Вход
София
Времето в София 15 o C

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Корнелия Нинова гласи нова партия, ако не я преизберат за лидер на БСП! Червената телевизия остава за ДС-агента Васил Василев с хитра документална врътка

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Корнелия Нинова гласи нова партия, ако не я преизберат за лидер на БСП! Червената телевизия остава за ДС-агента Васил Василев с хитра документална врътка

на 16.05.2020
103467
0
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Корнелия Нинова гласи нова партия, ако не я преизберат за лидер на БСП! Червената телевизия остава за ДС-агента Васил Василев с хитра документална врътка
Автор: ПИК
16.05.2020
0
103467

Лидерката на БСП Корнелия Нинова се кани да основе нова партия, ако не бъде преизбрана за председател на БСП. Това стана ясно от предаването на Иван Тотоманов по странно финансираната телевизия "Евроком", в което водещият заяви, че ако Нинова не бъде избрана отново, "веднага ще основе нова партия".

Иван Тотоманов е стар глашатай на оскандалената шефка на столетницата и е щедро възнаграждаван от финансово обезкървената партия още от времето, когато вече покойният Юлиян Вучков водеше предаване в същата медия и със същата насоченост, както ПИК съобщи.

Посланията, които Тотоманов отправя, са съгласувани със сегашното ръководство на БСП и са яростно насочени срещу всички и особено срещу вътрешнопартийните противници на Нинова. Същите бяха и тезите му, когато нарочно или не обяви за намеренията на сегашната лидерка да доопоска столетницата, ако не я преизберат на поста.

Тотоманов обаче не съобщи при това положожение при кого ще остане създадената от Нинова партийна телевизия БСТВ, която погълна милиони от касата на БСП и окончателно пресуши бюджета й от субсидията, но и е основен рупор на политиката на лидерката. Включително в отразяването на протестите на неофициалния й партиен авер Костадин Костадинов от "Възраждане". Най-голямото перо в нея са обзаведените студия в бившия хладилен завод, приватизиран от агента в две управления на злокобната Държавна сигурност Васил Василев. Същият води и предаване по тази телевизия, припомняйки си легендата от агентурното си минало, че е журналист.

В договора между БСП и Василев има клауза, според която той е в сила, само докато двамата представляващи съответните организации заемат съответните постове. Което означава, че ако Нинова не бъде избрана за лидер на БСП и се втурне да прави нова партия, студията, платени с парите на столетницата, остават за Василев.

Това е част от плана за окончателното ликвидиране на БСП, който сегашната лидерка активно прокарва. Ясно е, че тръгвайки да прави друга партия, тя няма откъде да намери привърженици, освен от редиците на столетницата. Подобна структура би могла да се прилепи единствено към издигнатия персонално от Нинова президент Румен Радев. Още повече, че покрай коронавируса той окончателно изгуби доверието на хората, рейтингът му се срина и мечтите му да бъде орисникът на нова политическа организация напълно се занулиха.

Стратегията на бившите ченгета от ДС като Васил Василев очевидно са предвидили новосъздадената партия на Нинова да застане плътно зад президента, губещ подкрепата на гражданите. Той вече даде ясна заявка за това навръх 19 февруари, когато България се прекланя пред паметта на Левски, а Василев покани Радев да предвожда шествие в негова подкрепа. В позорната проява до развеселения президент се нареди и Корнелия Нинова, както и част от парата на БСП.

Другият клонинг на заверата за ликвидиране на столетницата, който също не крие пристрастията си към Румен Радев и дори бе засечен да го посещава в президентството преди протестите си в началото на годината, е разследваният за злоупотреба с държавната субсидия за 1 млн. лв. лидер на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, по-известен като Костя Копейкин. Той беше и главното действащо лице в уличните буйства от последните 2 дни веднага след края на извънредното положение, вдъхновено отразявани единствено от червената телевизия на Нинова.

Компанията Нинова - Копейкин - Радев е запретнала ръкави да ликвидира окончателно БСП, като прибере и партийния глашатай на лидерката БСТВ и запази пропагандаторската си територия в ТВ "Евроком", която обслужва и банкера беглец Цветан Василев, както и другият беглец с 11 обвинения Васил Божков, както стана ясно от последните изяви на Зайчето Спиди, известен доскоро като Сашо Диков. Това са и единствените хора и медии, с които Нинова би могла да си сътрудничи при евентуално откъсване от БСП.

Така, след като открадна и фалира най-богатото преди 1989 г. външнотърговско българско дружество "Техноимпекс", след като профука близо 30 000 000 лева на столетницата за 4 години и вече започна да мишкува на дребно, отмъквайки 20 000 лева от гласуването от червените депутати дарение за учените от БАН и след като потопи партията в невъзмездими дългове, най-видимият от които е дължимата сума от около 4 000 000 лева за надвзета субсидия, Нинова се кани да открадне от БСП червената телевизия и част от избирателите й.

Социалистите са наясно със схемата и са нащрек за всеки следващ ход на Нинова. Те са твърдо решени да я разкрият по време на първото заседание на Националния съвет на партията, което трябва да определи как ще бъде избиран новия й лидер.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34901
архив

Работодателят:
- Младежо, смятате ли, че можете да се справите с разнообразна
работа?
Кандидатът:
- Би трябвало - за последните три месеца смених осем различни
работи!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ОЧАКВА НИ СБЛЪСЪК: Астероидът Апофис лети с бясна скорост към Земята
x