Вход
София
Времето в София 19 o C

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Жесток скандал с уволнението на шефката на "Дума" - Велислава Дърева размазала Корнелия Нинова

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Жесток скандал с уволнението на шефката на "Дума" - Велислава Дърева размазала Корнелия Нинова

на 29.08.2018
402434
34
РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Жесток скандал с уволнението на шефката на "Дума" - Велислава Дърева размазала Корнелия Нинова
Автор: ПИК
29.08.2018
34
402434

Смяната на главния редактор на в. "Дума", за която ПИК съобщи пръв, е била съпроводена с мощен скандал между лидерката на БСП Корнелия Нинова, водещите журналисти от изданието и новия им началник Йордан Мичев, който застана на мястото на ценената от колегите ѝ и от социалистите Таня Джаджева.

Това научи ПИК от отлично информирани източници от "Позитано" 20.

Нинова извикала колектива на "Дума", за да им съобщи, че уволнява предишния главен редактор и назначава нов в лицето на Мичев, който също бил там. Събранието се провело в присъствието на цялото Изпълнително бюро на партията, което традиционно заседава във вторник.

Нинова заявила на Джаджева, че я търпяла две години и е чакала да се справи с вестника, но тя не успяла. Журналистите изслушали обвиненията ѝ, че изданието не е опозиционно, че не задавали неудобни въпроси на ГЕРБ, че не правели разследвания и репортажи за мъката на хората по места, макар изданието да разполага само с една катастрофирала кола, която стои в гаража, и че тиражът на партийния вестник бил нисък.

Всички аргументи на Нинова били остро оборени от доайените на "Дума" Велислава Дърева и Веляна Христова като абсолютно неотговарящи на действителността и просто като мними обвинения, за да бъде уволнена Джаджева и назначен въпросния Мичев, който се оказал протеже на Кирил Добрев. Самите аргументи на Нинова пък всъщност били не веднъж изказвани аргументи на Добрев, а докато траела цялата презентация Нинова пушела цигара от цигара от бездимните, снабдена с две устройства за зареждане - едно синьо и едно бяло, за да не губи време за паузи между тях.

Именно Кирил Добрев обаче стоял в дъното на неблагополучията на Джаджева след публикуването на нейно разследване за БАН и структури за обучение на политици, които се ръководели от приближени на ГЕРБ. От публикуваната снимка станало ясно, че в тези структури се обучават и членове на БСП, изпращани там именно от Добрев, макар партията да има такава структура, ръководена от Ивелин Николов. Джаджева още тогава била готова да подаде оставка, но била разубедена. Сега става ясно, че причината са били летните месеци, в които изданието щяло да остане без главен редактор до катапултирането на Мичев тази есен.

Мичев пък взел акъла на всички с биографията и изявленията си по време на неговото представяне. Социалистите отдавна знаят, че дейността му в Англия не е успешна, тъй като е откривал и закрива множество локални медии, а всъщност се е препитавал по древния емигрантски начин в обслужващата сфера на заведенията за хранене.

Това изобщо не му попречило да разкритикува работата на журналистите от "Дума", както е правил и преди във Фейсбук, където нарекъл редакцията гнездо на оси, змии и интриганти, вече заличена от профила му. На техен въпрос как ще работи с такива хора, той предпочел да премълчи въпреки настояването на някои от тях да им се извини за обидите.

Но за сметка на това вдъхновено разказал как малко преди срещата седнал в стола или кафенето на "Позитано" и се запознал отблизо с проблемите на хората от ръководен кадър на партията в Монтана. Цялото Изпълнително бюро, както и журналистите избухнали в луд кикот, защото въпросният партиец от Монтана бил един от най-големите опоненти на Нинова. Самата Нинова на три пъти се опитала да го прекъсне, но той настървено продължавал, без да разбира, че яко е сгазил лука.

Мичев не пропуснал да обяви, че той се е учил на журналистика от Валери Запрянов, когато за малко е бил в закритото вече сп. "Тема", откъдето е бил изгонен. Той е работил още в лявото издание "Земя", с което е свързан и Димитър Иванов. Някъде от това време датира и конфузната история, в която Мичев възторжен се върнал от среща със Симеон Сакскобургготски и предал на Димитър Иванов специални поздрави от него. На учудването на Иванов, че той не познава бившия цар, Мичев отвърнел, че цяра го познава. Малко след това, на среща организирана от Сакскобургготски с собствениците и главни редактори на медии Димитър Иванов благодари на цяра за поздравите, но се натъкнал на неговото недоумение с обяснението, че двамата не се познават. След известно време Мичев се простил със службата си в "Земя".

Сега обаче Нинова го е наела да ръководи информационния пул от "Дума", сайт и заченатата преди две години, но все още неродена червена телевизия, заради което журналистите от вестника и едничката, обслужваше сайта на изданието, си казали: "Боже, какво ни сполетя - да ни ръководи този ходещ гаф, който дори дебютира при нас с летящ гаф". На техен въпрос кога ще се появи при тях да ги ръководи Мичев отговорил: "Когато реша", макар вече да се е похвалил във Фейсбук с назначението си, а те изпаднали в поредния шок, когато на око посочил трима души от сегашния състав, които да го заместват.

Доайенката Веляна Христова веднага излязла в отпуск, зам.-главният редактор също е в отпуск, Мичев още не е решил кога ще поеме поста, така че в момента "Дума" е без ръководство, а двайсетината журналисти във вестника, чиито заплати не надвишават 1000 лева, гадаят на пъп и на боб какво още може да им се случи, след като новият им началник се хване на работа.

Припомняме, че сменената Таня Джаджева беше близък помощник на покойния баща на Кирил Добрев - Николай Добрев, а сега синът му участва в нейното изгонване.

Сподели:
Напиши коментар »
(34)
1
Е сега Нинова вече ще го "отнесе". Мъжкараноооо с Дърева не моеш се пребори Тя е от столетия в Дума.
2
по-паметливите си спомнят че Джаджева беше любовница на Николай Добрев.
3
Дърева още ли ходи н.доклатена и мръсна, казано от тогавашното сдс, плюнки много по дърева хохохо у стайоя
4
Самоизяжте се сФине булшевишки.
5
Правилно ! Щом Борисов не е виновен за всичко , което става в държавата , в градовете , в селата, в паланките , дори и по всички земни кълбета , ВЪН ! Браво ,Корнелия Импексова , Бенчева , Радева !Вън всички , които денонощно не плюят по ГЕРБ !
6
цялата истина за рептилоидите https://bit.ly/2BZHQLa
7
Този от снимката да не е Киро Контрабандата?
8
9
КОЙ НЕ ПОЗНАВА КИРЕ КОНТРАБАНДАТА ? ИЗВВЕСТЕН С КУФАРИТЕ С ВАЛУТА НА СРЪБСКАТА ГРАНИЦА. СОБСТВЕНИК НА СПА КОМПЛЕКСИ В КОЮСТЕНДИЛ И БЕЛЧИН БАНЯ ЗА МИЛИОНИ ЛЕВА, ВЕЦОВЕ, ЕНЕРГИЙНИ ФИРМИ. МИЛИОНЕР НАРЕКЪЛ СЕ СОЦИАЛИСТ. СРАМ И ПОЗОР ЗА БСП.
10
Превтасалата крушовишка спържа, в критическата ѝ възраст няма кой да я плющи по тлъстия дирник и да чегърта дъртата ѝ, одимена шундерица, така че по цял ден изпада в гърчове, съпроводени с неразбираема и обилна логорея. Тази симптоматика е много тревожна, защото е освирепяла за масур и, както казва народът, „Ибе ѝ са, та не види две“! Това неминуемо я докарва до политически припадъци, изцепки и гафове, които впрочем отдавна са реалност. Най-добре ще бъде да се събере консилиум от видни ветеринари, които да предпишат поне един магарешки масур седмично на дъртата биволица, за да може поне да фъфли членоразделно. В противен случай не само политическите опоненти ще си умрат от смях с нея, ами и местните партийни организации ще станат пишман що си докараха такава гньетава дрънда до главата!
11
Някога синя демократка, днес - червена диктаторка... Каква еволюция !
12
Поредната фабрика за лъжи във вестник Чума,
13
Резил ,резииил ! Абе ,драги социалисти,докога ще ядете лай.ата на Нинова ,какво още чакате ?! Не виждате ли ,че рейтинга на БСП се срина до под земята ,не чувате ли какво говорят хората ,не ви ли стана ясно ,че Нинова е луда за връзване и че ще ви унищожи вековната партия със своите истерии ,със своята лакомия за влст и пари ,с тоталната си неадекватност ,с безкрайните си лъжи ,клевети ,завери ,конспирации и сплетни ?! Не ви е ясно ,нали ?! Защото сте социалисти.
14
Тази сутрин бдителни баби са забелязали Баце да влиза в черквата в Банкя, да се кръсти и да пали свещи дано стрина Кукундрела Сланинова остане начело на позасранци, докато окончателно ги закопа, бухахахаххахахааа!
15
Слушам гюрюлтия в малотиражката "Бум-бума". Някой чете ли този стенвестник с неподвижни репортери (20 журни по 1000лв)? И Дърева твори новини там! О, боже!
16
НИНОВА ДА ИМ ДРУСНЕ ЕДИН КЮЧЕК НА ДЕБИЛИТЕ НА НЯКОЙ КОНГРЕС И ТЕ ПАК ЩЕ СИ Я ИЗБЕРАТ! КОГА ДРУГ ПЪТ БСП СА ЧУВАЛИ ТОЛКОВА ПЪТИ - ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ОСТАВКА НА ББ, ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ" ДА СЕ ИСКАТ ВСЕКИ ДЕН? А ТОВА ГАЛИ УХОТО, ТОВА Е МУЗИКА ЗА ДЕБИЛИ ЕМБЕЦИЛИ И ИДИОТИ! ЗА ТОВА ТОЛКВА МНОГО Я ОБИЧАТ.
17
Това е другари паралелната държава на Импексовата барсала. На това БСПдирастията водена е Импекса, Фарчилото шербет и Кнтрабандиста, викат свобода на словото и печата, и журналистика на светло. Ако не правиш вестник угоден на Импексовата нарко зевисема курабия, ти бият шута..
18
Това ще е новия морал на червените гниди, дето го измисли червената свеня Сланинова, на Бузлуджа. Не чче мие жал за червените ж/урналя, които си заслужават жалката съдба, ми е жал за свободата на словото, в жалката им червена партия. Значи не е важно един вестник да е обективен, а да е изпълнен със лъжливи новини, да е опозиционен, и да пише само опорните точки на господарката си. Това дори го няма и в платените медии на Прокобата и Шише ма. Ама барсала крадлива, дори и червените бабички имат Интернет, и не можеш вече никой да излъжеш, бе боклук недодръгнат.!!
19
Е,ама тоя мичев,точно като киро.Лика-прилика.И от двамата такъв инетелект се излъчва,че веднага ще започна да си купувам "Дума".
20
Нали като се съберат червените пачаври, на кючек ги избива, така Биволицата и Контрабандистът танцуват и ликуват, опиянявайки се от човешката трагедия! Няма ненаказана наглост и престъпление срещу България! Тяхното не се губи, колкото и истерично да се хили г-жа Лъжа, рано или късно ще си плати за мизеверлъците с България!Дори и парите на Цветан Василев няма да спасят от разпад БСП-ЕООД Корни и Радев - ОПГ !
21
На 9-ти септември ще се проведе обединителен конгрес между ГЕРБ и БСП, защото принципна разлика между двете компартии няма. Ще бъде възстановено името на партията - БКП. Начело на БКП ще бъде избран др. Бойко Борисов като най-добър ученик и продължител на делото на др. Тодор Живков. Корнелия Нинова ще бъде изгонена от партията, защото се е занимавала с престъпна разбойническо-мениджърска приватизация в ущърб на интересите на трудовите хора.
22
...........МНО ПАРТИЗАНИ НА 9 СЕПТЕМБЕРИ.....ЕДИН Т ЖИФКОФ......МНО ПУЖАРНИКАРИ НА 10 НОЕМБРИИ.....ЕДИН Б БОРИСОФ !......Е КААК НЕМА СЕ СРЕШНАТ.... И ЛУБОФ ЛУБОФ.....А ЦАРО СФОДНИК !......ПОСЛИ СИ ПРАИЛИ ТРОИКА !......./ УТ ТАМ ИДВА ТРОИНА КОАЛИЦИА......КОИТУ НЕ ЗНАИЕ ! /......
23
Евала, како Кури , ти си единствената , която ше разтури 127 годишна Партия ! Ама като са путяци и те търпят ....
24
Червените канибали ще се самоизядат . Моля ви другари - правете каквото искате но само не ни гонете Техноимпексова . Защото ако е изгоните - няма кой да ни играе кючек , няма кой да ни хвърля гюбеци , няма кой да ни разтърсва до полуда цици . Че сте мръсници това е ясно - но поне изпълнете това наше желание - не закачайте Техноимпексова
25
По начина на писане, стилистика, словоред, изказ..... и децата могат да разберат кой въшкав въшльо или въшла от ПИК е написал/а поредната плювня против Нинова, Радев или съпругата на Радев. И кое от написаното няма нищо общо с истината. Горната повърня е написана от красавицата Ива Николова, например. Как може да допуснете тя, началникът и с плетените сандали и колежката и Мастиябаркова да ви пързалят всеки ден ? Погледнете нагоре и вижте колко простаци хвърлят къчове от радост, четейки тази измишльотина.
