РАЗКРИТИЕ НА ПИК: "Галя от посолството" движи създаването на лява партия начело с Крум Зарков и Пеканов

Епицентър

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: "Галя от посолството" движи създаването на лява партия начело с Крум Зарков и Пеканов

139684
на 11.08.2023
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Галя от посолството движи създаването на лява партия начело с Крум Зарков и Пеканов
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

В разгара на все по-задълбочаващата се политическата криза, вплела пипалата си из всичките нива на държавата, в ход е създаването на нов ляв проект. На пръв поглед това не изглежда никак скандално, при все че партиите в страната никнат като гъби след дъжд.

препоръчано

Разликата обаче е в това, че новата формация се пече с протекциите на хора от американското посолство, научи ексклузивно ПИК.  

Според сигурни източници в дъното на всичко е добилата скандална слава в последните дни Галина Събева. Служителката в сградата на столичната улица "Козяк" 16 се прочу с обаждането си до Деница Сачева от ГЕРБ във връзка със скандалната реплика на Вежди Рашидов, която коства политическата му кариера.

Разследване на ПИК установи, че въпросната Галя е много влиятелна в редиците на ГЕРБ, като освен със Сачева, е близка и с Томислав Дончев. От друга страна Събева поддържа тесни връзки и с кръга "Капитал" и лично с Иво Прокопиев.

От свои източници медията ни научи още, че основната дейност на Галина Събева в посолството на САЩ е да посреща новите дипломати и да се грижи за това да са ежедневно запознавани с политическата обстановка в страната ни. 

След тоталния провал на "Продължаваме промяната", която бе мощно финансирана от бизнесмени, свързани с "Америка за България", сега в ход е създаването на нов соросоиден политически проект. Твърди се, че да влязат в него са навивани доскорошните министри в служебния кабинет на Румен Радев - Крум Зарков и Атанас Пеканов.

По информация на ПИК експертът по политическите въпроси в Американското посолство Галина Събева е ангажирана с полагането на основите на проекта, като именно тя е завела и представила Крум Зарков пред бившия посланик Херо Мустафа.

Още по-любопитното е, че самата тя определи Зарков като "млад перспективен лидер", а в началото на годината бившият служебен министър на правосъдието би път до САЩ. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 9 май - главоломен успех връхлита Девите, денят за Скорпионите неочаквано труден САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 9 май - главоломен успех връхлита Девите, денят за Скорпионите неочаквано труден
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПИК TV! Гешев с акция заради арестите на кметско семейство от листите му: Имаме политически затворници. Те не подкрепят ППДБ, ГЕРБ и ДПС и затова са задържани (ВИДЕО) ЕКШЪН В ПИК TV! Гешев с акция заради арестите на кметско семейство от листите му: Имаме политически затворници. Те не подкрепят ППДБ, ГЕРБ и ДПС и затова са задържани (ВИДЕО)
ново
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК