Вход
София
Времето в София 25 o C

РАЗКРИТИЕ: Голям скандал в Дулово - кандидатът на ДПС за кмет продал част от градския парк през 2008 г. (ДОКУМЕНТИ)

РАЗКРИТИЕ: Голям скандал в Дулово - кандидатът на ДПС за кмет продал част от градския парк през 2008 г. (ДОКУМЕНТИ)

на 21.10.2019
59982
9
РАЗКРИТИЕ: Голям скандал в Дулово - кандидатът на ДПС за кмет продал част от градския парк през 2008 г. (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
21.10.2019
9
59982

Сезгин Галиб, когото ДПС издигна за кандидат-кмет на община Дулово очевидно е с доста къса памет, шушукат в града. По време на предизборната си кампания през последните няколко седмици, въпросният кандидат обещавал на своите съграждани как ще да облагородява паркове в общината и как ще дги разширява.

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Племенник на кандидат-кмет от ДПС спипан да краде дърва (ДОКУМЕНТИ)

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Племенник на кандидат-кмет от ДПС спипан да краде дърва (ДОКУМЕНТИ)

Скандал гръмна в Дулово с кандидат кмет преди изборите,...

на 11.10.2019

Документи обаче показват, че между днешните му думи и делата му преди десетина години има драстично разминаване, а фактът, че през 2008 г. е допуснал продажба на части от Централен градски парк в Дулово, е трудно обясним.

Припомняме, че първо нашата медия направи разкритието, че племенник на номинирания за поста от ДПС беше изловен от служители на държавно-ловно стопанство да краде дърва. 

Първият въпрос, който възниква е как Общински съвет Дулово с председател Сезгин Галиб с решение 147 по Протокол 9/26.09.2008г. приема да продаде имот с площ 1825 кв.м. (отделена част от градския парк) на собственика на „законно построената в имота сграда”, на пазарна цена 14 872лв., когато никога във времето такава сграда не е била строена и не съществува до днешна дата.

В потвърждение на твърдението, че сграда в имота (част от градския парк) никога не е имало, е изготвената в деня на покупко-продажбата скица от Служба геодезия картография и кадастър. Видно от скицат,аимотът представлява празен терен.

"Какво е наложило по-рано през същата 2008 година, със знанието, съгласието и одобрението на тогавашния  кмет  д-р Митхат Табаков от ДПС, имотът  да бъде отделен като самостоятелен обект, освен нечий интерес?", питат се в Дулово.

Интересно е, че именно с решението на Общински съвет Дулово с председател Сезгин Галиб, се възлага на кмета на общината да сключи договор за покупко-продажба с конкретен купувач , който е собственик на въображаемата законно построена сграда, а в основанието за сключване на договора и в заповедта на кмета да се продаде имота никъде не се споменава решението на общинския съвет на Дулово.

"Как точно документът, с които се взема решение да се продаде част от парка, е пропуснат в останалите документи по продажбата? Как Общинският съвет в Дулово с председател Сезгин Галиб определи през 2008 г. точно кой е построил въображаемата сграда, за да придобие имота впоследствие?", продължават да се дивят дуловци.

Oстават загадка и изявленията на кандидата за кмет и председател на Общински съвет Дулово – Сезгин Галиб, че ще превърне парк "Жажда” в прекрасно място за отдих за жителите на община Дулово. "Дали парк „Жажда” с помощта на Сезгин Галиб ще се превърне в един прекрасен частен имот, със или без сгради?", питат се хората в града.

В качеството си на дългогодишен председател на Общински съвет Дулово, Сезгин Галиб е имал достатъчно правомощия, както и подкрепата на общинските съветници от ДПС, които са мнозинство в Общинския съвет, за да вземат решения в интерес на гражданите и за развитието на община Дулово. Продажбата на имота, който е част от градския парк не може да се приеме, че е в полза на обществото от където става ясно, че мотива на гласувалите „ЗА” е породен от нечии лични облаги.

Факт е и твърдението от бивши общински съветници от мандат 2007-2011г, че никога не е имало разглеждана докладна за разпродажба на част от градския парк. В истинността на цитирания протокол 9/26.09.2008г. и решение 147 към него, остават съмнения за еднолични и незаконни решения от тогавашния председател и сегашен кандидат за кмет на община Дулово Сезгин Галиб.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 10827
архив

- Здравейте, обаждам се от библиотеката. Вашата жена все още не ни е върнала една книга?
- Каква книга?
- Учебно ръководство "Как да се омъжа за богат и тъп идиот."

няма нови новини
Днес: 319
hot
най-четени новини в момента
сега
4256
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
НА ВНИМАНИЕТО НА РАДЕВ: Ето ги националните протести - чалга, анцузи и 20 души на селски вечеринки (ВИДЕО/СНИМКИ)
x
Всеки пети има проблеми с очите по време на изолацията
x