Вход
София
Времето в София 10 o C

РАЗКРИТИЕ: Корнелия Нинова върти печалбарска дейност с храна и соцсбирки напук на мерките срещу коронавируса (ВИДЕО/СНИМКИ)

РАЗКРИТИЕ: Корнелия Нинова върти печалбарска дейност с храна и соцсбирки напук на мерките срещу коронавируса (ВИДЕО/СНИМКИ)

на 31.03.2020
93219
0
РАЗКРИТИЕ: Корнелия Нинова върти печалбарска дейност с храна и соцсбирки напук на мерките срещу коронавируса (ВИДЕО/СНИМКИ)
Автор: ПИК
31.03.2020
0
93219

Централата на БСП начело с лидерката на социалистическата партия Корнелия Нинова грубо погазва всички мерки за предпазването на здравето на нацията, които правителствените и здравните власти ежедневно вземат. Ламтежът за дребни печалби е пренебрегнал всички разпореждания на шефа на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Мутафчийски и здравния министър Кирил Ананиев, както и желанието на правителството да ограничи разпространението на заразата в най-тесни граници.

Това е установило разследване на Антикорупционния фронт, който проверява изрядността на граждани и организации в условията на нарастващ брой заразени от COVID-19 у нас.

Евродепутати и редови членове на БСП системно  нарушава заповедта на министър Ананиев за забрана за посещения с цел социална дистанция. Социалистите редовно се събират на раздумка в барчето в централата на БСП в София, ул. "Позитано" № 20. Заради извънредното положение по повод COVID-19 Министерството на здравеопазването забрани на всички ресторанти, барове и увеселителни заведения да приемат клиенти, като допусна единствено разнос на храна за вкъщи. Наемателите на Корнелия Нинова обаче не зачитат разпоредбите, въпреки че хазяйката им гласува ЗА въвеждането на извънредно положение.

Източници на Антикорупционния фронт изпратиха снимки и видео от ведомственото барче на БСП, на които се вижда как верните на Нинова обядват на маси на групи от по 5-6 човека без каквито и да е предпазни средства. На масите се забелязва евродепутатът Цветелина Пенкова в компанията на мастити бесепари, както и редови служители в централата на столетницата.  Явно партийните задачи и рисковата възраст на социалистите не предполагат пускането им в хоум-офис и те предпочитат да разменят бацили и вируси в името на социалните контакти. По този начин обаче грубо се нарушават наредбите на МЗ, препоръките на СЗО и наредбите на РЗИ-София.

Проверки на АКФ показват, че в отчетите на БСП липсват данни за приходи от наем. Въпросното барче не издава касови бележки на клиентите си, а на входа му липсва задължителната обозначителна информация кой е съдържател на заведението. Не става ясно Нинова лично ли върти барчето, отдала ли го е под наем, на кого го е отдала и кой носи отговорност за газенето на правилата.

Във време, в което всеки обикновен гражданин може да отнесе 5 000 лв. глоба за това, че се е появил на улицата е срамно точно БСП да нарушава закони, които са свързани с живота и здравето на всички българи. С желание институциите да се задействат максимално бързо АКФ внася сигнал до главния прокурор, с копие до министъра на здравеопазването, началника на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Мутафчийски и РЗИ-София. Затварянето на емблематичната централа на БСП на "Позитано" 20 всъщност би било услуга за Нинова, която трябва да съхранява с всички сили електората си, бидейки от най-уязвимите на зараза с COVID-19.

Какво даде за пандемията милионерката от "Техноимпекс" Корнелия Нинова

Какво даде за пандемията милионерката от "Техноимпекс" Корнелия Нинова

Нещо озадачаващо - радиостанциите щели да изразят почитта...

на 25.03.2020

Ето и пълния текст на сигнала, изпратен от Антикорупционния фронт до главния прокурор Иван Гешев с копия до ген. Мутафчийски, Кирил Ананиев и Регионалната здравна инспекция - София:

До Главния прокурор на Република България, г-н Иван Гешев

С копие до Председателя на Националния оперативен щаб, генерал-майор Венцислав Мутафчийски,

Министъра на здравеопазването, Кирил Ананиев,

Регионална здравна инспекция – София

СИГНАЛ

Уважаеми господа,

Искам да сигнализирам за системни нарушения на противоепидемичните мерки за социална дистанция в седалището на Българската социалистическа партия (БСП) с адрес София, ул. „Позитано“ № 20. До мен стигнаха визуални доказателства и свидетелства, от които ясно личи, че карантинните мерки на посочения адрес ежедневно не се спазват от евродепутати, членове на БСП и служители на партията, като по този начин се нарушават редица наредби, заповеди и препоръки за защита на населението от разпространение на COVID-19. В седалището на БСП се намира „ведомствено“ заведение (бар-ресторант), където се сервират храни и напитки и обслужват клиенти в директно нарушение на Заповед РД-01- 124/13.03.2020 на Министъра на здравеопазването. За съжаление няма как да посоча кой е търговецът стопанисващ заведението, тъй като на входа липсва информационна табела и в него не се издават касови бонове. Посетителите на заведението се хранят на маси, струпани на групи от по повече от трима души, без защитни средства и с видимо неспазване на санитарнохигиенните изисквания по време на обявено извънредно положение заради разпространяващи се вируси. В подобна криза обществените организации и фигури на пубични длъжности като Европейския парламент би следвало да дават пример на населението за спазването на законите и обществените правила, а не да демонстрират незачитането им. Налагането на глоби за неспазването на заповедите върху физически лица и толерирането на отделни партии би довело до увеличаване на общественото напрежение. С оглед на горепосоченото бих искал органите на ПРБ и РЗИ да вземат справедливи мерки в посока защита на населението и да се преустанови нарушаването на Заповед РД-01-124/13.03.2020 в седалището на БСП в София, ул. „Позитано“ № 20.

Сподели:
свързани новини
ОГРОМЕН СКАНДАЛ В ПИК: Корнелия Нинова скатала 20 000 лева от скромното дарение на БСП за БАН ОГРОМЕН СКАНДАЛ В ПИК: Корнелия Нинова скатала 20 000 лева от скромното дарение на БСП за БАН
Лидерката на БСП Корнелия Нинова успя да скатае 20 00...
на 31.03.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Към кого изпитвате най-силно доверие?
Общо гласували: 30490
архив

Звъни телефонът. Детето вдига слушалката:
- Да. Тате ли търсите? А кой се обажда? Шефът му? А кой шеф? Дъртия козел или пълният идиот?

няма нови новини
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
сега
727
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов и Вучич след полета над АМ "Европа" и "Балкански поток": Символично слагаме край на карантината на 1 юни. Стигаме за 3 часа до Белград (ВИДЕО/СНИМКИ)
x
Ето ги сексуалните техники, които радват мъжете тантрично
x