РАЗКРИТИЕ: Асен Василев ходатайствал за роднина на АКФ в КЕВР, за да ги ползва като бухалка срещу Делян Добрев

Акценти

РАЗКРИТИЕ: Асен Василев ходатайствал за роднина на АКФ в КЕВР, за да ги ползва като бухалка срещу Делян Добрев

240439
на 04.04.2024
РАЗКРИТИЕ: Асен Василев ходатайствал за роднина на АКФ в КЕВР, за да ги ползва като бухалка срещу Делян Добрев
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Асен Василев е ходотайствал за внедряването на сестрата на човек от Антикорупционни фонд в КЕВР срещу услуга - омаскаряване на семейството на Делян Добрев.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Из определен кръг от медии от сутринта се разпространява видео, което има за цел да удари депутата на ГЕРБ и майка му Златка Добрева. 

"Знаете ли защо от АКФ не виждат далавера в сграда от близо 1000 квадрата в центъра на София на ул. "Чаталджа", а се занимават с вилата на майка ми от 60 квадратни метра във вилна зона в община Брацигово?

Отговорът е, защото Асен Василев назначи сестрата на Николай Стайков - журналист и основател на АКФ (Искра Стайкова) без конкурс в "независимата" КЕВР по време на "независимия" й председател Станислав Тодоров. Назначена е на много хиляди левове заплата и е настанена безплатно в държавно жилище", разкри Добрев в социалната мрежа.

Припомняме, че през лятото на 2022 г. Конституционният съд (КС) заличи от правния мир петте месеца и половина, през които издигнатият от "Продължаваме промяната" Тодоров беше председател на Комисията за енергийно и водно регулиране. Съдът обяви за противоконституционно решението на Народното събрание от 9 февруари 2022 г. за избора му.

Според документи в сайта на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, Искра Стайкова е на позиция "Главен секретар".

"Та, който назначава, той поръчва музиката. АКФ, толкова ли ниско паднахте да се занимавате с междусъседски спор за 60 квадрата вила? Или просто станахте една поръчкова организация?", попита още Добрев във Фейсбук.

През лятото на миналата година през тъй наречения "Антикорупционен фонд" - НПО, близко до ДБ, тръгна и друга клеветническа кампания срещу острието на ГЕРБ и семейството му. Атаката дойде скоро след сформирането на сглобката, срещу която Добрев винаги е бил против. По същото време и като част от компроматната акция бе "размразено" и старо дело срещу него, което отдавна бе приключило. 

Поредната кампания срещу Делян Добрев идва точно в момента, в който той отново ударно критикува Асен Василев и финансовата му политика, а в Народното събрание бяха приети решения, на които министърът на финансите в оставка яростно се възпротиви - вижте в още по темата.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 139
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК