Вход
София
Времето в София 7 o C

РАЗКРИТИЕ: Корнелия Нинова се укрива от дарения на БСП, но удържа от чуждите заплати - лидерката събрала 300 бона, а дала само 1000 лв. (ДОКУМЕНТИ)

РАЗКРИТИЕ: Корнелия Нинова се укрива от дарения на БСП, но удържа от чуждите заплати - лидерката събрала 300 бона, а дала само 1000 лв. (ДОКУМЕНТИ)

на 19.06.2019
66137
30
РАЗКРИТИЕ: Корнелия Нинова се укрива от дарения на БСП, но удържа от чуждите заплати - лидерката събрала 300 бона, а дала само 1000 лв. (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
19.06.2019
30
66137

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е отделила едва 1000 от заплатата си на депутат за две години, за да дари на партията, въпреки че постоянно зове другите за това. В сравнение с останалите депутати от парламентарната група на левицата, общински съветници и евродепетути, тя е дала най-малката сума. Това показват официалните отчети на столетницата, публикувани на сайта на БСП и подписани от самата Нинова. Те са за даренията на физически лица през 2018 и първите четири месеца на 2019 година, съобщава "breaking.bg".

„Приберете портфейлите“, обърна се Нинова към неизвестни бизнесмени на конгреса, които по думите й искали да приватизират партията. Оказва се обаче, че именно по нейно време е опразнена касата, както разкри ПИК преди дни след изявление на Румен Овчаров. За това и в момента лидерката и депутатите й са изпаднали в истерия по повод предложението за намаляване на партийната субсидия до 1 лев за глас.  

Още в първия ден на 44-то Народно събрание всички 79 депутати от БСП са „помолени“ да подпишат декларации, в които „доброволно“ се отказват от 1/2 парите, които се полагат на всеки народен представител за сътрудници. Това са 2500 лева на човек. От тях „доброволно“ депутатите даряват по 1000 за партията, разкриват социалисти.

При проверка на публичните отчети по Закона за политическите партии за 2018 и първите четири месеца на 2019 г става ясно, че всички депутати, общински съветници от БСП, дори евродепутати като Момчил Неков, са правили дарения от 300 до 1000 лева за партията през няколко месеца. Най-щедър се оказва Корумбашев, който е дал 5 хиляди лева.

От отчетите става ясно, че депутатите са дарявали парите си редовно, през месец, докато шефката на ПГ на БСП е пропуснала.

"Нелепо е да се биеш в гърдите как се бориш за БСП и социалната идея, да караш депутатите ти да даряват държавни пари за партията и да отделиш едва 1000 лева от джоба си за две години", коментират социалисти по адрес на Нинова, бесни от документите. Данните от отчета сочат, че депутати, съветници и евродепутати са внесли в партийната каса за миналата година 326 393,26 лв.

Според запознати това не е единствената „врътка“ с държавните пари за сътрудници на червените депутати. След като са декларирали, че „доброволно“ даряват по 1000 лева от тях, социалистите без да искат дават и останалите за каузата на Нинова.

Ами останалите 1500 лева от парите отиват за сътрудници, които обаче са посочени….от лидера на партията. Без значение дали даден депутат харесва този сътрудник или не. Той се определя от лидера. Който пък е платил дарение от едва 1000 лева за две години.

В момента вътрешната опозиция обвинява Нинова, че е източила партийната каса, липсват парите от субсидии и дарения. Корнелия Нинова обаче мълчи по въпроса. Те казва и защо е дала само 1000 лева за две години от джоба си, докато принуждава подчинените и депутати да даряват всеки месец.

Затова социалисти се заканват да сезират Сметната палата и разследващите органи да се намесят на „Позитано“ 20 и да проверят как се харчат държавните пари, които се отпускат уж за депутати, а отиват в червената каса.

Подробна информация за червените дарения е налична на следните линкове, от които е видно скъперничеството на Нинова. 

https://bsp.bg/files/attachments/2019/04/25/b6d70dd4fd461a2475e8c7571745f73f.xlsx

https://bsp.bg/files/attachments/2019/03/22/949e1892b0c09f0d4c4a7f3a628eef89.xls

Сподели:
Напиши коментар »
(30)
1
Жалки лъжльовци!!!
2
КУРнелке, предполагам ти е известно проклятието, че колкото лева си откраднала, толкова цирея ще ти излязат на мазния задник. А ако са в евро - по две.
3
Другарката Нинова всеки месец си прилапва от партийната каса по 10 бона за това, че води стадото балъци и изкукали пенционери. Същото правят и дртугарите и в Позитано както и тези на ръководни места в страната.Пука им на оядените гушки и тлъстите трътки за дереджето на раята и будалите които все още гласуват за тях ....
4
Продължаващото грухтене и квичене в тоа кафяв сайт, е най-яркото потвърждение за правилността на оттеглената оставка от Корнелия Нинова!!!
5
поредната ви опашата лъжа срещу нинова абе вие срам нямата ли
6
А уе, yй сплескан, на тебе ли викаха Иван, Ибaн, гъзът му тyпaн. Да сънуваш цирясалия дирник на мазната биволица
7
Идиотите от БСП да си я държат тази миризли...ва сли...ва тя ще ги заведе в отвъдното
8
Много ирутични оши има туи момичи.. Да ми направи иднъ слонска чахкиня със тез оши и одма гу къндидатирвам за кмитица на с. Дрениче, общ. Юруш-чал.
9
ПИК вие сте клоаката на журналистиката. Но помнете, че всяка свиня, като NN има своята коледа. Не сте вечни на власт.
10
по Гърция са засичани Депедати от БСП , ПО тУРЦИЯ ТОЖЕ ...ЗАРКОВ е бил в Чехия , Симов в Гърция ..оня малък шошо Иван сикаджията от БСП от Шумен е бил в Холандия ...с кви пари не се знае ..
11
Нье! Възръзявам! България на три джигеря! Тъй!
12
Отново разкритие на Пишоците, страхотно е!!! Обаче възниква въпрос, колко в вярна тази информация и защо хората от нейната партия не знаят? Как така, шугите от сайта пълен с идЕОти, които никой не иска да види, какво остава да им дава информация, които ги гонят отвсякъде, все намират "нещо" с което да оплюват? Измислят по цял ден с болните си мозъци и правят "анализи". И са станали за смех и подигравка, начело с шефчето и дебелата му космата жена.
13
МАЛИИИИЕЕЕЙЙЙ...до скоро лудата селЯнка разправяше че я преследват сини буркани в Болярово и Шарково при козите на червената баба Дора , сега почна да заплашва бизнесмени , които НЕ клатят шапка на БСП ...това е МУТРОСИНДРОМА на БСП , заплашват честни бизнесмени и работодатели , които не искат да имат нищо общо с БАНДИТИ от БСП - ту...дори и за СЪСЕДИ не ги искат ..
14
Грyпа канибaли разпалва огън и се готви да пeче Корнелия Нинова - за закуска на вожда. Дотичва зaпъхтян пратеник: -Чакайте, чакайте! Вожда каза закуската да му се сервира сyрова в лeглотГрyпа канибaли разпалва огън и се готви да пeче Корнелия Нинова - за закуска на вожда. Дотичва зaпъхтян пратеник: -Чакайте, чакайте! Вожда каза закуската да му се сервира сyрова в лeглото!
15
отговор на коментар
Другарю, първи сте на коментирате в тоя лъжлив ПИК, а гледате ли си телевизията? При субсидия от 1 лев, изпускате последните предавания на най-обективната и безпристрастна телевизия у нас. ( казват че била малко скучна обаче, не вярвам!)
16
Благодарим ти другарко Нинова , че успешно водиш тази склерозирала партия към последното и и заслужено място в клоаката на историята .
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Добре е подредила другарката Корнелия паралелната си държавичка!
20
Курнелия не е поставена в БСП да им дарява пари. Поставена е да ги окраде както окраде външнотърговското дружество Техноимпекс и да досъсипе тази партия!
21
Погледа на Кур....нела става все по идиотски. От медицинска гледна точка, сещайте се дебили от БСП какво означава това. Не очаквайта нищо хубаво-нормално от тази психично болна жена.
22
От субсидиите /народните пари - 12.6 милиона От членски внос... примерно по 1 лв. на месец за около 100 хил.организирани членов,100 хил.лв х12 месеца - 1.2 " От депутати,съветници,евродепутати - дарения - 0.350 " От наеми - 0.200 - От физически и юридически лица- дарения за черната каса/Киро знае колко са/ - ? -............................................................................................................ 14.350 милиона Кой,кой,кой окраде за пореден път партийната каса,че има в наличност само 400 хил.лв.
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
ПАРТИЙНАТА КАСА Я ОКРАДЕ ГОЛЯМАТА ЛЪЖА,СИНЯТА КУКУВИЦА,ПАЛЯЧОТО И ЦИРКАДЖИЙКАТА ОТ ЦИРК- 49 КОТГРЕС!
25
...които оспорват достоверността на информацията, ами опровергайте я Бе , като ходите на промивка/ клизма/ на мозъците на Позитано , поискайте поне една справка! Сигурен съм , че Корни веднага ще Ви я даде/ лъжа като комунис/! А сега само гледайте , както се окопа на поста, какъв рекет и изнудване ще падне към тези, които не си "разтварят" портфейлите...
26
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
отговор на коментар
Бай Иване,КОРНЕЛКА ДА ТЕ ХВАНЕ! Нейна зодия си!
29
Затова ще продължавам да питам Импексовата Курабия, Румен Пъпката, Омбоцмана Мая Костенбродска и СС Момата “ЗАЩОТО СА ЦОЦААЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости с БАСЕЙНИ, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна десетки милиона от Импекса, а аз не. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Само защото не съм цоцаалистка или съм глупава ли, неможах да се вредя или защото не съм близала сладоледа на нечий премиер, или руски КГБ генерал!!
30
https://www.youtube.com/watch?v=Intyv1llpdo Оо-о, Мортиша, .. Крюела, .. таз Нинова не е антилопа, ..газела .. ! Ще й се пръсне дисплея и панела .., такава сочна, .. дебела .., как да не опита оставка да подава .. Огледалото после да пита .. Власт да има, .. да докопа .. за да си гарантира, че пак ще кльопа, .. изцежда и подрива .. Абсолютният потоп, Корнела, ти си топ, топ, топ, топ .. Бесепето да го клатиш, .. искаш да се удря в пода, .. искаш да го друсаш, да газира, като сода .. Все едно , че си си вкъщи, в хола, мачът уреден ти беше, ама ще лъснеш грозно гола .. Казват, че си страшна, .. но кой точно го е страх ? Казват, че си мръсна ..но ще станеш и ти на просто прах .. Един път оставка, .. после се мяткаш, а ще поискаш и повторно .. ! Идваш с етикет : "Консумирай отговорно" ? Обаче всички ти видяха в шкафчето, че има огледало .. ! Трябва да си останеш горда, не се закача често Техноимпекс, Булгартабак, зам-министърка на икономиката и енергетиката, където не връщаш ресто .. ! А сега и БеСеПе-то с паричките от топ,топ,топ,топ .. Цялата си буря, .. цялата си огън, .. Веднъж запалена, да се запреш, викаш - не мога .. ! Телесата ти говорят, че не чуваш диалога .. Искаш да си вътре, в собствена бърлога .. ! Да те въртят на шиш, от "опозицията" в "опозицията" не понасяш, .. ама не ги познаваш .. Та това са цяла бригада, досущ като едновремешни студенти .. "Приземяваш" ги долу под фалшиви аплодисменти .. Някой ти каза : "късай" и ти .. "скъса синджира" .. малиий ! К'во ще ти сторят е ясно .. Няма какво да те заплашват, ти й така си пътник и като ти стане тясно, ще отпрашваш надалеко и с бъдеще злощастно .. ... Музикален съпровод от парчето на Тита : "Антилопа"
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 5294
архив

Счетоводител отишъл при поп да се изповядва: - Дядо попе, голям грях направих! - Кажи, чедо? - Излъгах данъчните, дядо попе! - Това не е грях чедо, това е чудо!

 

няма нови новини
Днес: 197
hot
най-четени новини в момента
сега
3747
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПИК ТV: Прокуратурата задържа две момчета за блудство с дете
x
ПРОБИВ: Британци откриха клетка, която убива рака
x