РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Арестуваният секретар на Румен Радев с още тежки провинения - докладвали го за пробив в националната сигурност

Политика

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Арестуваният секретар на Румен Радев с още тежки провинения - докладвали го за пробив в националната сигурност

125395
на 10.07.2020
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Арестуваният секретар на Румен Радев с още тежки провинения - докладвали го за пробив в националната сигурност
Автор:   ПИК

Президенският секретар Пламен Узунов, който от вчера е задържан в ареста за 24 часа за търговия с влияние има, и други тежки провинения. За това припомни лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред ПИК.

препоръчано

Узунов бе вътрешен министър в служебното правителство на Румен Радев и точно по това време се разрази скалъпения скандал с оградата по границата. Темата затова, че оградното съоръжение не е стабилно и има много пробойни се повдигна за първи път именно от Узунов. Той беше и човекът, който разкри слабите места, с точните им локации в медиите.

"Ако един бежанец иска да премине почти безпрепятствено границаната ни, Узунов му прави чудесна услуга с разкриването на тези тайни. Тук трябва да кажа, че това са данни от значение за националната сигурност“, казва още тогава Валери Симеонов.

Малко след като служебното правителство приключва, темата за оградното съоръжение се подхваща от Елена Йончева, която е прибрана първо в екипа на Румен Радев, редом до Пламен Узунов, а след това става част от групата на БСП в парламента. Избрана е за депутат и верен човек до Корнелия Нинова. Йончева започва да снима и да показва с абсолютна точност местата, за които Узунов преди това е говорил.

Самият Румен Радев също направи една две обиколки, за да покаже колко лошо е направена оградата по границата, същото тази ограда, която години наред ни спасява от бежански поток и нашествие.

Симеонов припомни пред ПИК, че още тогава е подал сигнал в прокуратурата срещу Пламен Узунов за разгласяване на информация от национално значение и за националната сигурност, но толкова време развитие няма. Вместо това, Елена Йончева направи цели „репортажи“, големи „разкрития“, облече думите на Узунов в кадри, за да е още по-лесно бежанците да нахлуват у нас.

Темата с изнасяне на класифицирана информация е повече от актуална, след като прокуратурата вчера влезе в президентството, а Илия Милушев бе арестуван от Военно-окръжна прокуратура за изнасяне на строго секретни документи и днес му бе повдигнато обвинение.

Сподели:
Бомба x
Ето какви храни трябва да избягвате по зодии Ето какви храни трябва да избягвате по зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд Земеделие: Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това