Вход
София
Времето в София 22 o C

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Източените данни от Летище "София" разкриват мръсни зависимости между Румен Радев, Корнелия Нинова и благодетеля й Христо Михайловски

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Източените данни от Летище "София" разкриват мръсни зависимости между Румен Радев, Корнелия Нинова и благодетеля й Христо Михайловски

на 15.09.2019
133948
32
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Източените данни от Летище "София" разкриват мръсни зависимости между Румен Радев, Корнелия Нинова и благодетеля й Христо Михайловски
Автор: ПИК
15.09.2019
32
133948

Лъсна пряка обвързаност между аферата около служебния кабинет на Румен Радев с пробива в националната сигурност с източване на данните от Летище "София" и лидерката на БСП Корнелия Нинова, която го издигна за президент. Оказа се, че новоизбраният държавен глава е трябвало веднага да се отблагодари на Нинова, като вкара първия й благодател в буквален и преносен смисъл - Христо Михайловски, в борда на директорите на летището, и то точно когато започва посегателството върху информационната база.

Това става веднага, след като Румен Радев назначава служебното си правителство. Още на на 17.02.2017 г. новият министър на транспорта, информационните технологии и съобщения Христо Алексиев сменя борда на директорите на едно от ключовите предприятия в ресора му – Летище Софя ЕАД. На мястото на освободените са назначени Пламен Станчев, Христо Михайловски и Красимира Мартинова.

Именно Христо Михайловски, който е зет на бившия председател на Народното събрание Йордан Соколов по време на управлението на Иван Костов, вкарва Нинова в приватизаторските афери от онова време с протекцията на жена си, която е състудентка и близка приятелка на Корнелия Нинова и топла връзка между тях.

Освен Нинова, Михайловски вкарва и мъжа ѝ Митко в ръководните органи на три от общо 10-те за двамата външнотърговски дружества за приватизация чрез РМД, станала известна като работническо-ментърджийска. Това са прочутото вече "Техноимпекс", където управлявала червената днес лидерка, "Техноимпортекспорт" и "Минералимпекс", в чиито Съвет на директорите пък влязъл съпругът й Митко Нинов.

В правителството на Костов Михайловски е зам.-министър на Валентин Василев, който ръководи ведомството на търговията и туризма. Точно това министерство се занимава и с приватизацията на външнотърговските дружества, където е намесена Корнелия.

Ето какво казва самият Валентин Василев по този повод:

"Аз назначавам Корнелия Нинова с моя подпис, която е готова да изпълнява програмата на Обединените демократични сили. И в моето министерство, това че тя кандидатства и застава в едно такова управление, значи тя е съгласна. Тя много добре знае какво предстои да извърши СДС. Процедурата беше такава: най-напред ресорният заместник-министър, тогава  Христо Михайловски, проучва, накрая одобрените са минавали и през моя кабинет, за да имам визуален контакт с тях, водел съм разговор с почти всички важни назначения".

Така с протекцията на своята жена Михайловски превръща едва 28-годишната Корнелия Нинова в изпълнителен директор на "Техноимпекс" и председател на борда на директорите на "Техноимпортекспорт", за да бъдат приватизирани.

Както вече е известно, "Техноимпекс" е приватизиран по същата схема схема, по която и "Каолин" от подсъдимия олигарх Иво Прокопиев - дружеството първо се обезценява, след това се плащат само 10% от цената, а останалите пари се внасят във вид на компенсаторни бонови, т.е., безполезни хартийки. Накрая приватизираното за жълти стотинки дружество с огромни материални и финансови активи преди покупката се продава срещу огромни пари.

А през пролетта на 2017 г. Нинова успя да се отблагодари на Христо Михайловски за назначенията на семеството си, след които дори се сдобива и с два апартамента, като го вкарва чрез Румен Радев в борда на директорите на Летище "София", което в онзи момент също е подготвяно за голяма сделка с много милиони - концесия. Няма спор, че Михайловски е с огромен опит в приватизацията, макар и наричана "разбойническо-ментърджийска".

Припомняме, че по това времме на сладък пост на летището работи и сестрата на Румен Радев. Лозана Странджева преди години е летяла като стюардеса, а през 2007 г. тогавашният шеф Пламен Станчев, който сега бе върнат от президента като директор на летището, я назначава в информационния отдел - според признанията му - по ходатайство на червения министър Петър Мутафчиев.

САМО В ПИК: Гръмна афера с президента Румен Радев (ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК: Гръмна афера с президента Румен Радев (ОБНОВЕНА)

Грандиозна афера, засягаща националната сигурност, в...

на 13.09.2019

Тъй че към поредицата от задкулисни зависимости на Румен Радев и Корнелия Нинова се добавя и още една - по чие настояване, с какви мотиви и за каквип заслуги зам.-министърът от правителството на Иван Костов - Христо Михайловски, влиза в борда на директорите на летище "София", когато там се разиграва пробива в националната сигурност?

