РАЗКРИТИЕ: Единият от шпионите назначен в МО от съветник на Румен Радев

ЧАС ПИК

РАЗКРИТИЕ: Единият от шпионите назначен в МО от съветник на Румен Радев

124013
на 21.03.2021
РАЗКРИТИЕ: Единият от шпионите назначен в МО от съветник на Румен Радев
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Единият от заловените за шпионаж в полза на Русия у нас е бил назначен в Министерство на отбраната от дясната ръка на президента Румен Радев по военните въпроси - съветникът му Стефан Янев. Същият бе и служебен министър на отбраната в кабинета на президента. Това съобщава "Фактор" като разкрива, че става дума за полк. Петър Петров, пред чиито кабинет според източници на изданието в четвъртък пазели мъже в черни униформи и са проверявали компютъра му и документации.

препоръчано

Според данните полк. Петров е издигнат от експерт за зам. –шеф дирекция "Планиране, програмиране и бюджет" по времето на служебния министър Стефан Янев, назначение на президента Румен Радев, а днес негов съветник. На тази стратегическа позиция той е имал реално информация за всички финансови данни в армията, до програмите за модернизация и превъоръжаване, окомплектовката на поделенията, заплатите, личния състав по финансови данни. Позицията му е била стратегическа, защото е знаел точност кой колко и какво харчи, а така и крайните получатели на събираната от него информация в Москва са знаели всичко за българската армия.

Петров носи синя униформа на ВВС. Той е бил запален тенисист част от конспиративните срещи на групата, ръководена от Иван Илиев, са се провеждали на столичен корт.
Преди година полк. Петър Петров бил награден от Министерство на отбраната с орден "За военна доблест" 3-а степен на церемония във Военния клуб. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво я очаква всяка зодия в празничния ден САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво я очаква всяка зодия в празничния ден
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК