Вход
София
Времето в София 0 o C

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Венелин Петков аут от Би Ти Ви заради коронавируса в нюзрума - шефът треперел от заразата, но кара служителите си да крият, че са болни

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Венелин Петков аут от Би Ти Ви заради коронавируса в нюзрума - шефът треперел от заразата, но кара служителите си да крият, че са болни

на 22.10.2020
115531
0
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Венелин Петков аут от Би Ти Ви заради коронавируса в нюзрума - шефът треперел от заразата, но кара служителите си да крият, че са болни
Автор: ПИК
22.10.2020
0
115531

Скандалът с върлуващия в Би Ти Ви коронавирус се разгаря. След като ПИК цитира сигнал до медията ни от работещ там, в който разкрива, че има цели 5 заразени работещи в телевизията, още негови колеги се свързаха с подробности затова как се укрива заразата в нюзрума. 

СИГНАЛ ДО ПИК: Би Ти Ви пламнала с коронавирус - ключови лица изчезнаха мистериозно от екрана

СИГНАЛ ДО ПИК: Би Ти Ви пламнала с коронавирус - ключови лица изчезнаха мистериозно от екрана

Коронавирусът е пропълзял в Би Ти Ви и вече пет работещи...

на 22.10.2020

Служителите са категорични, че втора седмица в Би Ти Ви върлува вълна от коронавирус, която се прикрива от ръководството, седящо и с подкрепа зад протестите. Именно това била причината да се пази тайна с цената на всичко, тъй като репортерите на медията за ежедневно след метежниците по площадите.

"Преди повече от две седмици бе първият случай и стана ясно, че журналист от нюзрума ни е с положителен тест. Това го знае болният, който е под карантина и на домашно лечение и шефката на новините Гена Трайкова. Тя издаде устна заповед - не казвайте на никого. И болният репортер слуша и мълчи! Не само това, по-престъпното е, че не са посочени контактните лица на заразения. Нито един човек от близката група не е изолиран и всички ходят на работа все едно нищо не се е случило", казва потресеният служител на медията.

Чак когато новината за заразата плъзва в нюзрума дни по-късно и става ясно, че почти всички в Би Ти Ви са работили с контактни на болен от коронавирус, започват да се пращат хора за ПСР изследвания. 

След това обаче болните се оказват повече. Това се случва, когато през следващата седмица идва нов екип, в който е и настоящият любимец на Гена Трайкова и водещ на новините по БТВ Иван Георгиев. Той също дава е положителен тест и е под карантина. Но Гена Трайкова не е!

Междувременно четирима други негови колеги и един монтажист са с положителен тест. Въпреки че си играе руска рулетка с живота на подчинените си, Венелин Петков го тресе страх да не се зарази с коронавирус и не ходи на работа, защото с Николета Маданска чакат бебе.

"Самата Маданска от март спорадично се появява на работа - страх я е. На другия полюс обаче е Гена. Тя реши, че партньорката на любимия й в новините Лиляна Боянова все пак трябва да идва на работа, нищо че е контактна с болния.

Дезинфекция на нюзрума се е правила само веднъж и то по настояване на екипа ни. От специално наета фирма пръскаха в тоалетните и в студиото, но не и в нюзрумът", казват още шокираните служители, според които опасност има и за гостите на медията.

След многократни оплаквания относно липсата на каквито и да е мерки срещу опазване живота и здравето на журналистите в Би Ти Ви става ясно, че всички шефове в телевизията са запознати с проблема. Уведомена е и директорката по човешките ресурси, а пък шефът Флориан Скала изобщо не се появявял, вероятно също от страх от заразата. Но заради мениджърско невежество и безпардонна наглост страдат хората, принудени да ходят на работа с риск за здравето си.

Още едно правило от епидемичната обстановка също не се спазвало - екипи на смени имало само на хартия. Екипите се смесвали безкомпромисно. На Канна Рачева й било скучно и затова искала постоянно да е на работа, ако може да отразява протестите на Бабикян. Направила си е един-единствен тест за сметка на телевизията, едва когато е трябвало да ходи на почивка в Гърция, след като дни наред е била на протести, сред много хора и реално е рискова група.

"Канна Рачева не вярва в коронавируса, за нея всичко това било измама - така говори пред колегите си. Монтажисти, режисьори, асистенти... няма екипи в Би Ти Ви - който оцелее. А капитаните отдавна са напуснали кораба и са оставили екипажа да се удави", разкриват още работещи в телевизията на метежа.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 20181
архив

Мъж си купил пъзел. След като се трудил денонощно в продължение на две седмици, наредил пъзела.
- Виж какво направих! - похвалил се той на приятеля си.
- Страхотно! Колко време ти отне?
- Само две седмици.
- Това малко време ли е?
- Разбира се, че е малко. Виж, на кутията пише "от 2 до 4 години".

x
САМО В ПИК TV: На Канарите луднаха по българския Енрике Иглесиас. Начо Паскал, който ни прослави чак в Южна Корея, крои втори хит с испански рапър (ВИДЕО)
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Не бързайте, днес е ден за търсене за златната среда
x