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(32)
1
И трите Импексови курабия, веднага в затвора!!
2
Боже простотия човешка уникална идиоми са П...агенцията
3
МИХАИЛОВСКИ И ПОДАВАШЕ САЛАМА НА НИНОВА НА МЛАДИ ГОДИНИ! ОНОЖДАШЕ Я КАТО КРУШОВСКА БИВОЛИЦА НА СЕЛСКИЯ МЕГДАН!
4
Източването на данните на НАП и фаталните последствия за 5 милиона българи защо изобщо не ви интересуват. Не само НАП, всички държавни институции са хаквани нееднократно и държавата е ощетявана с стотици милиони и милиарди. Казват, че вече 4 милиарда ни струва електронното правителство на Дончев, а резултатът е катастрофален. Кой лапна тези 4 милиарда?!
5
Е РЕЗИДЕНТА си е чист Хасковски ПОМАК.
6
КОРНЕЛА , Решетников , Радев , Николай Малинов - ГОЛЕМИО РУСОФИЛЬ , който ЩЯЛ да заздравява БЪЛГАРО - РУСКИТЕ икономически отношения , всъщност се занимава с ШАНТАЖИ в икономиката на България и отношението ни с Русия като дипломатически фактор .Дори и Путин се смее на нашите “ русофили “ , които така спекулативно разнасят и поднасят “ ЛЮБОВТА СИ КЪМ РУСИЯ “ на язовир Копринка !
7
За Радев 2млн.гласуваха по време на мандат на ГЕРБ,а за БСП в мандат на Служебно Правителство на БСП - Радев,се сринаха на 800х.!В момента за БСП са 400-500х. с тенденция за намаляване по природни причини!С номенклатурни номера,Нинова се превърна в несменяем диктатор!Обгради се с послушковци,изгони всички,които я подкрепиха за вожд на БСП,Радев е наясно,че единствено и само червения електорат го харесва безусловно!Нормалните хора или му се подиграват, или го презират,но за него няма да гласуват втори път! Притеснен е от преждевременна уволнявка по чл.103(2) за което са необходими поне 30 гласа на БСП, това е причина да желае овладяване на БСП!Мераци и претенции вселенски, манталитет махленски!
8
Вероятно за хранениците на дебелото момче на ДПС е пробив в сигурността да се блокира достъпа до данни на техните хора, които естествено се предават на турците, които пък са били толкова уверени, че летището е тяхно, че са си наслагали такива огромни реклами на летишето, че наистина можеш да се заблудиш. Има още българи, които бранят националната сигурност и не позволиха турците да превърнат летище София в резервно за истамбулското с основна дейност карго на дрога например и всички пътуващи на отчет в Турция. Хората гледат, някои могат и да мислят... изборите минават, парите ще посвършат, ама и трафикът ще оредее...
9
Какво искате,световно неизвестните Радев и Нинова да ги канят по света,за тях място няма не по света,а и у нас!Болните червени пенсии и миризливите зелени чорапи се пените и подмокряте само от мечта за власт!БСП+Радев сте за бунището не само на историята,а буквално!Др0гари пазете си ченетата,защото ББ може да не отпусне гювеч за нови!Смешници и палячовци с мераци вселенски,а манталитет истерично-махленски!Проклети да са всички звездочели българофоби,готови да легнат на СССР,да я последват дано!
10
Костов предаде синята идея. Той разби СДС на малки бутикови партии чието его е толкова голямо, кои са по умните и красивите, че те никога няма да намерят път към себе си и да се обединят
11
Баце ви, по-нисък от тревата, по-тих от водата, не смее шортички да навлече за мачле Даже е забелязан да обикаля училища...
12
СЕГА излиза с декларация Корнела ЧЕ Бойко “ спрял “ БНР ..малейййй....А БНР сами си спряха сигнала , за да предизвикат гражданска война ..това е истината ...има комунисти - чуждопоклонници в БНР - Волгин , Железова , Янкулова , Великова и др. , които пропагандират Москва и социализъма на Съветския съюз и не искат да си свалят комунистическия БАЛТОН !
13
Няма как по времето на Радев турци, помаци, цигани бяха в строителни войски, не караха самолети. Плевньо си е помак, това вече е истина.
14
Отвсякъде има течове, към Анкара Вашингтон и Тел Авив,
15
Радев или Борисов ще лапне дебелата комисионна за концесията на летището?! И защо толкова бързат да се отърват от държавни печеливши дружества?!
16
Ние всички в герб обичаме да лижем задника на Америка но сме арогатни крадливи и нямаме никакъв мозък в главите си.
17
За десет години всички политически сили са били в управлението на държавата, в това число и двама президенти. За съжаление всички се провалиха с изключение на ГЕРБ, която остана най устойчива във времето и разполагаща с достатъчен експертен потенциал. Глупост е да се клати стабилноста на развитието заради мокрите сънища на две-три кухи лейки...Нека разума да наделее над популизма.
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Вървете се прегледайте!
20
Драги сънародници,в белите държави на льотчика и дебелата крадла политическте им напъни трябва да свършат дотук. Като си избирате боклук за подлога президент чакайте от него накълва промяна.
21
Слушай Недьо, онци ден докара една тумба патладжани да плашиш хората които протестираха срещу Откачалкото Ванчо Гешака. В ги дъбръо отново, нападнете първо президента и жена му, премахнете ги и запалете президентството. После нападнете Кака Кури, тя охрана няма, един дечко се върти около нея, врътнете му два шамара и от Позитано помен нвма да остане. После да отидат в село Крушовица и го запалят, помен да не остане от нея! След това Гешака ще каже, че няма престъплрния, всичко в било Народна воля и никой няма да бъде осъден. Цялата преса ще бъде на Падушаха и онзи Шиши в което ще има само хвалебствия, колко е дал, отпуснал, разрешил, направил народа да живее и си пее. Всички партии отпадат, остава най-великата, в която гласуват 99.99% от населението. Остава само да се смени името на България което ще стане Велика България на Единствения и Неповторим Вожд Великия Мъдрец от село Б.
22
А за бабата на Радев нямате ли някакви криминални прояви? Жалко. Интересно е да се наблюдават предсмъртните предизборни подритвания на герберите. А Радев си е Радев. Супер Президент,колкото и да не е приятно на някои .
23
В годините на развития социализъм, другарите дето бяха по-равни от равните, завършваха като Манолова висши партийни школи.Там ги обучаваха по елитните дисциплини яденИе и пиенИе.Учеха и езици,като телешки паниран,свински пържен и т.н. А на другарките в по напреднала възраст дори им усигоряваха млади, напращяли комсомолчета да им погадаличкват да не казвам кое, че няма да сбъркам
24
Ето това е журналистическо разследване, конкрртно, ясно, веднага да се образува наказателно дело срещу тези предтъпници президента и Каката. Възхищавам се от непримиримата журналистическа активност на този елит от журналисти в тази медия! Громят ли громят продажните лица в политиката ни! Един въпрос, защо само тези се нападат? Има и други които имат имения в Лос Анжелис за 350 милиона долара, къща в Барцелона за 1.8 милиона евро, около 40 милиярда по офшорни сметки, гадже в Барцелона на което просто 2 милиона евро за семки и бонбонки. И без никакъв трудов стаж!! И още една група които накупиха апартаменти за по 1 милион и милион и половина евро. Те кога? Обективността ви драги професионалисти го изисква. Покажете я!
25
Kvi zavisimosti be.kvi 5 leva,razvintena fantazia. Golem strah vi nalegna eri,pod vsiaka tranka nadnicha vrag,po-divi ste i ot moite ovce. Haide holasn,BOKO i bez tova kaza,che vi spira krancheto tochno na PIK!!!!!
26
Зависимостта ни от тиквите става все по-зловеща и неразривна. Особено от главната тиква. Защото , ако не е ТОЙ , няма кой да ДАДЕ , да ПОЗВОЛИ , да ПЛАТИ , да РАЗРЕШИ , да ОДОБРИ , да ОПРОСТИ , да НАКАЖЕ , да СМЪМРИ , да БЛАГОВОЛИ. Той и само той е човекЪТ ! Той е и баща , и майка ,всьо и вся ! Истински великан и полуБОГ ! В него ний се уповавами и за него ний живеем. Та те това е зависимост , оставете Радев на мира !
27
ДАЛАВЕРЕЖИИИИИИИИИИИИ
28
ИМПИЙЧМНТ ! НЕЗАБАВНО!
29
ИМПИЙЧМЪНТ на кауня, ВЪН от Б-я!
30
поредната простотия на пик а токуда като стана турска болница не са източени данните на българите
31
пълни глупости пишете! какви точно данни са източени от ЛС? и защо пейков е подписал документа? Големи сте гнусари.... що не кажете как се източват данни от нап?
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 13984
архив

В автосервиз докарват силно катастрофирала кола. Шофьорът пита монтьора:

- Прощавайте, може ли да се направи нещо с тази кола?

- Естествено! Трябва да й се свали предната и задната броня и между тях да се сложи нова кола…

няма нови новини
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
сега
2539
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Михаела Маринова разбива клишета - вижте как поп звездата тества любовта на футболист на ЦСКА с театър и симфоничен оркестър
x
Кои са най-големите късметлии тази есен според зодията
x