РАЗКРИТИЕ: Ето колко трае имунитетът след COVID-19

Акценти

РАЗКРИТИЕ: Ето колко трае имунитетът след COVID-19

63848
на 16.04.2021
РАЗКРИТИЕ: Ето колко трае имунитетът след COVID-19
Автор:   ПИК

Неутрализиращите антитела, които имунната система произвежда срещу вируса SARS-CoV-2, могат да бъдат открити поне девет месеца след инфекцията, но не при всеки ги има в достатъчно количество, съобщава „Нейчър”.

препоръчано

Чен Уанг от Пекинския медицински колеж и колегите му са взели кръвни проби от повече от 9500 души в около 3500 произволно избрани домакинства в Ухан, първото място, където беше засечена заразата с COVID-19. Екипът е взел проби на три пъти през 2020 г.: веднъж през април, след като блокадата на града беше вдигната; веднъж през юни; и отново между октомври и декември.

Пробите са тествани за антитела срещу SARS-CoV-2, които показват, че човек е бил заразен с коронавируса. Изследователите установили, че само 7% от населението е било заразено, от които над 80% без симптоми. Около 40% от заразените произвели неутрализиращи антитела, които могат да бъдат открити през целия период на изследването.

Изследователите заключават, че повечето хора в Ухан все още са податливи на инфекция с SARS-CoV-2 и че е необходима масова кампания за ваксинация, за да се постигне колективен имунитет.

 

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това