Вход
София
Времето в София 29 o C

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Данъчен използвал шефката на инспектората в Министерски съвет за чадър на корупцията в НАП

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Данъчен използвал шефката на инспектората в Министерски съвет за чадър на корупцията в НАП

на 16.04.2018
92203
22
РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Данъчен използвал шефката на инспектората в Министерски съвет за чадър на корупцията в НАП
Автор: ПИК
16.04.2018
22
92203

Арестът на 20 служители от отдел "Оперативен контрол" в НАП - София, замесени в корупционна схема, срещу 11 от които вече са повдигнати обвинения, е целял закопчаването на един от тях - Тончо Томов, който обаче по неизяснени причини точно в този момент е отсъствал от сградата. Според данни на разследването и жалба на служител от този отдел до ДАНС Томов е събирал от колегите си такса "спокойствие", възлизаща на 5000 лева седмично, като мотивирал действията си със съпружеската си връзка с шефката на Главния инспекторат към Министерския съвет Мария Томова.

Това съобщиха пред ПИК отлично информирани източници.

Томов гарантирал на колегите си, че ако седмично всеки от тях заделя по 100-200 лева, така че да формират сумата от 5000 лева, може да им пази гърба, благодарение на позицията на жена си Мария Томова, която е оглавила Главния инспектора към МС с протекциите и съдействието на Меглена Кунева по времето, когато тя беше вицепремиер във второто правителство на Бойко Борисов. Томов обяснявал, че така данъчните ще могат на спокойствие да си рекетират, когото намерят за добре. Не всички обаче били склонни да влязат в схемата и затова един от тях подал сигнал.

Разработката по случая е от доста време, но в службите за сигурност се съмняват, че оттам може да е изтекла информация за готвената от тях акция към Томов, тъй като именно той не бил на работното си място в момента на влизането на БОП.

Томова изглежда наистина се чувства всесилна, защото тя била и човекът, който наложил за главен секретар на Министерството на здравеопазването бившата шефка на Агенцията по вписванията Елена Маркова, уволнена заради поредица от нарушения в течение на 2 г., след като заема поста от квотата на Реформаторския пост. Маркова е прко обвързана и с бившия правосъден министър от същото правителство Христо Иванов. Впоследствие обаче новият здравен министър Кирил Ананиев я освободи от този пост.

Но начело на Инспектората в здравното министерство също е протеже на Мария Томова. Това става, след като този инспекторатът на ведомството предоставя доклад за закупуването на турските ваксини, заради които пред съда включително и днес се изправя бившият здравен министър Петър Москов, в който е посочено, че няма нарушения. Това заключение обаче е в пълно противоречие с доклада, изготвен от службата на Томова, който констатира груби нарушения и дори се опитва да замеси в случая и името на премиера.

Прокуратурата иска постоянен арест за 10-те задържани данъчни

Прокуратурата иска постоянен арест за 10-те задържани данъчни

Прокуратурата поиска постоянен арест за 10 от общо...

на 30.03.2018

Заради това разминаване Томова уволнява половината от хората в инспектората на здравното ведомство заедно с тогавашния му шеф и слага на негово място свой човек, който да работи под нейна диктовка. Запознати с доклада на Томова твърдят, че неговите заключения много приличат не реформаторски реванш спрямо министрите на Борисов и хората, които останаха докрай с него в предишното правителство, какъвто беше и Петър Москов.

Арестът на данъчните от отдела на мъжа ѝ и разследването около корупционните схеми в него вероятно ще разплетат конците на обвързаности между Тончо Томов и Мария Томова и злоупотребата с влияние. Всъщност Томов се е оттеглил от ръководен пост в данъчния отдел "Оперативен контрол" именно за да избегне обвиненията в конфликт на интереси заради длъжността на жена си.

Ръководството на НАП не вижда никакъв друг начин да преодолее негативните явления в този отдел, освен да го закрие и да прехвърли задълженията му към други звена в агенцията. Преди това обаче и обвиняемите, и разследваните ще трябва да опишат корупционните схеми, в които са участвали, пред службите за сигурност.

Днес данъчните готвят протест срещу разформироването на този отдел в цялата страна, което предвижда уволнението или преместването на около 300 души в други звена, но вероятно не са напълно запознати със случая, предизвикал крутите мерки спрямо тях.

