Вход
София
Времето в София 15 o C

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Ето как кметът на Сандански си е пуснал минералната вода до хотела в схема с шефа на ДНСК (ДОКУМЕНТИ)

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Ето как кметът на Сандански си е пуснал минералната вода до хотела в схема с шефа на ДНСК (ДОКУМЕНТИ)

на 21.08.2019
91965
13
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Ето как кметът на Сандански си е пуснал минералната вода до хотела в схема с шефа на ДНСК (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
21.08.2019
13
91965

Не спират схемите на кмета на Сандански Кирил Котев, разкриват документи, с които агенция ПИК се сдоби от свои източници в общината. Оказва се, че в абсолютно нарушение на закона Котев с помощта на ДНСК успява привидно да узакони прословутия си водопровод, за да захранва хотела на брат си с минерална вода.

Още през 2016 година Общинският съвет на града взима решение с номер 182/21.04.2016 г, в изпълнение на което кметът издава заповед № УТИ-121/22.12.2016 г., с която се налага строителна забрана (мораториум) за всякакъв вид строително-монтажни дейности върху всякакъв вид терени, попадащи в територията на парк "Свети Врач" и контактната му зона, които са публична общинска собственост. 

Близо година по-късно обаче градоначалникът Кирил Котев решава, че наложеният мораториум е пречка за личните му и семейни интереси и така издава заповед № УТИ-124/05.09.2017 г., въз основа на която главният архитект на Сандански арх. Красимир Петков издава разрешително за строеж на водопровода за минерална вода до хотела на брата на Котев и майка му.

С тази заповед Кирил Котев фактически еднолично отменя наложения от Общинския съвет мораториум, каквито правомощия той няма. Според юристи с действията си той осъществява състав на длъжностно престъпление по Наказателния кодекс.

Тази година събитията търпят нов обрат, като на 24.06.2016 година в абсолютно нарушение на Закона за устройството на територията лично шефът на ДНСК арх. Иван Несторов решава да издаде разрешение за ползване на въпросния водопровод, по който от година тече минерална вода, ползва се от семейството на Котев и гостите на хотела им. Така се оказва, че минералният водопровод функционира без да е въведен в експлоатация, а законът ясно казва, че това няма как да се случи.

Въпреки всички забрани за строежи в парк "Свети Врач" ДНСК издава разрешение за ползване № СТ-05-755 от 24.06.19, от което е видно, че имотът е в обхвата на мораториума. Тук възниква въпросът кой и как е мотивирал ДНСК, за да си затвори очите и да изготви това нищожно разрешение за ползване на мистериозния водопровод.

Припомняме, че кметът Кирил Котев е разследван вече повече от месец от Етичната комисия към ГЕРБ, която бе създадена по личното нареждане на премиера и лидер на партията Бойко Борисов. Идеята на комисията бе да разглежда жалбите, постъпили към кметове на ГЕРБ, като именно градоначалникът на Сандански бе един от първите, който попадна под проверките. За момента обаче няма никакви резултати.

Ако шефът на ДНСК и прокуратурата не се намесят светкавично, ще пропадне възможността парк „Свети Врач” в Сандански да бъде обявен за паметник на градинарското и парковото изкуство по Закона за културното наследство.

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 17541
архив
Мъжът ми си мисли, че е кон, докторе! Това е ужасно! Ще можете ли да го
излекувате?Да, госпожо. Но трябва да ви предупредя, че лечението ще струва много!О, няма значение! Откакто започна да печели надбягванията, нямаме проблеми с
парите.
няма нови новини
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
сега
1497
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов проговори за оставки и разкри как Христо Иванов тайно ходел при него (ОБНОВЕНА)
x
Седем неща, които пречат на мъжката ерекцията
x