Вход
София
Времето в София 18 o C

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Как Корнелия Нинова фалира БСП по схемата на "Техноимпекс" - лидерката оттеглила оставката си, за да покрие следите на потрошените 25 милиона

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Как Корнелия Нинова фалира БСП по схемата на "Техноимпекс" - лидерката оттеглила оставката си, за да покрие следите на потрошените 25 милиона

на 18.06.2019
189857
45
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Как Корнелия Нинова фалира БСП по схемата на "Техноимпекс" - лидерката оттеглила оставката си, за да покрие следите на потрошените 25 милиона
Автор: ПИК
18.06.2019
45
189857

Истинската причина за оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова, с която лидерката потресе конгреса на 16 юни, е опразнената партийна каса на прага на местните избори и неспособността на сегашното ръководство на БСП да замете следите на финансовите течове и да попълни липсите занапред втолкова кратки срокове.

Това разказаха пред ПИК отлично информирани източници от "Позитано" 20.

"Партията е фалирана изцяло по схемата на "Техноимпекс" - след като Нинова е приватизирала дружеството. Тя го декапитализира, макар да го поучава с 1,8 милиона долара суха пара в касата му и значителен брой доходоносни имоти в чужбина. Въпреки че до ден днешен не е ясно откъде е взела онези 700 000 лева, за да купи акциите на дружеството, още тогава ястава ясно, че парите от касата му са източени.

Горе-долу същото стана и с БСП, макар да е ясно, че 25-те милиона лева в партийната каса идват от държавната субсидия, но тъй и не се знае къде са отишли", коментираха пред ПИК социалисти, които са прегледали много внимателно отчета, предложен от Нинова за тяхно ползване по време на заседанието на 49 конгрес в неделя.

Както ПИК разкри, от разчетите на Нинова става ясно, че 10 милиона партийна пара се губи безследно само за последните 5-6 месеца.

По признанията на самата Нинова, а преди това и на Румен Овчаров, с днешна дата в касата на столетницата има едва 300-400 лева, макар за 2 години там да са влезли около 25 милиона само от субсидиите, без да се брои членския внос. За липсващи 7-8 милиона лева публично спомена и депутатът от БСП Красимир Янков.

ПЪРВО В ПИК: Боян Чуков съсипа Корнелия Нинова след цирка с оставката: Дребно измамничество!

ПЪРВО В ПИК: Боян Чуков съсипа Корнелия Нинова след цирка с оставката: Дребно измамничество!

Корнелия Нинова демонстрира дребно измамничество по...

на 17.06.2019

Огромните харчове на червените пари били направени още преди кампанията за европейските избори, проследили са социалисти. Ниинова и дясната ѝ ръка Кирил Добрев пръскали средства наляво и надясно за журналисти, соцциолози и за мъртвородената си телевизия с твърдото убеждение, че след евровота се отива на предсрочни парламентарни избори и паричните потоци отново ще потекат към хазната на БСП.

Само за услуги Нинова е декларирала пред Сметната палата, че е похарчила близо 6 милиона лева, макар да не е ясно какви са тия услуги, които струват 6-годишни субсидии на партията след тяхното намаляване, което ще бъде гласувано окончателно в парламента.

Обкръжението на Нинова е в дива паника и за това откъде ще намери пари след изборната си загуба на евровота и след отвратителните скандали по спасяването на Нинова на лидерския пост, които напълно са сринали авторитета и доверието в столетницата, особено сред бизнеса.

До края на годината БСП може да разчита само на още  500 000 лева от държавната хазна, а предложените промени от Министерския съветт за намаляване на партийните субсидии - на още 1 000 000 до края на 2020 г. През това време обаче трябва да се проведат и местни избори, за които по принцип са нужни доста повече средства, отколкото за национална кампания, иззчислили са червените.

Бизнесът на централно ниво и по места рязко се е отдръпна от БСП не само заради сринатата репутация на партията, но и заради остро конфронтационното ѝ поведение спрямо ГЕРБ. Нападките на червената централа към управляващите създават несъществуващи пропасти между двете партии по места, включително и по въпроси, които изискват общи решения и пряко засягат бизнеса, заради което той отказва да подкрепя войнствената опозиционна партия.

"Нинова нали призова бизнесмените да си затворят портфейлите. Е, затваряме ги. БСП няма да види нищо от нас", коментираха работодатели пред ПИК.

Освен това най-големите спонсори на столетницата като Миньо Стайков и други са в ареста, а друг техен благодетел в лицето на Валентин Златев вече изгуби дооходоносния си пост в "Лукоойл", чрез който финансираше и БСП.

Заради финансовите неблагополучия към закриване отива и партийната телевизия, която гълта по 3 000 000 годишно, а с намалените държавни траншове вече няма на какво да разчита. Под огромен въпрос преди местния вот остава и финансирането на местните структури, които Нинова е направила платени, но само на местата, където са внедрени нейни хора.

В момента цялата битка на Нинова и кликата ѝ срещу намаляването на събсидияята е именно заради невъзможността им да покрият финансовите липси в партийната каса, както и за да се докопат до нови парични потоци. Те дори свикаха консултации за отхвърляне на предложението на кабинета субсидията да стане 1 лев на глас, но на поканата им се озова единствено ДПС, които обаче искат пълната отмяна на държавната субсидия за партии. ГЕРБ отказаха писмено изобщо да разговарят по тази тема, а патриотите не се явиха на срещата днес.

"Трябваше да се сетим, че БСП ще последва съдбата на "Техноимпекс" - схемата по фалирането на партията е абсолютно същата и я прилага същият човек. Време е да поискаме ревизия на партията от държаавните органи и да сезираме прокуратурата", заканиха се пред ПИК социалисти.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(45)
1
12 лмн. евро за суперкомпютър. Какви суперкомпютри, какви 5 лева. Габриел, явно не знаеш, да ти кажа - у нас 25% от хората живеят под прага на бедност. У нас умират деца, защото няма пари за ЛЕЧЕНИЕ, у нас събираме капачки за кувьози, у нас висши чиновници имат частни асансьори и тераси за милиони, у нас хора умират, защото не дочакват трансплантация и т.н. И т.н. Не се лендзи от телевизора с многохилядната си заплата в евро, ами ела тук и иди в Северозапада или....или си вземай суперкомпютъра и отивай на Марс. А нас ни остави да оцеляваме, затънали в МИЗЕРИЯ и КОРУПЦИЯ. Д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрия "Св. Иван Рилски", Фейсбук
2
Не може на 17 минути да публикувате плювни срещу Нинова. Ускорете темпото ! Очакваме да го правите на 10-12 минути. Ако това не се случи, ще се наложи дружно да уважим съпругата на Heдялко, отзад и на сухо.
3
Ха ха ха, дори и да го лапа на Чалмата, пак няма да се докопа до народната пара. Имам чувството, че Импексовата Курабия е готова да ближе сладоледа на Чалмата, за да се докопа до парите на данъкоплатците. Българи ето това e Импексовия морал, на Импексовата Курабия, и шайката и, в Импексовата и паралелна държава, начело с Румен Пъпката, Импексовата Барсалата и бившата крадлива кучка Йо, на СС Момата!! ........................................................................................................................................ Заслепената от жаждата и за власт Импексовата Барсала , би по наглост и безочие Румен Пъпката, злобната и крадлива кучка Йо и СС Момата, взети заедно. Сънуваща власт гнусна Импексова курабия, е Божието наказание за тая мракобесна и крадлива болшевишка партия. След като разчисти, и малкото останали читави комунета, и ги замени с крадливи гнусни импексови БСПдирастчета, Импексовата Барсала която е с по нисък от магистрална труженичка морал, се е насочела в ограбването на червената каса, и това ще е началото на края, на нейната импексова шайка (партия), донесла милион злини и национални катастрофи на родината ни!! .......................................................................................................................................... Затова ще продължавам да питам, импексовата Курабия, Румен Пъпката Омбоцмана и СС Момата “ЗАЩОТО СА ЦОЦАГЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости и то с БАСЕЙНИ, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна Импекс струващ стотици милиони, а аз не. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една, само защото не съм Цоцаалискта ли, или защото не съм близала сладоледа на нечий премиер, неможах да се вредя като тях!!
4
НИЕ СМЕ УПРАВЛЯВАЩИ ДО 3253 ГОДИНА-БКП РЯПА ДА ЯДАТ
5
Много по-важно е как управляващите източват милиарди пред очите на данъкоплатците под всякакви форми, а партийните работи да си ги нищят партиите
6
Кво стана бе ПИК. Канадци и американци се избиха покрай Пловдив а Неделчо мълчи. Ердоган взе С400 от руснаците и в Бъгария всичко което хвърчи взе да пада. За какво са Ф16, които докато излетят яе ги свалят
7
Друг път си проявявал интерес към гъза на Heдялко. Сега защо само гъзъ на съпругата му ? Защо не се насилиш малко и двамата да ги уважиш ? Опитай. Знаеш, че Heдялко е лесен с този гъз тесен.
8
Това сигурно е поредната фейк нюз дело на ПИК.
9
Е, друго си е 43 милиона от хазната за една дупта , ама на наш човек
10
Щом П И К-льовците вече седмици наред плюят Корнелия значи тя е права.
11
отговор на коментар
1: Това което си написал е четиво за дебили.Това че има хора които живеят под прага на бедност не означава че останалите не трябва да се развиват.Страшно ти пасва определението дебил-социалист.Всички равни - гладни.Нима не знаеш че хора умират по цял свят,хора по цял свят не дочакват трансплантации.По цял свят има хора да спят под мостовете.А ако ти си оставен да оцеляваш както пишеш в мизерия и корупция проблема си е твой.Ако си мързелив и чакаш някой да те оправи - е изпуснал си влака.При положение че има толкова свободни работни места, при положения че три месеца не можех да си намеря работници от северозапада защото"те не работели за 700 лв" - да ги търся другаде - това ми отговаряха.Ако има гладни хора то те са мързеливи.В българия ако искаш да си нахранен и да си плащаш вметките можеш да го направиш без много усилия.Ако искаш повече трябва да се напънеш повечко.Всичко е в ръцете на искащия.
12
БСПдираската телевизия харчела само 3 милиона, то само заплата на кучката Йо Цв. Василев е била 700 000 евра, как ще работи в червената гейска телевизия!
13
А защо пропуснахте факта, че от 1 юли 2019 г ще трябва и да връщат надвзетите пари ? Как ще ходят на спа и скъпи ваканции червения елит на Корнелия? А на Бузлуджа кой ще им свири и пее за кючека ?Кой ще плаща на партизанските сбирки? Къде се скри милионерката " мама е кучка "? Закъсаха го яко!
14
СЪЩАТА РАБОТА КАТО ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМНИЦИ..... ХОРАТА ГОВОРЯТ ОТ 15год. ЧЕ ПАРИ ПОИСКАНИ ОТ ТЕЛЕФОН НЕ СЕ ДАВАТ... Е ТАКА СИ ГЛАСУВАТ ЗА ДОКАЗАНИ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ КАТО НИНОВА,ЙОНЧЕВА И СТАНИШЕВ.... А НА СТАНИШЕВ ЖЕНИТЕ ВСЕ ОТ РЕКЛАМИ КРАДАТ.
15
отговор на коментар
Абе дебил, откъде ще дойдат парите за бедните, ако не от високите технологии? Малоумнико, ние затова сме на това дередже, защото дебилите като теб убивате майка България.
16
Да, да права е.... и така права е е.ът (права) и леви и десни цоциалисти! Ха ха ха
17
За Партията която не се посвени да взриви през 1925 църквата Света Неделя, както и да организа другарските съдилища не представлява никаква трудност да провали всяко добро за България начинание.Oсобено сега след като им врътнаха кранчето.Всеизвестно е, че колкото е по-зле за населението толкова е по-добре за БСП-то. Неслучайно още през 1993г. руснаците със закон забраниха тяхната КПСС , защото проумяха къде са корените на злото и корупцията и рахатясаха , а у нас тези които опоскаха и продадоха държавата ни сега се правят на херувимчета и бълват ли бълват доноси и сплетни срещи всеки и всичко водени от една лакома за пари и власт лелка и неадекватното и протеже в президентството.
18
Като гледам другарката Импексова се сещам за един македонски филм със заглавие "Дзверо сака да рипа" …
19
за какво говорим тогава......?!!!! Нинова и Йончева реваха 2 години при положение, че имат 80 депутата, президент, субсидии, а накаря ФАЛИРАХА. И те като ТАТО - къде са парите. Може ли елементарна сметка да не можеш да си направиш-
20
Ще направиме магистрала,много магистрала.Общо 70 километра от както управляваме.От 11 000 км общо.Много краднахме ,ама комунистите малко са направили.Ние гербаджийчета сме комуняги,ама не си признаваме.
21
Моля ви другари , опростете и тези има няма 10 - тина милиона , та тя е Великият ни вожд , оставете я милата да ни "изтисква" , "изтисква " , докато ни умори .
22
Корнито не е виновна за поразиите си, ми тя е учила за манипулантка в градския транспорт, който я е назначил, против волята и, естествено, за политик той да отговаря пред Темида и даходи в Сливенския.
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
Наистина е така, щом плюят по Кака от ГЕП, от този омазан от жълто кафява слуз сайт, лично от Шефчето, Красавицата Кака Ивче, няколкото дежурни муняра които пускат едно и също вче от месеци, това означава, че Кака е права, бърка здраво в за&ниците на помийните драскачи.
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
Сетила се Мара, кога да се побара. Късно е вече, парите сбегаха.
27
На зла круша - зъл прът. Правилно бизнесмените гласят гладна диета на К. Крушовицка и злата шайка комунисти край нея. Колко бели направиха на бизнеса помни ли някой?
28
Днес са окупирали сайта в защита на крушовската измама, невежи дебили айде у лево в кенефа на посрано!
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
30
Насрахте се от страх от Корнелия Нинова и не спирате с лъжите по неин адрес. Смешковци!
31
Има ли СЕМ в тая държава? Няма ли КОЙ да затвори най-накрая тоя смръдлив сайт, който промива мозъците на и без това опростачения народ с фалшиви новини и непрекъснато бръщолевене срещу БСП?
32
отговор на коментар
свирке, по-сладко е да го нанижеш на нежно женско дупенце и п..це!
33
Четейки,коментариите,се чудя,че се сърдим,като ни казват,че сме80%,ПОВЕЧЕ СМЕ.
34
Импексовата барсала оттегли оставката си, защото знае че е опразнила партийната каса. най-много се страхува да не се разбере че вече парите ги няма. Да, но се разбра. Вкараха вълка в кошарата, а сега питат къде са агнетата. Няма ги, отидоха в една офшорка, за по-сигурно.
35
За събора на Бузлуджа ще има ли деньги?
36
Като спрат субсидийте, на Бузлуджа ще смучете черния у--й на Костов.
37
Има в тая държава червени дебили и олигофрени като теб които не искат затварянето на най ментеливия болшевишки сайт КРАВАТЪ а на най истинския ПИК!
38
Тук темата е как любимата ти водачка на партия гепи чужди пари, затова кажи нещо, а не пиши и не бери грижа за супер компютъра,на него ти няма да работиш защото не можеш.
39
Га беха субсидии по 11-12 лева, Светльо Витков намаза. Купи си джипче и други некои неща.Налапа се. Да сте го чули да се занимава с политика? Какво ли и разбира, о, боже!! Изчука будала държава и джитка по света с наши пари, а ние се занимаваме с глупости.Един процент от идиоти-сто процента кеф.Това е държавната субсидия.
40
Взела, изхарчила. Добре, ама къде? По банкети за "другарите", за великото бъдеще на партията? Защо не й се поиска сметка от съпартийците? Защо пак й гласуваха доверие? Е, или е велика манипулаторка, или подопечните й са просто стадо, или става дума за нещо по-сериозно. Не ми изглежда на голям стратег и тактик, но знаеш ли? И все пак ми се струва, че омерзението и разочарованието на хората /нейният електорат/, това ще я ликвидира и сложи там, където й е мястото.
41
по-ниско ниво тази партия не е била...Раздирана от противоречия, спорове, без истинска визия, без идеология, без обаятелни, харизматични личности...Опосккана каса, беден и отчаян от вида на партията електорат...Това е нивото, до което беше доведена партията от злобата, черния пиар, черната жлъч и липсата на каквато и да е дипломатичност, диалогичност...Злобата в очите на ЕЙ и Курнелия са в основата на провала на тази партия. Което е жалко, тъй като лява партия винаги е нужна, но не с такова уродливо лице, като тази...
42
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
43
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
44
Да пее Недоделчестия, под терасата на Деси, канцонети любовни!
45
Всички разкривачи от ПИК, да ги разкрият анално сите цигане от Факултета и Филиповци.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 12490
архив

Отидох до магазина за салам, а на касата табелка: "Промоция. С всяка бутилка водка - литър доматен сок безплатно". И като ми се допи сок...

няма нови новини
Днес: 149
hot
най-четени новини в момента
сега
3153
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Ударът на Спецпрокуратурата по "Балкантел" - за корупция! Фирмата печели масово обществени поръчки, искат документи от МО (ОБНОВЕНА)
x
БИСЕР НА ДЕНЯ: Лекар обясни кога идва лятото - когато сменим сиропите за кашлица с хапчета за разстройство
x