26
А кое не е истина за Импексова и Контрабандиста ? Моля ... ? И двамата станали по криминален начин милионери "ронещи сълзи" за бедните хорица. Трябва да си голям дебил за да им се вържеш.
27
Когато поръчах това лекарство, ноктите на краката ми бяха в отвратително състояние. Вече си мислех да си махна ноктите с лазер-две години носех само затворени обувки заради гадните гъбички,благодарение на този крем се спасих завинаги http://bit.ly/2oOsQJq
28
Тъй като и Баба Яга е бивш кадър на "Дума", дали тя е писала този материал?
29
Горе драскащите декларират,че не четат в-к "Дума...що ли толкова им пука, кой ще я списва? Ама, страх лозе пази!
30
Ехааа, ето това е анализ на вестник Дума и смяната на редактора. Аз не го чета и купувам, не ми е интересен. Вие сополкьовци от редакцията, какво плачете на чужди гробища? Нали са скапани и никой не го чете? Тяхна си работа. А коментарите ви, които пишат красивите и умни журналистки от вашия сайт, особено няколкото служители показват едно, от улицата ли сте ги събрали или от някое отрезвително? Същевременно претендирате за сайт с качествен анализ и много читатели. Не разбрахте явно, с тези коментари наливате вода в мелницата на БСП и нейната лидерка. Била забогатяла, с Бащицата останал само с 30 000 лева събрани от неизползвани отпуски. Кой унищожи ТР и защо? Какво изтри Бащицата, фирмите чрез които изнася милиярдите и пазарува в Испания къщичка на либето и детенцето, на другото деренце едно замъче в ЛА само за 300 милиона и едно Бугати Чирон за 1.5 милиона. Кво лошо, да имат дечицата и да не гладуват. Дами едно е лошо, парите са на Българския народ, от здравеопзването, лекарствата, болниците, образованието, спорта, инфраструктурата, социалното дело, съдебната система изцяло купена и зависима от него. Радев и Кирнелив са виновни? Те ли управляват през последните 10 години или Радев с Кури но зад Бащицата? Чудно ми е едно, един сайт трябва да има някаква интелектуалност, обективен анализ, журналистическа стойност. А четем словоизлияния с характера на детски летни диарии от видимо увредени примати, на които се плаща нещо. Явно коментиращите са вид човешки мърсоли, които не мислят, че с този начин работят против работидателв си, който е пътник. Съдбата му е решена в САЩ и побързайте да му благодарите за кинтите които сте получили. После няма да има защото Той нема да миже да краде!
31
Лелеее, какви платени дрисъци пишат тук. От къде ги намира шефчето не знам. Да се смееш или да плачеш!
32
хамчи той тоз вестник още ли съществува!?........последният да изгаси лампата и да дръпне шалтера! Продев ще се обърне в гроба, ако може да види какви отрепки се намърдват във вестника! Дърева и по-кадърните по-добре да направят един сайт и да пишат и публикуват в него, отколкото да се занимават с разни партийни молотиражки. И без това този вестник никой не го чете.
33
Нищо не пишете за ролята на Сивия кардинал при тези процеси - Владо Тополски. Време е някой да каже цялата истина за вестник "Дума"!
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
преди 39 минути
Уилям и Кейт са в отпуск
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 11347
архив

Викам си:
- Престани да си говориш сам!

И после си отговарям:
- Ти ли ще ми кажеш, бе!
И така си се скарах, че сега от два дни не си говоря...

няма нови новини
Днес: 208
hot
най-четени новини в момента
сега
2899
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Георги Марков размаза БСП с култова реч: Бойко ви би сам със 70 на 30%, яви се гол като пушка, без партия, без субсидия...Машинно-немашинно, вие губите избори след избори (НА ЖИВО)
x
Ето 7 причини да изберете развода пред нещастния брак
x