РАЗКРИТИЕ: Връщат Малката Бирма до края на месеца, той сам искал да се предаде

Крими

РАЗКРИТИЕ: Връщат Малката Бирма до края на месеца, той сам искал да се предаде

21010
на 13.09.2019
РАЗКРИТИЕ: Връщат Малката Бирма до края на месеца, той сам искал да се предаде
Автор:   ПИК

Задържаният в Дубай Георги Станоев-Малката Бирма най-вероятно ще бъде екстрадиран в България до края на септември, съобщава "Трафик нюз".

препоръчано

Както е известно бившият любовник на фолк дивите Преслава и Алисия се издирва с червена бюлетина от Интерпол вече почти цяла година. Неволите за семейството на Станоев започнаха на 14 септември 2018 г., когато се оказа, че фамилията стои зад четирите фабрики за нелегални цигари в Тутракан, Дупница, Горна Оряховица и село Ясен, Плевенско. Според разследващите месечният оборот от тях бил около 10 милиона лева.

Като участници в престъпната група бяха обвинени Евлоги Станоев-Голямата Бирма, Антон, брат му Георги и други шестима.

За кратко беше задържана и бившата съпруга на Евлоги Станоев – Лидия Скалата.

Пръв в МВР се предаде големият син Антон, който се яви в следствието през ноември. След като прекара няколко дни в ареста, Средната Бирма се освободен срещу парична гаранция.

В началото на декември в прокуратурата сам се яви и бащата Евлоги Станоев. Оказа се обаче, че срещу него няма никакви доказателства, че е тартор на престъпна група, а само косвени данни, че е финансирал цигарените фабрики.

Още тогава се заговори, че много скоро вероятно и Малката Бирма ще приключи с играта на криеница, защото държавното обвинение няма солидни улики и срещу него и той ще изкара най-много 72 часа в ареста.

Периодично за видния плейбой се появявах информации, че е забелязван на различни места в чужбина – от емирствата до Македония.

При задържането му в Дубай Антон не е оказал никаква съпротива, което засилва подозренията, че вече е смятал да се предаде.

Днес шефът на Специализираната наказателна прокуратура Димитър Петров обясни, че още няма постъпила информация за задържането на Георги Станоев - Малката Бирма. Той обясни, че разбрал за новината от медиите. По линия на международното полицейско сътрудничество не е постъпила обаче официална информация.

„Арестът не е блъф, нещо повече, процедурата по екстрадирането ще бъде много бърза, защото и самият Станоев има желание да бъде върнат в България”, заявиха пред TrafficNews запознати със случая.

Според запознати главата на фамилията Евлоги Станоев също е посъветвал малкия си син да спре да се крие. Голямата Бирма е бивш футболист в пернишкия Миньор, което го свързва и с видния висаджия Димитър Димитров-Маймуняка, взривен през 2002 г.в София. Двамата през 90-те години държат футболния клуб Хебър в Пазарджик. По това време Станоев е близък и с Константин Хаджииванов-Коце Маца, разледван за контрабанда и черно тото.

Голямата Бирма дълго време върти фирми, които търгуват със скрап от металургичния комбинат “Кремиковци”. Две години преди да бъде арестуван за цигарената афера Евлоги Станоев купи култовия ресторант “Кошарите” в столицата от известния почитател на чалга певиците Коко Динев. Освен него Бирмата стопанисва пицария “Везувий” в квартал “Сухата река”. “Кошарите” пък стана сръбски ресторант.

Бащата обаче е много по-малко известен от своя син, чиито похождения и скандали редовно захранваха жълтите медии.

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 313
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това