Вход
София
Времето в София 10 o C

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Кметът на Ямбол Георги Славов в афери с поръчки за милиони - отпускал сочни хапки на своя фирма чрез подставени лица. Асен Гагаузов и тарторите на "Батко и братко" също лапали здраво от общината (ДОКУМЕНТИ)

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Кметът на Ямбол Георги Славов в афери с поръчки за милиони - отпускал сочни хапки на своя фирма чрез подставени лица. Асен Гагаузов и тарторите на "Батко и братко" също лапали здраво от общината (ДОКУМЕНТИ)

на 23.10.2019
78272
13
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Кметът на Ямбол Георги Славов в афери с поръчки за милиони - отпускал сочни хапки на своя фирма чрез подставени лица. Асен Гагаузов и тарторите на "Батко и братко" също лапали здраво от общината (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
23.10.2019
13
78272

Крупни скандали скандали с куп дела по време на управлението на кмета на Ямбол Георги Славов скандализират хората в града покрай напъните му отново да иска мястото на градоначалник. Обвиненията срещу него за ощетяване на общината са толкова сериозни, че местните хора недоумяват на какво основание отново иска доверието им.

Славов е затрупан от скандали, наказателни и административни дела. Част от обяснението по тези казуси представляват заемите и обществените поръчки за ремонти и поддръжка на улиците и на ВиК в града. 

За целта през първия мандат на Георги Славов е изтеглен заем от 5 млн. лв, а през 2017 г., преди да е изплатен първия заем, е изтеглен втори заем за 17 млн. лв., за които не са описани видовете дейности, които се предвиждат да се изпълнят.

Няма конкретни параметри и не може да се добие представа за обхвата на строителството, което се предвижда. Не е посочен размерът на средствата, който е необходим, за да се завършат обектите. Освен заемите общината получава и финансиране по ОП „Региони в растеж”, програма ФАР, АПИ и от др. министерства, като част обектите за ремонт се припокриват.

За голяма част от обявените поръчки са заведени дела, някои от които продължават и сега.

Най-скандалното обаче е, че от информацията за фирмите, които са спечелили поръчки в общината е видно, че те са свързани, с Асен Гагаузов, както и с печално познатите от времената на тройната коалиция Веселин и Емил Георгиеви, публично известни като „Батко“ и „Братко“.

Част от фирмите пък са свързани с Йордан Лечков. С него например е свързана фирмата „Бул Гейт“ ЕООД. През 2012 год. е назначена „Временна комисия“ към Общинския съвет на Сливен, която представя доклад. От този доклад става ясно, че сключеният през 2005 г. договор за изграждане на осветление в Сливен е неизгоден.

За поръчката има сключени три договора - със “Сименс” ЕООД, ГД “Стройинвест”и ГД “Стройинвест - Сливен” като и трите фирми избират за подизпълнител не коя да е фирма, а тази на сегашния кмет! Става дума за “Лукском” ЕООД, чиито бивш управител е именно Георги Славов, а след като става кмет на Ямбол го сменя удобно лице - Евгени Петков, близък до Йордан Лечков.

Любопитно е, че за периода 2007-2015 г. ГД „Стройинвест“ – Сливен е класирано като №1 в страната като дружество спечелило 81 обществени поръчки на стойност 86 469 823 лв.

За констатирани редица нарушения Окръжния Съд - Сливен осъжда Евгени Петков, управител на ГД "Стройинвест" за присвояване на близо 1,1 млн. лева, на 5 г. лишване от свобода и от право да участва в управлението на търговски и граждански дружества за срок от 8 г. По късно ВКС потвърждава деянието и редуцира ефективната присъда на 3 години и 8 месеца.

Самият Георги Славов е участвал и във фирмите “Баланс 37” ЕООД (ЕИК: 128601043) и “Текрис” ЕООД (ЕИК: 128587374).

След като става кмет през 2007 г., дружества са прехвърлени на близки до кмета лица, и въпреки явните връзки с кмета печелят сами и в съдружия куп проекти:

- Проекта за водния цикъл на кв. „Каргон“ и пречиствателната станция за отпадни води и за надзор в строителството на „водния цикъл“ и ПСОВ, договорът е за 93 млн.лв.;

- Проект за депото за отпадъци и за надзор в строителството на същия, за консултантски услуги по същия, договорът е за 32 млн. лв .;

- Изграждане на центъра на Ямбол и надзор на строителството. Основната част от доставките на материали за СМР към основните строители по договор се купуват от фирмата на брата на кмета - Светослав Славов. Договорът е за 6 млн лв. 

Към изброените дотук има още много договори и поръчки за още десетки милиони, по които сйщо текат проверки. 

Въпреки нарушенията, присъдите, доказаните кражби, налаганите запори, фирмите печелят почти всички поръчки в района.

Един от големите скандали избухва когато Славов и Лечков надделяват и определят сдружение по ЗЗД с водеща фирма „Бул Гейт“ ЕООД за „оператор“ на регионалното сметище - за общини Ямбол, Нова Загора, Тунджа, Сливен и Стралджа, намиращо се с. Хаджи Димитрово общ. Тунджа;

В тази връзка част от фирмите собственост на Емил и Веселин Георгиеви, със съдействието на кмета Георги Славов в момента изпълняват поръчки по текущото и зимно поддържане в община Ямбол. Същите са заявили намеренията си да влязат и в текущото и зимно поддържане на републиканската пътна мрежа на ОПУ-Ямбол по процедура на АПИ като създават за целта сдружение ДЗЗД „Пътно поддъжане - Н“, с водещ партньор „Пътно поддъжане - Сливен“ ООД. Това е всъщност бившата „Биндер“ ООД - фирма на „Батко“ и „Братко“.

Участниците в сдружението открито заявяват, че са победители в търга на АПИ, благодарение и на подкерпата на Георги Славов, когото подкрепят и като кандидат кмет.

"Това е пълно безобразие! Тези хора вече 20 години правят каквото си искат, вместо да са в затвора. Докога Емил и Веселин Георгиеви, които цялата държавата знае като скандалните "Батко" и "Братко" ще лапат стотици милиони напълно нагласено! Съсипват местния бизнес и дерибействат. Директно в очите на хората казват, че само те могат да са бизнесмен в района - а ние ще бъдем ликвидиран и изкупени на безценица", потресени са местните хора и недоумяват кога най-сетне прокуратурата ще обърне внимание на всички беззакония и кражби за милиони от държавата.

Всички документи от управлението на Георги Славов сочат и доказват страховитите афери - до работа са допускани само негови фирми и такива близки до Асен Гагаузов и „Батко и Братко“! 

Сподели:
Напиши коментар »
(13)
1
А пък мама без да има и пукната кинта в джоба си, си направи хотели,и още куп благинки.Гледам от варненския ПИЯНИЦА-ПОТНИК.И той е 'айдук като всички нас-ГЕЙберастите.
2
Всички или огромна част от кметовете & Со. са за затвор и конхискация
3
И кво от това? Тоя ,кмета на Созопол Рейзито и Цецо Цветанов ,нали се напълниха с кинти ! Ще си ги харчат наволя и ще ги боли фара на Боковия фолксваген ! Пък ние балъците ,ще се надаме на възмездие и справедливост!
4
Сите кметове,които не са гербаджии са лоши .доле ГЕРП
5
Без да чета статията Познах, че тоя кмет е от БСП...)))) От ГЕРБ кметовете не крадат....те ,,УСВОЯВАТ"....)))))
6
Видяхте ли ?? Който не ми отчита -следващ мандат йок ! И го пращам при аркадашите Бахура или Геша ,да го масажират!
7
Кои хора го Топят ..ХОРА НА БСП - МАРИЕТА СИВКОВА , ИВАН ЙОРГОВ , КАТЯ - ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП В ЯМБОЛ И ЕЙ ТАКИВА ОЛИГУФРЕНИ КАТО РЕВАНСКИ И ТЕМ ПОДОБНИ МОШЕННИЦИ ..ГО ТОПЯТ НА КМЕТА...СЪДА ГО ОПРАВДА ПРЕДИ 2 ГОДИНИ .
8
В Ямбол има много партийни другари , включително и бивши милиционери , а и настоящи които пускат подобни гнусотии за кмета на Ямбол .Kазваха че откраднал 2 милиона за тръбопровода към Графа , казваха че крадял от обществени поръчни за новия парк ...и тем подобни клевети ...ТОВА СА КЛЕВЕТИТЕ НА ЧЕРВЕНИ ДРУГАРИ , КОИТО ВЪРВЯТ ПО НОВИЯ ЦЕНТЪР И ТЪРСЯТ ЗА КАКВО ДА СЕ ХВАНАТ И МЕРЯТ ФУГИТЕ ПО ПЛОЧКИТЕ И ДОРИ ВЕЧЕР ГИ ЧУПЯТ НАРОЧНО ...ЗА ДА КАЖАТ после : “ НЯМА ДЪРЖАВА “....ТОВА СА ЛУМПЕНИТЕ В ЯМБОЛ ..ВЕЧЕР ЧУПЯТ ПЛОЧКИ , ГРАДИТНКИ , НОВИ СПИРКИ , СТАТУИ В ПАРКА , ШАДРАВАНЧЕТА В ГРАФА...И НЯКОЙ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ПОЛИЦАИ НИЩО НЕ ИМ ПРАВЯТ ...ИНАЧЕ ИМА СЪВЕСТНИ ХОРА В ПОЛИЦИЯТА ,НО ИМА И ЧЕРВЕНИ КОИТО ПРЕЧАТ И ДОРИ ИМА ЧАДЪР НАД МАРИХУАНАТА В ГРАДА !
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Я не обиждай наш Ваньо И покажи един кметъл КОЙТО не Е бръкнал във кацата със меда,може ако черпака е малък като Славчо.Според другите айдуци който закараха във къщи по един камион дърва,Славчо взе само един магарешки товар или един Юнашки наръч та не може да изкара зимата.....И сега Е пак на линия,но вече бият през ръцете.....но до кога ще се разбере когато се види дъното....????
11
в Сливен го знаят тоя болшевишки мошеник А.Гагаузов ,смъкнали са милиони от схемата "Батко и Братко" по времето на серГЕЯ ,но това не му пречи да е в първите редици на Импексовия корумпиран кенеф
12
отговор на коментар
ГЕРБ е
13
А да ви питам ПИК къде бяхте 12 години през които Славов беше кмет на Ямбол? Защо не обелвахте и дума, независимо от множеството сигнали, съдебни дела срещу него? Аааа, тогава беше любимец на Бойко и Цецо и не ви разрешаваха да го закачате. Сега вече ви насъскаха, като изрично ви заповядаха да го свържете с Гагаузов и БСП, та да ударите по тях. Ега ти гнусния герберастки пасквил сте.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 14606
архив

Ново социологическо проучване на общественото мнение показа, че три четвърти от българите се чувстват щастливи. Останалите не пият.

няма нови новини
Днес: 183
hot
най-четени новини в момента
сега
3943
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Мая Манолова пред Ива Николова на протеста срещу Гешев: Притеснява ме, че няма достатъчно контрол над главния прокурор (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
Астролог разчете звездите на Ерос: Правете секс без задръжки
x