РАЗКРИТИЕ В ПИК: Ето как Радев и Слави откраднаха от ГЕРБ член в ЦИК в полза на Корнелия Нинова (СХЕМА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

РАЗКРИТИЕ В ПИК: Ето как Радев и Слави откраднаха от ГЕРБ член в ЦИК в полза на Корнелия Нинова (СХЕМА)

131058
на 04.05.2021
РАЗКРИТИЕ В ПИК: Ето как Радев и Слави откраднаха от ГЕРБ член в ЦИК в полза на Корнелия Нинова (СХЕМА)
Автор:   Георги Марков

Фронтът в 45-тото Народно събрание и Румен Радев лично откраднаха от ГЕРБ един член на ЦИК и го подариха на БСП. Това показват изчисленията на конституционалиста Георги Марков, заяви той пред ПИК, след като по-рано днес призова да се протестира, тъй като от утре България е под юмрука на президента.

препоръчано

Според схемата, която разкрива топ юристът, новото ОФ в парламента използва известните резултати за разпределение на броя на депутатите в 45-НС (а именно ГЕРБ – 75, ИТН – 51, БСП – 43, ДПС – 30, ДеБ – 27 и ИМВ – 17), за да предложат единствено възможната схема за определяне на броя на членовете на новата ЦИК, така че ГЕРБ да е на ДВА МАНДАТА от блокираща квота.

Блокиращата квота е брой гласове в ЦИК, които са повече от 1/3 от общия брой.  При всички други схеми ГЕРБ е на ЕДИН МАНДАТ от блокиращата квота.  

Според извратената методика на 45-НС и Радев, членовете на ЦИК трябва да са

ГЕРБ – 4, ИТН – 3, БСП – 3, ДПС – 2, ДеБ – 2 и ИМВ – 1.

Защо? В схемата на ОФ-то и Радев, накрая ГЕРБ, БСП и ДеБ са с равни остатъци 0,6875 трябва да си разпределят два члена. Те се дават по един на двете по-малки партии, а ГЕРБ не взима допълнителен член на ЦИК. Постигнатата цел е ГЕРБ с 4 члена на ЦИК да е на ДВА МАНДАТА от блокиращата квота от 6 гласа в ЦИК.

Според истинската методика (дадена по-долу) членовете на ЦИК трябва да са

ГЕРБ – 5, ИТН – 3, БСП – 2, ДПС – 2, ДеБ – 2 и ИМВ – 1

Как НС и Радев откраднаха един член на ГЕРБ?

Накратко, чрез абсурдна методика, която е валидна само при този парламент (като разпределение на мандатите) и само за ЦИК от 15 члена, и само по абсурдната методика, според която оспорван мандат при равни остатъци да се дава на по-малката партия. Тоест, мандатът не се дава НИКОГА на най-голямата партия, която в случая е ГЕРБ. По-подробно, те направиха следното.

 1.     Предложиха състав на ЦИК от 15 члена, който води до равни остатъци. Например при 16 члена на ЦИК, схемата на НС и Радев не върви, защото равни остатъци няма. Ако някой се е чудил откъде се пръкна числото 15 като брой членове на ЦИК, нека повече да не се чуди. От тук се пръкна.

2.     Използваха за база не гласовете за партиите (както винаги се е правило досега), а броят на спечелените от партиите парламентарни кресла, посочени по-горе. Резултатите при двете бази са уж близки, но резултатът като брой членове на ЦИК е съществено различен.

3.     Приеха съвършено непознатото в българската изборна практика правило, че при равни остатъци и оспорван мандат, той се дава на по-малката партия. Тъй като ГЕРБ е най-голямата партия, това е все едно да се запише, че при равни остатъци ГЕРБ никога не получава мандат. Досега винаги в случай на оспорван мандат при равни остатъци се е теглил жребий.

 Според използвания от 2007 г. досега у нас метод на Хер-Нимайер, на база гласовете за партиите, ГЕРБ трябва да получи 5 члена ЦИК, защото дробните мандати са:

ГЕРБ     – 4,7020               4 + 1 = 5 (трети допълнителен)

ИТН      – 3.1714               3 + 0 = 3

БСП      – 2.6950               2 + 0 = 2

ДПС      – 1,8877               1 + 1 = 2 (първи допълнителен)

ДеБ        – 1,6967               1 + 1 = 2 (четвърти допълнителен)

ИМВ      – 0.8472               0 + 1  = 1 (втори допълнителен)

P.S. ГЕРБ е прецакан с квотата си в ЦИК и трябва да бойкотира този орган, като не участва в него!

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това