Вход
София
Времето в София 9 o C

РАЗКРИТИЕ НА ПИК. Кирил Добрев заложи жесток капан на Корнелия Нинова - събаря гласуването за лидер на БСП

РАЗКРИТИЕ НА ПИК. Кирил Добрев заложи жесток капан на Корнелия Нинова - събаря гласуването за лидер на БСП

на 11.01.2020
389986
42
РАЗКРИТИЕ НА ПИК. Кирил Добрев заложи жесток капан на Корнелия Нинова - събаря гласуването за лидер на БСП
Автор: ПИК
11.01.2020
42
389986

Страшна партийна драма се разиграва преди провеждането на вътрешнопартийните избори за лидер на БСП. Причината са абсолютно неадекватните правила за легитимност на новоизбрания председател, които Корнелия Нинова натрапи на едно от последните инфарктни пленуми на столетницата с намерението да се циментира доживотно начело на партията. Точно от тях възнамерява да се възползва нейният заместник Кирил Добрев, който е пряк отговорник и за провеждането на тези избори, но в същото време от години е обладан от желанието той да стане лидер на БСП.

Това разказаха пред ПИК отлично запознати с вътрешнопартийните интриги социалисти.

Според правилата за общопартиен избор на нов лидер на столетницата, за избран може да се смята онзи претендент, който е спечелил 50% плюс 1 глас от партийните членове. Целият проблем обаче е в това, че с днешна дата никой не знае колко точно са членовете на БСП. 

Според отчетите на Нинова за приходите и разходите на партията през 2018 г., постъпленията от членски внос на "Позитано" 20 възлизат едва на 70 000 лева. Тази сума по време на предходния председател на БСП Михаил Миков е било 1 450 000 лева. При среден членски внос от 12 лева на социалист това означава, че или партията се е свила на 5 800 души от 120 000 по времето на Миков, или че парите са откраднати. Дори и партията да се състои само от пенсионери, които плащат по 3 лева членски внос, пак излиза, че в БСП членуват едва 23 000 души.

При всички случаи със страшна сила стои въпросът колко за 50% + 1 социалист. Ако се окаже, че те са над 50 000 души, тогава в задачата се пита къде са парите от членския им внос. Ако се окаже, че те са по-малко, тогава пък в задачата се пита избрана ли е Нинова за председател. В тази схема Нинова като че ли няма полезен ход.

Тъй оили иначе, вътрешнопартийните избори в БСП ще създадат изключително много неприятности на основната претендентка за поста Корнелия Нинова именно заради бройката червени, които ще гласуват за нея. Още повече, че според информация на самите социалисти, в много местни организации от доста време надписват бройката на членовете си, за да могат да изпратят повече делегати на конгреса. Включително и като плащат членския им внос. Но при една проверка много лесно може да се установи, че доста от тях са мъртви души. 

Точно от това възнамерява да се възползва Кирил Добрев, разкриват социалисти пред ПИК.

В момента заместникът на Нинова и пряк отговорник за провеждането на вътрешнопартийния вот трескаво обикалял страната и, за да инсталира свои протежета и на ръководните постове в местните структури и, за да вкарва свои хора като нови членове на партията. Според информация на ПИК той се занимава с това от близо година, а скандалите, които предизвика с дейността си в много градове, особено в Казанлък, Монтана, Сандански и Варна, ескалираха по време на местните избори.

В БСП упорито се говори, че Добрев възнамерява също да се кандидатира за лидер на партията на вътрешнопартийния вот. Той бил абсолютно наясно, че няма да спечели, но за сметка на това доста ще разпилее гласовете в полза на Нинова именно благодарение на протежетата си по места.

Това ще осуети избора на Нинова, а предвиденият отсега конгрес за май ще констатира, че заради неясната бройка на членската маса сегашната председателка на БСП не може да се смята за избрана. Тъй като прекият избор на лидер на столетницата от цялата партия има върли противници сред червените, уставът, който утвърди новите правила, може да бъде проведен още на същия форум и да се върне старото правило, че председателят на партията се избира от конгрес, както искат все повече социалисти.

Това означава, че БСП временно ще остане без лидер, а следващото заседание на конгреса ще бъде насрочено вероятно за яни или юли и на него вче делегатите от страната ще избират новия председател, както бе избрана и самата Нинова.

ОСТЪР КОМЕНТАР: Каракачанов разсипа Корнелия Нинова за вота на недоверие

ОСТЪР КОМЕНТАР: Каракачанов разсипа Корнелия Нинова за вота на недоверие

Има избори през март в опозицията и трябва да си...

на 07.01.2020

Тук според сметките на Кирил Добрев удря неговият час, тъй като по-голямата част от тези делегати ще бъдат именно хората, които от доста време внедрява в местните ръководства и в партията. Затова се надява, че те твърдо ще застанат зад кандидатурата му при избирането на лидер от конгреса и едва ли някой от другите кандидати ще може да се пребори за повече гласове от неговите.

Нинова е надушила задкулисните совалки на Добрев и е сериозно притеснена за бъдещето си на лидерския пост, което я кара да бъде още по-шумна в изявите си на опозиционен лидер. Отношенията между нея и Добрев отдавна не са блестящи, но се очаква наближаващият вътрешнопартиен вот за председател и претенциите на заместника й да нажежят страстите буквално до червено. 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(42)
1
чееееееее..ИМОЛО НЕЗАКОНЕН ЦЕХ ЗА ПРАРАБОТКА НА ИТАЛЯНСКИ БОЛНИЧНИ ОТПАДЪЦИ ...“ ВИДЯРА ГИ ЛИЧНО ..“ ...ТАКА КАЗА КОРНЕЛА В би ти ви ОНЯ ДЕН ......ОБАЧЕ ИТАЛЯНЕЦА , КОЙТО Е СОБСТВЕНИК НА ТАКЪВ ЗАВОД И Гу НА..БИ НА КАРНЕЛА , КАТО КАЗА ЧЕ НИНОВА ЛЪЖЕ И ЧЕ Е НЕКОМПЕТЕНТНА МАГАРИЦА ....БРАВО ...У ЙЙ...ИТАЛЯНСКИ ЗА КОРНЕЛА ..!
2
Нека в БСП си правят, каквото искат. Важното е, че управляващите ни докараха до сиромашка тояга.
3
И леля Корни ОСЪДИ ТИКВАТА за ЛЪЖА. ТИКВАТА е ДРУГАРЯ ЛЪЖА КОМУНЯГА от БКП.
4
НОМЕР 2 ...УПРАВЛЕНИЕ ИМА ЧИСТО ОТ 8 ГОДИНИ И ТРИ МЕСЕЦА .....ПРЕЗ ДРУГОТО ВРЕМЕ УДУРМИ , КРАЖБИ , ТРЪБИ , ВОДА И КАНАЛИ , РЪЖДА , КОМУНЯГИ С ТРЪБИ ОТ ВЛАДАЙСКИЯ КАНАЛ - НЕЗАКОННО ПОД ЗЕМЯТА ...И ТАКА ...ТИ ИНАК КАК СИ ..!?
5
Добре, че почнахте да пишете отново срещу Нинова, Радев и сие. Иначе напрежението беше като в Ирак. И винаги да споменавате, че корупцията е извън Герб. А Бате е чист и бял като Перничанин във Факултето.
6
До №4. Питаш как съм.Благодаря добре.дЪрвa го за ГЕЙберастите от БКП. :-) Само да те светна, че дори страни в тинята, САМО за 4 години се оправят, а на Боко ТИКВАТА не му стигнаха 10 години, и вечно ще са му "виновни" Орешарски, Путин, БСП, и разбира се арменския поп. :-) Колкото и да управлява, ТОЙ СИ ОСТАВА просто ТИКВАТА от село Банкя.
7
ДА СЕРА ФОСТАТА НА ПИК
8
До - 3 . Недей така да говориш другарю . Ще ти се обиди другарката ЛЪЖА . Тя носи с гордост тази титла и ежедневно прави така , че заслужено подържа реномето си на другарката ЛЪЖА . Друго няма какво да ти кажа - освен да поканя дъщеря ти да направим една Шведска тройка или петица . Тя щерка ти много ги умее тези неща . Разбра ме таваришч нали ???
9
Припомням:Кирето го хванаха на границата като "муле" с куфарче с валута.Ако бяхме правова държава,ако съдебната с-ма работеше,Кирето трябваше да гние в затвора.щт
10
А нещо за протестното автошествие в Перник ?????
11
Освен Нинова, който може окончателно да закопае БСП, е Киро куфарчето.
12
Дааа Добрев мечтае да седне на стола на Нинова и това шев краят на тази партия хихихих този е такъв мошенник
13
е отишла във воденицата на Кирил Добрев !
14
...........КИРЕ Е НАИ ГУУЛЕМОТО ГОВЕДО......КУРНЕЛЕИ ГУ КРЕПИ ЛУБОФТА И ЦАЛУФКИТЕ ТАИНО НА БАЦО БЕЛИО НИГЕР УТ СЕЛО БАНКЯ ........ВИКАТ МУ ОШТИ ТИКВАТА И ВИНЕТУ.......ЛАЖЕ ШЕИ ЖЕНЕРАЛ И КАРАТИЗ..........ЛАЖЕ ШЕИ И ПРЕМИЕР И Е КВО СТАА !.....
15
Синята подводница Нинова приватизира и БСП като Техноимпекс ! И какво следва ? Как какво на бунището за скраб - нема лошо !
16
ли въпрос за пари в БСП стават КАНИБАЛИ
17
............БАЦО ФАШТАИ КАРАКАЧАКОФ И НОСИТЕ НА НИНИ ГАШТИ УТ ТЕНЕКИА МАСС.......СИ ПАЗИТ ГАЗО !.......ГЕШЕФ ГУ ВИКА ХЕРА !.......ВИКАЛА .......ГЕШЕФ БРАШНОТО СФАРШИ !......
18
Жаблянката ще ги прецака и Кирето и Курито!
19
Корни е к0врa от най висока класа, а Котето си е обикновен търгаж
20
Най добре ще е блатото в което живеят червените жабоци ( според Радев ) да бъде пренасочено към Перник . Искате ли това червени жабоци ?
21
И КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА И КИРЧО ДАЛАВЕРАТА И ДВАМАТА СА ЗА ГЕШЕВ И ОТ ТАМ В ЗАТВОРА СЛИВЕНСКИ ЗА ГОЛЯМАТА ЛЪЖА,А ЗА КИРЧО ДАЛАВЕРАТА ВЪВ ВРАЧАНСКИЯТ ЗАТВОР!
22
Аз живея от прости хорица!
23
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ НАЙ - ПОСЛЕ , ЧЕ СЕ БИЯТ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ САМО ПО СЦЕНАРИЯ НА ТЕАТРАЛНАТА ПОСТАНОВКА . ЩО ДА СЕ БИЯТ !?...ВСИЧКИ ЯКИ ДОХОДОНОСНИ КОКАЛИ СА В ТЕХНИТЕ РЪЦЕ ! ВСИЧКОТО ТОВА ЗАРАДИ ПРОБЛЕМА , ЧЕ БЕЗ ПУБЛИКА , ПРАЗНАТА ЗАЛА БИЕ НА ОЧИ . А ПРАЗНАТА ЗАЛА ЗАРАДИ ИЗТЪРКАНИТЕ ИМ ЛЪЖЛИВИ ПОСТАНОВКИ , СЕ ВИДЯ ПРЕД ПРАЗНИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ УРНИ ! АБЕ ХОРАТА НЕ ЩАТ ТЕЗИ ЛИЦА ! КОМПРОМЕНТИРАНИ СА !
24
ПИК, вие сте смешни и жалки!
25
ККК- КАКА КУРНИ КРАДЛАТА !!!!! Просто е върха на сладоледа !!!!! По - добра от нея е нямало, няма и няма да има !!!! Комунистите си намериха майстора, пази Боже останалумо булгаскому народ да не се докопа ККК до властта !!!!!
26
Най-лесният начин да станеш милионер, без да работиш,не е ТОТО то,а политиката.Някои са и милиардери-като Тиквоча.Само крадци и айдуци се занимават с това,защото не могат и един пирон да забият !
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
отговор на коментар
А ти какво правиш в този сайт? Като не ти харесва не влизай тук!!
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
30
Heдялко, Киро ще eбe всички в къщата ти. Ще започне от теб, ще мине през жена ти и ще свърши в щерка ти. Защо изобщо се захващаш да му драпаш ташаците ? Знаеш, че си с гладък , розов гъз по рождение. Не го дразни Кирето, иначе ще ти го отпере заедно с ташаците. Това от мен да го знаеш. Ива Николова съм.
31
Я комунетата да си ходят да коментират в БЛИЗ, където са педерасите, тук в ПИК са само интелигентните хора.
32
"Истината" е може би малко по друга .Кирилчо е далавера "обиграно момче" , ясно му е че при избирането на лъжливата , крадлива , лаеща овчарка следващият аут от "паницата" е той .
33
Имам раздвоение на личноста ! Невинен съм и имам жълта книжка другари простете ми
34
ЗА КУРНЕЛА:-Даваш ли, даваш, нагла и лъжлива комунистке, ОСТАВКА?!; -Море, генерале, глава си и други телесни части давам, ама ОСТАВКА не давам!
35
Не е наред младият Кирил Добрев, дори видът му подсказва недоразвитост. Баща му беше пияница.
36
Да не получи нож в гърба от най-близките си в партията. Мрисните номера са специалитет на БСП.
37
Другари,парите ги е откраднал Бойко!; Да вървим да си ги вземем;; Голям резил бе другари и другарки!!
38
Гледам снимката в ляво - Корнелия Нинова - на нея се усеща как видната социалистка силно е пръднала в другарско обкръжение.
39
Ха ха представям си как тия двамата грoзници се хващат за гушите.....егати кефа....
40
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
41
Лелката Корделка не е за тази работа, на която се е цанила и на която много иска да остане. По-добре е да си меси питите и баниците, да язди кон или с една дума да си живее на село, в което няма нищо лошо.Заедно с лелката и партията БСП ще отиде по дяволите. Тя няма място в политическият пазар, който и да се нагърби с тази неблагодарна работа шеф на БСП.
42
Свинете искат да си останат в кочините необезпокоявани от простолюдието.Шибана,продажна,корумпирана пасмина,решава съдбите на обърканите и заблудени нашенци.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 6938
архив

Една жена ми се обажда на рецепцията и ми казва: -Ту ти турум ту! -Тарататам та!-ѝ отговарям аз и ме уволниха. Откъде да се сетя, че искала два чая за стая 2!?!

 

няма нови новини
Днес: 189
hot
най-четени новини в момента
сега
4007
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКШЪН В ПИК TV: Провокатори около БСП щурмуваха регионалното министерство - полицията ги разгони със сълзотворен газ, има ранени полицаи (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
Ето кои три зодии трябва да започнат нов живот
x