РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Асен Василев забъркал жестокия международен скандал с газовите доставки от Русия - ето за какво е цялата измама

Епицентър

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Асен Василев забъркал жестокия международен скандал с газовите доставки от Русия - ето за какво е цялата измама

159498
на 15.10.2023
РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Асен Василев забъркал жестокия международен скандал с газовите доставки от Русия - ето за какво е цялата измама
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Горещи подробности научи ПИК за скандала с газовите доставки от Русия, който гърми от днес. Припомняме, че авторитетното издание "Блумбърг" написа, че България налага данък върху руския природен газ, който се транзитира през нейна територия.

препоръчано

Новината, която конституционалистът Георги Марков сподели преди всички пред ПИК, разтърси европейския пазар.

Дори официозът на Виктор Орбан в Унгария цитира ПИК и Георги Марков за скандала.

Става въпрос за Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, приет от парламента и обнародван вчера в “Държавен вестник“, влизащ в сила незабавно. С него се въвежда “енергийна вноска“ от 20 лева (10,76 долара) за мегаватчас газ от руски произход. Това е около 20% от цената на европейския газ, търгуван в регионалния център Амстердам.

Скандалната мярка пряко удря по Унгария и Сърбия, а съвсем наскоро, официална Будапеща заяви, че всяко посегателство срещу доставките на газ по "Турски поток“, ще се третира като причина за обявяване на война.

ПИК научи, че идеята за данъка е на финансовия министър Асен Василев. Според експерти, до които медията ни се допита, въпросната вноска, с която ще облагат транзитните доставки на руски газ, противоречи на един куп европейски регламенти и директиви и няма как да оцелее.

Целта на Василев е елементарна измама. На базата на този текст в закона финансовият министър ще заложи в бюджета за догодина 3 млрд. лв. повече приходи. Финансисти споделят, че всъщност това са кухи приходи, които страната ни няма как да получи, тъй като поправката в закона противоречи с европейското право. Още повече че ще доведе и до разваляне на отношенията на страната ни с Унгария и Сърбия.

С въпросните 3 млрд. кухи приходи Василев ще може да свие изкуствено дефицита до 3%, като продължи да раздува разходите.

Грандиозната измама, която е на път да забърка България в международен скандал, ако не бъде разобличена сега, ще излезе на бял свят средата на следващата година, обясниха пред ПИК експерти. По думите им явно Асен Василев няма намерение да е финансов министър още дълго.

"Сигурно планира по това време догодина да е на някой топъл остров, точно както си говореха в записа", споделят пред ПИК финансисти.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 13 май - възможност за успешна изява за Близнаците, запознанство ще промени из основи живота на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 13 май - възможност за успешна изява за Близнаците, запознанство ще промени из основи живота на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов подпука ППДБ от Самоков: Абе, Денков, ти си с 20 човека в Брюксел, ние сме с 2000 тука, на кой поставяш условия? (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов подпука ППДБ от Самоков: Абе, Денков, ти си с 20 човека в Брюксел, ние сме с 2000 тука, на кой поставяш условия? (ВИДЕО)
ново
Днес: 103
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК