РАЗКРИТИЕ: Кирил Петков искал КОНПИ, за да си има бухалка срещу Пеевски и ГЕРБ - ролята на Бойко Рашков в сценария е СКАНДАЛНА

Епицентър

РАЗКРИТИЕ: Кирил Петков искал КОНПИ, за да си има бухалка срещу Пеевски и ГЕРБ - ролята на Бойко Рашков в сценария е СКАНДАЛНА

135325
преди 6 часа
РАЗКРИТИЕ: Кирил Петков искал КОНПИ, за да си има бухалка срещу Пеевски и ГЕРБ - ролята на Бойко Рашков в сценария е СКАНДАЛНА
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"ГЕРБ имаха достатъчно бухалки. Време е и ние да си имаме бухалки!".

препоръчано

Това е реплика на бившия премиер на България Кирил Петков, произнесена пред редица свидетели на Коалиционен съвет по времето на правителството на "Промяната". 

Сензационни щрихи от това събитие разказа в национален ефир Станислав Балабанов.

Депутатът от "Има такъв народ" разкри двуличието на Петков и свитата му, които иначе се първи борци срещу корупцията и овладяването на държавата. 

"2022 г. Коалиционен съвет, на който присъствам с Кирил Петков, управляваме тогава в коалицията с ПП. Има и други хора, които ще потвърдят казаното от него, че е време и те да си имат бухалка - КОНПИ. На въпроса "Защо?", той казва: "Ами трябва да имаме влияние под някаква форма и най-светлият пример за шеф на тази Антикорупционна комисия за нас е Бойко Рашков". А Рашков не знае и не присъства на този коалиционен съвет, тогава е вътрешен министър. Казах: Добре, Бойко Рашков ти е вътрешен министър - защо?. Петков отговори: "Щото е много възрастен вече, трябва да го пенсионираме. А е наш човек, трябва да го сложим на КОНПИ". Това се случва на Коалиционен съвет! Ние ги бутнахме няколко седмици по-късно и направихме най-голямата услуга на българското общество", обясни пред бТВ Балабанов на какъв принцип в "Промяната" се обещават и раздават постове на "наши хора".

Разкритието му идва на фона на напъните на ППДБ парламентът да освободи Антон Славчев като член и изпълняващ функциите председател на Комисията за противодействие на корупцията и на тази за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Гласуването бе през седмицата, но за нещастие на Петков, Лена Бориславова, а и на възрастния Рашков - Славчев запази поста си.

"Една година управляваха с Делян Пеевски и Бойко Борисов. И аз задавам всеки ден въпроса - една година как не се огледаха в това КОНПИ? Значи една година Пеевски ви беше идеален, писахте с него Конституцията, Пеевски спасяваше плажовете на Кирил Петков заедно с Борисов - нямаше проблем с него. Сега обаче предизборно да се дистанцираме от Пеевски и Борисов. Срещу вас стоят лицемери, които ги използваха, за да се облагодетелстват с власт", добави Балабанов.

Той посочи и най-пресния пример за лицемерието на Кирил Петков. Той бе инициатор и вносител на предложението за отстраняването на антикорупционния шеф Кирил Петков, но когато то бе гласувано, не присъства в залата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК