Вход
София
Времето в София 15 o C

РАЗКРИТИЕ: Аверът на Румен Радев Копейкин и хората му откраднали лични данни - съдът ги глоби с 10 бона за фалшифицирани подписи за изборите през 2017 г. (ДОКУМЕНТ)

РАЗКРИТИЕ: Аверът на Румен Радев Копейкин и хората му откраднали лични данни - съдът ги глоби с 10 бона за фалшифицирани подписи за изборите през 2017 г. (ДОКУМЕНТ)

на 20.05.2020
53748
0
РАЗКРИТИЕ: Аверът на Румен Радев Копейкин и хората му откраднали лични данни - съдът ги глоби с 10 бона за фалшифицирани подписи за изборите през 2017 г. (ДОКУМЕНТ)
Автор: ПИК
20.05.2020
0
53748

Глоба от 10 хил. лева е била наложена от КЗЛД на партия "Възраждане" на Костадин Костадинов, по-известен като Костя Копейкин, заради злоупотреба с лични данни. Това се казва в сигнал до ПИК от гражданин, който прилага и решение на съда, в който подробно е описано нарушението.

Както ПИК съобщи, в последните дни Копейкин, който е авер на президента Румен Радев, създава напрежение с малобройни улични метежи, чиито участници шестват из софийските улици без фокус, с най-разнообразни скалъпени искания.

Целта е "Възраждане" да инкасира евтина слава и политически дивиденти, а не е тайна и че действа в услуга на опозицията, както стана ясно от излъчването на протестите от БСП-телевизията. Партийната медия излъчва митингите нонстоп, което определено прави впечатление. В същото време Копейкин е подкрепян горещо и от президента Румен Радев, който влиза в стълкновения с властта на всяка цена, независимо за какво става дума, само и само да се чува гласът му. Вчера дори директно подкрепи метежите на Копейкин.

В сигнала до ПИК се посочва, че двама души са извършили проверка по ЕГН в сайта на ЦИК и каква била изненадата им, когато разбрали, че са се "подписали" в подписката за регистрация на партия "Възраждане", което никога не се е случвало. 

Елена Пенина и Бойко Манов автоматично сезирали КЗЛД за злоупотребата с техните имена и ЕГН-та.

В сигнала е приложено Решение на Административен съд – София град по дело № 3491 по описа за 2019 г., с което се потвърждава наложена от Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) глоба в размер на 10 000 лева срещу Политическа партия „Възраждане“ по повод подадени жалби срещу нея за кражба и злоупотреба с лични данни на граждани.

Ето какво се казва в сигнала до ПИК: 

"След изборите през 2017 г., двама български граждани с имена Елена Пенина и Бойко Манов сезират КЗЛД, заради това, че при проверка в сайта на ЦИК са намерили имената си в подписката на партия "Възраждане" за регистрацията в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните парламентарни избори, провели се на 26.03.2017 г.

КЗЛД започва дълго и сериозно административно производство, в рамките на което са проведени и графологични експертизи в Института по криминология и криминалистика на МВР, които категорично потвърждават, че подписите на двете оплакали се лица са фалшиви и не са положени от тях.

На тази база, и след проведени две заседания пред КЗЛД, комисията налага административна глоба в размер на 10 000 лева, която партия "Възраждане" обжалва пред съда. Наложената глоба е само за единия от двата случая - този на Бойко Манов, тъй като малко преди да приключи административното производство пред КЗЛД, Елена Пенина умира.

На 15.01.2020 г. Административен съд - София град потвърждава наложената с наказателното постановление глоба на ПП "Възраждане".

Добре е, когато президентът Радев говори за това, че полицията (Забележете какъв абсурд! На нея това й е работата) събирала лични данни на граждани, да погледне първо политическите субекти, които защитава. Те не просто събират, ами направо крадат и злоупотребяват с тях, за което са и осъдени с решение на българския съд", се посочва в сигнала до ПИК.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34888
архив

Пенсионерите предупреждават, че избират подследен отчаян ход: Ако не им се осигури достоен живот, ще спрат да умират.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ОЧАКВА НИ СБЛЪСЪК: Астероидът Апофис лети с бясна скорост към Земята
x