Сподели:
свързани новини
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Оставиха в ареста 9 от задържаните 12 данъчни ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Оставиха в ареста 9 от задържаните 12 данъчни
Девет от задържаните 12 данъчни остават в ареста, реши...
на 30.03.2018
Данъчни излизат на протест, окупират НАП
Данъчни излизат на протест, окупират НАП
Данъчни служители ще протестират заради съкращаването на...
на 16.04.2018
Напиши коментар »
(22)
1
Браво на ПИК! Какво доживяхме само....Госпожа "YES', колко взима в ЕУРО? Направете разследване на всички хора от 2001год...къде са и кокво правят? След 9.09 е имало "Народен съд",...
2
Всички знаят и усещат, че рибата мирише от главата, но винаги изпълнителите и пионките си го отнасят,а не поръчителите и главните виновници В белите държави, към които нашите управляващи все ни водят, а всъщност все повече ни отдалечават на държавни служители се дават достатъчно, за да не се изкушават, но и наказанията са също жестоки. У нас им подхвърлят жълти стотинки и ги манипулират с всякакви средства за да си правят далаверите
3
https://www.youtube.com/watch?v=v7iTIbf_85w
4
.......А БОРИСОФ БЕИБЕ УНКЕР ДЕДО ГУ НАГРАДИЛЕ У КОСУВО С МИДАЛ !.... СЕДНО ФЕРМА У АМЕРИКА МУ ДАДИ 5 КИЛА ЦАРЕВИЦ !....МА КОИ Е ИДЬОТ !....
5
знаели са за Томов, но не го арестували по време на акция, а после пак нищо, един днес се изпусна в една телевизия, че имало натиска да запечатват търговски обекти веднага, което е било противозаконно, ама какво проверяват ,касовата книга и дали на стоката има цена и дали ви дават касов бон, наглите ревльовци, какъвто министъра такива и служителите
6
Май тя го ползва него и сега си изтрива ръцете
7
Проверете мизата на съпруга на министърката на туризма!!!
9
От първата Свиня до последния алабаш в областните управи са тотално корумпирани. Нищо няма да се промени, ако тези мръсници не бъдат изгонен от властта.
10
Браво ПИк! Семейство Томови са разкрити най-сетне! Смели сте! Доведете докрай тая пасмина - да излезе от държавната администрация. Тая случайно попаднала жена там Мария Томова следва незабавно да бъде уволнена! Най-позорно! Незабавно! Чадъра беше от нея! Грозно, гнусно, мръсно! Вън! Вън! Всичко, което написахте сигурно е малка част от пасквила и мръсотията, която са сътворили "силното" семейство Томови. Не съм гласувал за това семейство! А то е навсякъде! Там, където са парите! Проследете как и кога са назначени! Хората ще ви бъдат признателни - двама долни държавни служители по-малко! Направиха пари! Ще направят и частен бизнес! Но и това ще се види! Проверка на имуществото, обкръжението, контактите! Новата комисия за борба с корупцията, за която се гласеше Мария Томова да им започне проверка сега!
11
Явно старите методи за обогатяване и корупция се харесват и на новите , честни и демократични , герб-ови велможи.
12
А кой е началник на МС, където работи Томова като подначалник? Веднага от срам и съвест ( ако има) да си подаде оставка.
13
А кой е началник на МС, където работи Томова като подначалник? Веднага от срам и съвест ( ако има) да си подаде оставка.
14
Тая не е от ГЕРБ, друг премиер я назначи, но си вее перото без да и пука, тя и нейните протежета в Инспектората на МС. Сегашния премиер да ги уволни веднага!
15
За да си вее байряка толкова време въпросната Томова означава, че някой над нея и позволява и покровителства. Заради схеми и далавери бяха унищожени митниците, сега заради същите схеми се унищожава и НАП.Това са приходни агенции и вместо да осигуряват приходи, осигуряват изтичането на приходи към някой или някои. Компетентните хора се замениха с партийни неграмотни калинки, които стават точно за такива далавери
16
Измъкна се като мокра връв някъде по Брюксел.
17
Мария става държавен служител в правна дирекция, министерство на икономиката и енергетиката. Тя беше незабележима и невзрачна личност в министерството. Манталитетът й слугинажки, но имаше амбиции. По благоприятни стечения на обстоятелствата постъпи на работа в главния инспекторат на МС. Тя нямаше нужния опит, но под професионалните напътствия от колега се изгради като инспектор. За съжаление слугинажът си остана. След заемане на ръководния пост апетитът й към практикуване на власт се активира, видно от статията. На лице е нагледен пример за вредното въздействие при упражняване на власт от хора, които в същността си нямат капацитет за ръководител.
18
Явно си бесепарско тролче, защото така както според теб корупцията ке харесва на хората от ГЕРБ така и арестуват корумпираните служители на НАП, че днес взеха решение да закрият цялото звено в страната около 300 души, сигурно пак защото много им харесва на управляващите. Иначе когато "бореца" срещу корупцията госпожа Лъжа си открадна Техноимпекс и то безнаказано такива като теб я защитават. Хората не са толкова прости колкото смятат дебилите от БСП и ежедневно виждат, че хванат ри някой от ГЕРБ за нарушения веднага си плаща, а в БСП дори тези на които вече са повдигнати обвинения за престъпления си стоят в парламента.
19
Да eбa майка ти в пърхутливия гъз, тебе - също. Ти си обикновен лешов цървул, който не може да разбере, че ПИК се будалкат с такива като тебе. За каква Кунева става дума, след като началничката на инспектората на МС е пряко подчинена на Питека от Банкя ? Кунева ( и нея да eбa в кривата уста) отдавна не е в МС , а Томова продължава да работи там. Путьо, само ти още не си чул , че по голям крадец от банкянския Шербетчия няма в България. Той краде нон-стоп от всичко, да те eбa в простака. Накрая съсипа и окраде КТБ. Няма да пропусна и жена ти, ако имаш щерка и нея. Ще ви обърна бахурите и ще ги пълня до преливане.
20
А ТЪЙ ВЪ ИСКАМ,ИБЕТИ СА БА,НИ СЪ КАРАЙТИ БА И ДВАМАТА ШЪ ВИ НАДЕНА НА УЯ СИ ПОСЛЕ,МАКАР И С ПЪЛНИ БАХУРИ.
21
Тома се казва човекът, ходи на работа с ауди за 130 000 лв. и има часовници за още толкова. Той беше сивият кардинал на Оперативни проверки...шеф под прикритие
22
Неидентифицирани лица от позиции 18, 19, 20 са причината Република България след 29 години да е все още на дъното цивилизованото развитие на едно общество.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

- Мисля, че е политически некоректно да ме наричат мързелив. Предпочитам: "Човек с ограничено желание да работи".

няма нови новини
Днес: 122
hot
най-четени новини в момента
сега
1990
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Коцето аут от "Пайнер"! Царят на баладите прецакал шефа си с хонорарите от Брадъра и "Капките" - само в "Жълтите новини"
x
Класация! Ето кой е най-сигурният град в света
x