Вход
София
Времето в София 12 o C

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Корнелия в ужас да не загуби лидерския пост: БСП масово набира нови членове преди изборите - записват социално слаби и роми

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Корнелия в ужас да не загуби лидерския пост: БСП масово набира нови членове преди изборите - записват социално слаби и роми

на 15.01.2020
81217
44
РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Корнелия в ужас да не загуби лидерския пост: БСП масово набира нови членове преди изборите - записват социално слаби и роми
Автор: ПИК
15.01.2020
44
81217

Трескава кампания за вдигане на броя на членската маса върви в момента в БСП, алармираха източници на ПИК от кухнята. По места в страната записвали социалнослаби и роми за членове на столетницата, издавали им партийни книжки и им плащали членския внос.

В момента едва 30 хил. са членовете на БСП, а заданието било членската маса да се изкара 100 хил. Целият алабализъм е заради конгреса. За да може повече поддръжници на Корнелия Нинова да участват във форума. На 150 членове се пада по един делегат. Ако членовете са 290, делегатите на коргреса са двама, но ако ако 303 отиват трима делегати. 

Този процес върви със страшна сила.  Членският внос за пенсионери и социалнослаби е 10 ст. на месец. Никакъв проблем нямало да се платят за всеки един "новопостъпил" по 10 лв., за да му осигурят целогодишно членство. А оттук и кофморт за Корнелия Нинова. 

Корнелия Нинова и нейната клика в момента обаче били в пълен тупик, защото не знаели как да организират прекия избор, спореди нашите източници. Те искали да копират националните избори - да има СИК във всяко село, и ЦИК. Предвиждала се и мобилна секция, която да ообикаля по домовете на трудноподвижните хора. Не е ясно обаче кой ще плаща целия масраф. Ръководството обяснявало, че всичко ще бъде на доброволни начала, на което обаче никой не вярва. Защото за изборите само в една община щели да са необходими около 2000 лв. за бензин. 

Според сметките на удивени социалисти, 30 хил. души трябвало да работят в секционните комисии, което означавало, че цялата партия трябвало да седи по секциите. 

В същото време обаче, според правилата, изборът е валиден, ако в него са участвали 50+1 от членовете. И това няма как да се случи. Означава, че трябва да се отчете повече от 50 хил. гласували при положение, че чрез машинациите партията се окаже 100 хил. Там, където можело да се постигне изкуствено фалшифициране на резултатите, имало готовност да се направи. Но далеч не навсякъде това било възможно.

Затова реална била възможността прекият избор да се провали и БСП за първи път да се яви на конгрес без лидер. Корнелия Нинова трябвало да напусне поста и да стане редови член на партията, след като посочи някой от заместниците си за временен председател. Тогава трябвало да се промени обратно уставът - лидерът да се избира от него. А лелеяният от Корнелия пряк избор да се провали тотално. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Сюжетът “Борисов с къща и любовница в Барселона” e:
Общо гласували: 2941
архив

Попитали радио Ереван какво означава думата "евала". Радиото, след кратко мълчание, казало: - Когато един мъж хване онази си работа с двете си ръце, това, което остане над тях се нарича "евала".

няма нови новини
Днес: 187
hot
най-четени новини в момента
сега
3525
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов проговаря за готвения метеж утре (НА ЖИВО)
x
ЗВЕЗДИТЕ ВЕЩАЯТ: Пазете се от лоши мисли, днес е ден за молитва
x