намеса около предстоящия конкурс за директор на ОИ "Старинен Пловдив“. Никога не съм бил и не съм политически ангажиран и не желая да бъда използван по политически подбуди. Заради това лично си входирах молбата за напускане.

За около година и 4 месеца постигнахме много добри резултати. Благодаря на колегите за всеотдайността, подкрепата и упоритата работа.

Въпреки трудната година, заради пандемията и два сериозни локдауна направихме много:

- За 2020 г. УДВОИХМЕ приходите на "Старинен Пловдив“, като успяхме да привлечем външно финансиране в размер на над 200 000 по два проекта, които спечелихме от Министерство на културата (за цялостна консервация и реставрация (КРР) на фасадата на т.нар. "Синя къща“ – къщата на Г. Павлити и за КРР на част от таваните на къща "Хиндлиян“)

- Тази година спечелихме още един проект за малко над 100 000 лв. за Консервационно-реставрационни работи (КРР) по екстериора на къща "Верен Стамболян“ (постоянна експозиция на големия Димитър Киров – ДиКиро).

- Тоест за малко повече от година спечелихме външно финансиране за общо над 300 000 лв. за КРР на три къщи в Стария град.

- Отворихме най-новия и един от най-зашеметяващите музеи в България, а и в Европа – Епископската базилика на Филипопол. Само за първият месец посрещнахме близо 10 000 туристи.

- За първи път на емблематичния Античен театър стъпи представителния гвардейски духов оркестър.

- Организирахме в тежки времена 100-тици активности в онлайн пространството (виртуален тур, виртуални изложби, виртуални представяния на обектите и т.н.)

- Организирахме 10-ки успешни събития, спазвайки ограниченията (концерти, пленери, изложби, работилници и много други)

- И не на последно място, за мен беше чест да предложа световната оперна прима Соня Йончева за почетен гражданин на Пловдив.

Още много, много неща сме свършили, които са видни и няма как да опиша в един пост.

А отговорът дали ще се явя на конкурс – ще научите по-късно.

Успех и до нови срещи!"

Сподели:
Бомба x
Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 124
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това